Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Λήμνου, που παλεύει για την επίλυση του ακτοπλοϊκού προβλήματος τάσσεται στο πλευρό του Δήμου Κύμης, για το θέμα της χάραξης και κατασκευής του δρόμου Χαλκίδας - Κύμης, αφού το έργο θα στηρίξει και την ικανοποίηση του δικού τους αιτήματος.

Μάλιστα, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Λήμνου με επιστολή της στο Δήμαρχο Κύμης, ενημερώνει για συνάντηση που είχαν με τον Υφυπουργό Συγκοινωνιών, Νίκο Σηφουνάκη. Κατά τη συνάντηση τον ενημέρωσαν για το αίτημα του νησιού για καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση μέσω του λιμανιού της Κύμης, κάτι που όπως δήλωσε ο κ.Σηφουνάκης και το γνωρίζει και το στηρίζει. Εξάλλου σε πρόσφατη συνάντησή του με το Νομάρχη Εύβοιας μπήκε το ζήτημα άμεσης διευθέτησης του έργου κατασκευής του δρόμου Χαλκίδα - Κύμη καθώς και του λιμανιού της Κύμης, δύο έργα που θα στηρίξουν τα μέγιστα το αίτημα των νησιών του Β.Αιγαίου για ακτοπλοϊκή συγκοινωνία και σύνδεση με την ηπειρωτική Ελλάδα μέσω Κύμης. Η ΣΕΑ Λήμνου, στην επιστολή της προς το Δήμαρχο Κύμης, δηλώνει ότι στηρίζει το Δήμο στη διεκδίκηση των παραπάνω έργων, αφού στόχος των περιοχών και των νησιών είναι κοινός. Η επιστολή είναι η παρακάτω:

Δήμαρχε Κύμης,
 
Σε προγραμματισμένες συναντήσεις που κάναμε προεκλογικά με τους υποψηφίους των κομμάτων συναντηθήκαμε και με τον βουλευτή του Νομού μας του ΠΑΣΟΚ και τώρα Υφυπουργό Συγκοινωνιών κ. Νίκο Σηφουνάκη.
Από πλευρά μας αναφερθήκαμε στο πάγιο αίτημά μας για ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λήμνου διαμέσου λιμένος Κύμης και ότι θεωρούμε ότι θα αλλάξει την επικοινωνία μας με την ηπειρωτική Ελλάδα.
Ο ίδιος μας διαβεβαίωσε ότι γνωρίζει καλά το θέμα και το στηρίζει. Μάλιστα, όπως είπε, συναντήθηκε τελευταία με τον νομάρχη Εύβοιας, με τον οποίο συζήτησαν την ανάγκη χάραξης και κατασκευής νέου δρόμου Κύμης – Χαλκίδας. Θεωρεί ο ίδιος το έργο αυτό πολύ σημαντικό για την ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση όλων των νησιών του Βορείου Αιγαίου.
Δεσμεύτηκε προεκλογικά να αναλάβει πρωτοβουλίες για το έργο και μάλιστα πρότεινε να γίνει συνάντηση όλων των παραγόντων της περιοχής Εύβοιας με τους εκπροσώπους των νησιών μας για να προβληθεί το αίτημα, ώστε να προχωρήσει με γρηγορότερους ρυθμούς η μελέτη και η κατασκευή του δρόμου.
Εμείς θεωρήσαμε υποχρέωσή μας να σας ενημερώσουμε, γιατί πιστεύουμε ότι οι ενέργειές σας για την αναβάθμιση του λιμένος Κύμης και τη χάραξη νέου δρόμου στηρίζουν ουσιαστικά και το δικό μας αίτημα για καθημερινή ακτοπλοϊκή συγκοινωνία.
Ελπίζουμε ότι άμεσα θα υπάρξει συνεργασία των δυο περιοχών ώστε να παλέψουμε όλοι μαζί για την υλοποίηση των κοινών μας στόχων και με την υποστήριξη του Υφυπουργού, πλέον, κου Νίκου Σηφουνάκη.
        Με φιλικούς χαιρετισμούς,

        ΣΕΑ ΛΗΜΝΟΥ

Υ.Γ. Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Λήμνου (ΣΕΑ) αποτελείται από τους μεγαλύτερους φορείς του νησιού και δραστηριοποιείται για την επίλυση του ακτοπλοϊκού προβλήματος.
 Μέλη της ΣΕΑ είναι:
Επιμελητήριο Λέσβου (Παράρτημα Λήμνου)
Εμπορικός Σύλλογος Λήμνου
Εμπορικός Σύλλογος Μούδρου
Ένωση Ξενοδόχων Λήμνου
Ένωση Ενοικιαζομένων Δωματίων Λήμνου

Τα αιτήματά μας υποστηρίζονται και από τους 4 Δημάρχους του νησιού μας και τον Έπαρχο Λήμνου.

       Με εκτίμηση,

     Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα
Δημοφιλή σήμερα

Audi Moment: Ετοιμοπαράδοτα Audi σε μοναδικές τιμές!

Audi Moment: Ετοιμοπαράδοτα Audi σε μοναδικές τιμές!

17/10/2018
Έφτασε η στιγμή για Audi σε απίστευτη τιμή, μέχρι 31 Οκτωβρίου 2018 και για περιορισμένο αριθμό οχημάτων....
Οι γεύσεις της Στερεάς Ελλάδας στο Τελ Αβίβ

Οι γεύσεις της Στερεάς Ελλάδας στο Τελ Αβίβ

18/10/2018
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας βρέθηκε στην γιορτή αγροδιατροφής και τουρισμού που διοργάνωσαν με την ελληνική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ και το ελληνικό γραφείο τουρισμού...
Το Campus Bus στη Χαλκίδα και σήμερα Παρασκευή 19 Οκτωβρίου

Το Campus Bus στη Χαλκίδα και σήμερα Παρασκευή 19 Οκτωβρίου

19/10/2018
Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ενίσχυσης εύρεσης εργασίας Ενηλίκων, θα βρίσκεται στη Χαλκίδα και σήμερα Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018, στο ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας