Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Τεράστιες οι καταστροφές στο Δήμο Κηρέως απο τις έντονες βροχοπτώσεις. Ο Δήμαρχος Κηρέως ζητάει άμεσα βοήθεια για την αποκατάστασή τους και αντιπλημμυρικά μέτρα:

Από εχθές το βράδυ μέχρι σήμερα το πρωί ο Δήμος Κηρέως επλήγη από ισχυρότατες βροχοπτώσεις με καταστροφικές συνέπειες.

Είναι η δεύτερη φορά που πλημμυρίζουμε, αφού και στις βροχοπτώσεις της 11-12 Σεπτεμβρίου 2009, ο Δήμος μας είχε κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Τότε όμως, με ευθύνη του απερχόμενου Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και απόφαση της τότε πολιτικής ηγεσίας των Υπουργείων Εσωτερικών και ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ., ο Δήμος Κηρέως εξαιρέθηκε όλων των χρηματοδοτήσεων που δόθηκαν στις πλημμυροπαθήσες περιοχές της Εύβοιας.

Δόθηκαν 2,1 εκατ. € από το ΥΠ.Ε.Σ. και 1,6 εκατ. € από το Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. για ενίσχυση των πληγέντων Δήμων της Εύβοιας, αλλά ούτε ένα ευρώ στο Δήμο Κηρέως, τον οποίο δεν συμπεριέλαβαν στους πλημμυροπαθείς Δήμους και δεν έτυχε της έκτακτης χρηματοδότησης.

Μάταια, τότε, ζητούσαμε να ενισχυθούμε και εμείς από την κρατική οικονομική βοήθεια προκειμένου να προχωρήσουμε στις στοιχειώδης προληπτικές παρεμβάσεις για να αποφύγουμε τα χειρότερα.

Ένα μήνα μετά, δυστυχώς, επαληθεύτηκαν οι χειρότεροι φόβοι μας. Η νέα βροχόπτωση προκάλεσε νέες και μεγαλύτερες καταστροφές. Καταστροφές σε νοικοκυριά, σε βιοτεχνίες, σε επαγγελματίες, στην αγροτική παραγωγή. Καταστράφηκαν βασικές υποδομές στο εθνικό, επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο, γέφυρες, αντιπλημμυρικά έργα, κοιμητήριο, γήπεδο δίκτυα ύδρευσης, κλπ.

Ζητάμε από τη νέα πολιτική ηγεσία των Υπουργείων Εσωτερικών, Υποδομών και Αγροτικής Ανάπτυξης:

Την κήρυξη του Δήμου Κηρέως σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και τον χαρακτηρισμό του ως πλημμυροπαθή.
Την άμεση αποστολή κλιμακίων μηχανικών και εμπειρογνωμόνων για την καταγραφή όλων των καταστροφές στα νοικοκυριά, στις επιχειρήσεις, στις αγροτικές καλλιέργειες και την αποζημίωση όσων συμπολιτών μας έπαθαν ζημιές.
Την εκταμίευση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στο Δήμο Κηρέως για την αντιμετώπιση των άμεσων καταστροφών στα έργα υποδομής.
Την ένταξη σε χρηματοδοτικά προγράμματα βασικών αντιπλημμυρικών έργων (σαρζανέτ, ενίσχυση αναχωμάτων, καθαρισμός κοίτης, τεχνικά) του Δήμου Κηρέως στους ποταμούς Κηρέα, Νηλέα, στο χείμαρρο Προκοπίου, στα ρέματα Αγίας Τρίτης, Κυμασιώτη και Μετοχίου, που διαρρέουν τον τόπο μας. 
Στα πλαίσια αυτά περιμένουμε τις ενέργειες των Υπουργών και τη βοήθεια της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ευβοίας και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.


 
Δημοφιλή σήμερα

Τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου του ανακοίνωσε ο Δημήτρης Αναγνωστάκης

Τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου του ανακοίνωσε ο Δημήτρης Αναγνωστάκης

21/1/2019
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Δημήτρης Αναγνωστάκης ανακοίνωσε τα πρώτα 5 ονόματα του ψηφοδελτί...
Ο Κώστας Μπασδέκης συμμετείχε στην διαμαρτυρία των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Ο Κώστας Μπασδέκης συμμετείχε στην διαμαρτυρία των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

21/1/2019
Την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2019, κατά τη διάρκεια της 24ωρης απεργίας στη συγκέντρωση των εργατών της ΛΑΡ...
Η κυβέρνηση κωφεύει στην κραυγή αγωνίας για τη ΛΑΡΚΟ

Η κυβέρνηση κωφεύει στην κραυγή αγωνίας για τη ΛΑΡΚΟ

18/1/2019
Την αγωνία τους για το μέλλον των εκατοντάδων εργαζομένων της εταιρείας ΛΑΡΚΟ η οποία βρίσκεται σε αδιέξοδο εξέφρασαν την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας