Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 2/9 στο λιμάνι της Ν. Αρτάκης, το 1ο Φεστιβάλ Πολεμικών Τεχνών που διοργάνωσε ο τοπικός Αθλητικός Σύλλογος Καράτε «Πολυδεύκης» και οι προπονητές Χριστίνα Μπασούκου και Δημήτρης Αναστασιάδης.

Συμμετείχαν προπονητές και αθλητές από την Ελληλορωμαϊκή Πάλη, το Kick Boxing, το σχετικά νέο άθλημα από το Ισραήλ  Krav Maga, το Ζίου Ζίτσου, το Brazilian και βέβαια, το Καράτε.
Ανάμεσα στις επιδείξεις των δυναμικών αθλημάτων, παρουσιάσθηκαν και χοροί Zumba από τους προπονητές Ευαγγελία Τοτού, Μιχάλη Καντζά, Γιωταλένα Αντωνίου και Μιμίκα Νήρα ενώ Λάτιν χορό και  Τάνγκο χόρεψαν οι Φλωρίνα Τολόϊ , ο Μπάμπης Αποστόλου και ο Κώστας Στεργίου από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Παραλίας Αυλίδος.
Η μεγαλειώδης γιορτή των μαχητικών αθλημάτων ξεκίνησε με επίδειξη της Ελληνορωμαϊκής Πάλης όπου ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής και προπονητής του Π.Ο.Π. Χαλκίδας κ. Γιώργος Λέων μίλησε για το Αρχαιοελληνικό Ολυμπιακό άθλημα ενώ συγχρόνως οι πρωταθλητές Χάρις Κώστογλου και Γιώργος Αναγνωστάκης παρουσίαζαν επί σκηνής παλαιστικά τεχνάσματα.
Στη συνέχεια έγινε επίδειξη του αθλήματος Kick Boxing από αθλητές του συλλόγου της Ιστιαίας και Λίμνης Ευβοίας με προπονητή τον κ. Βαγγέλη Δήμου.
Αμέσως μετά, τη σκυτάλη στις μαχητικές τέχνες πήρε το, σχετικά νέο, Krav Maga με το Γενικό Αρχηγό Ελλάδος κ. Γιώργο Μηλιά και την πρωταθλήτρια κ. Λιβιτσάνου Σοφία και τους συναθλητές τους από την περιοχή Αγίου Δημητρίου Αθηνών.
Η πανδαισία των δυναμικών αθλημάτων συνεχίστηκε με τις αθλήτριες και τους αθλητές του Α.Σ. Τιτάνες, που με προπονητή τον κ. Ιωάννη Μπάλλα παρουσίασαν τεχνικές Ζίου – Ζίτσου και Brazilian.
Το Φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με αθλητές και αθλήτριες του οικοδεσπότη Συλλόγου «Πολυδεύκη» σε δυναμική επίδειξη τεχνικών Καράτε.
Στο τέλος, εντυπωσίασε τους εκατοντάδες παρισταμένους ο Παγκόσμιος
Πρωταθλητής Καράτε και προπονητής του «Πολυδεύκη» κ. Δημήτρης Αναστασιάδης σε εκτέλεση Κάτα ενώ έσπασε ξύλα με άψογα, από τεχνικής άποψης, λακτίσματα και γροθιές.
Άψογη χαρακτηρίστικε από τους φιλάθλους η όλη διοργάνωση, την οποία παρουσίασε η κ. Χριστίνα Μπασούκου.
Ανάμεσα στους προσκεκλημένους ήταν ο κ. Κώστας Αναγνωστάκης, αντιπρόεδρος του Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ., η κ. Ρούλα Μαντζάνα πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ν.Αρτάκης και ο πολιτευτής και παλαιός πρωταθλητής των πολεμικών τεχνών κ. Σταύρος Μακαρίου.
Τόσο ο κ. Αναγνωστάκης όσο και η κ. Μαντζάνα συνεχάρησαν τους οικοδεσπότες προπονητές Χριστίνα Μπασούκου και  Δημήτρη Αναστασιάδη για την διοργάνωση του Φεστιβάλ.
Από την πλευρά του ο κ. Μακαρίου καλωσόρισε τους φιλοξενούμενους αθλητές και προπονητές από τη Βόρεια Εύβοια και την Αθήνα,  ευχήθηκε να υπάρξει και συνέχεια τις επόμενες χρονιές στη διοργάνωση ενώ προσέφερε στους διοργανωτές ένα συλλεκτικό βιβλίο των Ολυμπιακών Αγώνων από την προσωπική του συλλογή.
Ακολουθείστε μας στο Google News