Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Κάλεσμα να στηρίξουν το ΚΚΕ στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου απηύθυνε μέσω ομιλίας του στο 41ο Φεστιβάλ του ΚΚΕ στη Χαλκίδα ο υποψήφιος βουλευτής Γιώργος Μαρίνος.
Γιώργος Μαρίνος
Γιώργος Μαρίνος
Στην ομιλία του ο Γιώργος Μαρίνος τόνισε μεταξύ άλλων

Εργάτες και εργάτριες της Χαλκίδας, άνεργοι, επαγγελματίες, αγρότες, συνταξιούχοι, νέοι και νέες.

Απευθυνόμαστε σ’ εσάς και σας λέμε καθαρά και ξάστερα: Η πείρα που έχετε συγκεντρώσει μπορεί να γίνει πηγή δύναμης για να πάρετε σημαντικές αποφάσεις και να τοποθετηθείτε στην κάλπη με κριτήριο τα δικά σας συμφέροντα, τα δικά σας δικαιώματα. 

Τους δοκιμάσατε …

Υπάρχει λύση. Τώρα με το ΚΚΕ στο δρόμο της ανατροπής.

Δοκιμάσατε τις μονοκομματικές ή τις κυβερνήσεις συνεργασίας της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ, σας φόρτωσαν πολύ σκληρά μέτρα, επέβαλλαν στο λαό δύο αβάσταχτα μνημόνια τσάκισαν τα εργατικά– λαϊκά δικαιώματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με αριστερή μάσκα, κρύβοντας το πραγματικό του πρόσωπο, πάτησε πάνω στην αγανάκτηση του λαού, άρπαξε τη λαϊκή ψήφο και συνέχισε την αντιλαϊκή πολιτική, φέρνοντας το 3ο μνημόνιο που δένεται με τα δύο προηγούμενα και σαρώνουν  κάθε εργατικό– λαϊκό δικαίωμα.  

Οι συνέπειες είναι τραγικές, τις βιώνει κάθε λαϊκή οικογένεια. 

Οι κυβερνήσεις της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  δεν ακολούθησαν μια λάθος πολιτική που μπορούν να διορθώσουν στην πορεία όπως ισχυρίζονται. 

Το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο, καθοριστικής σημασίας.  

Κανένα κόμμα, καμιά κυβέρνηση που διαχειρίζεται τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης και κινείται μέσα στην Ε.Ε ή σε άλλη συμμαχία του κεφαλαίου, δεν μπορεί, δεν πρόκειται να εφαρμόσει πολιτική προς όφελος του λαού. Θα αρπάζουν την ψήφο σας καλλιεργώντας ψεύτικες προσδοκίες και θα επιβάλλουν αντιλαϊκή πολιτική,  βάρβαρα μνημόνια.

Γιατί κάθε αστικό κόμμα, ακόμα κι αν δηλώνει αντιμνημονιακό, κάθε κυβέρνηση ακόμα κι αν δηλώνει αριστερή- προοδευτική είναι δεσμευμένη στην διαχείριση των αδυσώπητων νόμων του καπιταλισμού, είναι υποχρεωμένη να εξασφαλίσει την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των μεγάλων οικονομικών ομίλων και για να το πετύχει αυτό θα επιβάλλει μέτρα για να κάνει πιο φτηνούς, φτηνότερους τους εργαζόμενους.      

Αυτό είναι το χαρακτηριστικό στοιχείο στην Ελλάδα και στις άλλες καπιταλιστικές χώρες.

Όλα τα κόμματα, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ, το κόμμα του Λαφαζάνη,  ακόμα και η φασιστική Χρυσή Αυγή μιλούν για ανάπτυξη, για παραγωγική ανασυγκρότηση και δίκαιη αναδιανομή του πλούτου.

Παραπλανούν τους εργαζόμενους και κρύβουν το βασικό ζήτημα που είναι: Ποιος ωφελείται από αυτή την ανάπτυξη που προβάλλουν;

Ωφελούνται και θα συνεχίσουν να ωφελούνται οι λίγοι, οι μεγάλοι οικονομικοί όμιλοι και ο λαός θα στενάζει.

Για ποια ανάπτυξη μιλάνε; 

Ο Τουρισμός σπάζει ρεκόρ. 26 εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονται τη χώρα μας.
Ποιος κερδίζει; Κερδίζουν λίγοι μεγαλοξενοδόχοι -πλήττονται οι μικρές επιχειρήσεις. 

Οι εργαζόμενοι υποφέρουν με άθλιες εργασιακές συνθήκες, εντατικοποίηση, χαμηλούς μισθούς. Τα παιδιά της μαθητείας δεν παίρνουν ανάσα.

Στη Ναυτιλία, οι Έλληνες εφοπλιστές που φοροαπαλλάσσονται προκλητικά έσπασαν ρεκόρ κερδοφορίας, κτίζουν ή αγοράζουν πλοία πολλών δισεκατομμυρίων κάθε χρόνο αλλά οι ναυτεργάτες καταδικάζονται στην ανεργία, δέχονται ισχυρά χτυπήματα στα εργασιακά δικαιώματα, στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. 

Μην πάμε μακριά. 

Η ΑΓΕΤ –LAFARGE αναπτύσσεται, έχει υψηλή κερδοφορία αλλά έκλεισε το τσιμεντάδικο στη Χαλκίδα, οι άλλοι όμιλοι έκλεισαν το Σέλμαν, τη Νεοσέτ, τη Μηχανική, την Ιντερκέμ, τις άλλες βιομηχανικές μονάδες. 

Πετάξανε τους εργάτες και τις εργάτριες στο δρόμο. Τα μονοπώλια κάνουν αυτό που επιβάλλουν τα δικά τους συμφέροντα, αυτά εξουσιάζουν, αυτά τα συμφέροντα διαχειρίζονται οι κυβερνήσεις, ανεξάρτητα από την ταμπέλα που βάζουν.     
Μην ξεπεράσετε αυτές τις αλήθειες, σκεφτείτε της και πάρτε τα μέτρα σας.

Πραγματική διαχωριστική γραμμή είναι η ιδιοκτησία στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής- ποια τάξη έχει στα χέρια της τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι.  

Το πραγματικό ερώτημα είναι: ανάπτυξη για το καπιταλιστικό κέρδος, όπως υποστηρίζουν όλα τα άλλα κόμματα η σχεδιασμένη ανάπτυξη της οικονομίας σε όφελος του λαού, για την ικανοποίηση των αναγκών του όπως υποστηρίζει το ΚΚΕ;

Αυτό είναι το πλαίσιο μέσα στο οποίο οι εργάτες και οι εργάτριες, οι άνθρωποι της δουλειάς επιβάλλεται να εξετάσουν τις εξελίξεις. 

Το ΚΚΕ αντιπαλεύει τη φτώχεια, την ανεργία, παρεμβαίνει για κάθε λαϊκό πρόβλημα, διεκδικεί την ανάκτηση των απωλειών που έχουν οι εργαζόμενοι κατά τη διάρκεια της κρίσης. Είναι η μόνη δύναμη που αμφισβητεί την καπιταλιστική εκμετάλλευση κι εξουσία. Είναι η δύναμη που μπορεί να οδηγήσει σε ανώτερο τύπο οργάνωσης της οικονομίας και όλης της κοινωνίας. Με κοινωνική ιδιοκτησία, κεντρικό σχεδιασμό, εργατικό έλεγχο, για τη μονομερή διαγραφή του χρέους, για αποδέσμευση από τις αλυσίδες της ΕΕ που είναι ένωση του κεφαλαίου, εχθρική για τους λαούς  και δεν φτιασιδώνεται.

Εργαζόμενοι –Εργαζόμενες της Χαλκίδας,  

Προσέξτε!

Ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ, τα κόμματα του κεφαλαίου και της ΕΕ σε κάθε παραλλαγή τους, επιδιώκουν στις εκλογές να αρπάξουν την ψήφο σας για να έχουν πλειοψηφία στη βουλή και μια σταθερή, όπως λένε,  κυβέρνηση συνεργασίας, που θα εφαρμόσει το 3ο βάρβαρο μνημόνιο που ψήφισαν όλοι μαζί και αποτελεί το κυβερνητικό πρόγραμμα που θα εφαρμόσουν μετά τις εκλογές.

Κυβέρνηση θα σχηματιστεί αλλά το δικό σας συμφέρον επιβάλλει να μην πέσετε στις παγίδες που σας στήνουν.

Μπορείτε να τους χαλάσετε τα σχέδια.

ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ ΚΚΕ, ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟ ΚΚΕ, αποφασιστική, μαχητική αντιπολίτευση, μαζί με το λαό μας που είναι στην αντιπολίτευση, αφού αυτός που κυβερνά είναι τα μεγάλα συμφέροντα. Αντιπολίτευση που είναι σε κίνηση, κοιτάζει μπροστά και ανοίγει το δρόμο της εργατικής– λαϊκής εξουσίας και διακυβέρνησης.

Μην δώσετε στα κόμματα του κεφαλαίου το δικαίωμα να πούνε και πάλι ότι ο λαός με την ψήφο του δέχεται τη σφαγή των δικαιωμάτων του. 

Με δυνατό ΚΚΕ μπορούμε να αντισταθούμε, να συγκρουστούμε με την πολιτική που φορτώνει στο λαό τον ΕΝΦΙΑ και τα άλλα αβάσταχτα φορολογικά μέτρα.

Μπορεί να γίνει αποτελεσματική η πάλη ενάντια στην πολιτική που καταργεί τις Συλλογικές Συμβάσεις, μειώνει δραματικά τους μισθούς και τις συντάξεις, απογειώνει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης μέχρι τα βαθειά γεράματα.

Με δυνατό ΚΚΕ μπορούμε να δώσουμε αποφασιστική απάντηση στην πολιτική που συντρίβει τους μικρούς αγρότες και κτηνοτρόφους, με φορολογία 26%, τριπλασιασμό των εισφορών στον ΟΓΑ, αύξηση της τιμής του πετρελαίου. 

Με δυνατό ΚΚΕ μπορούμε να αντιταχθούμε στην πολιτική των σαρωτικών  ιδιωτικοποιήσεων που οδηγούν σε μαζικές απολύσεις και αύξηση των τιμολογίων της λαϊκής κατανάλωσης.

Με δυνατό ΚΚΕ θα συνεχίσουμε τη μάχη κατά της υποβάθμισης του νοσοκομείου της Χαλκίδας, για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία, θα κλιμακώσουμε τον αγώνα για πραγματική μόρφωση, ενάντια στα χάλια της παιδείας, τις τρομακτικές ελλείψεις σε καθηγητές και δασκάλους, σε υποδομές, όπως διαπιστώθηκε από την πρώτη μέρα που άνοιξαν τα σχολεία.

ΟΧΙ ΑΛΛΟΣ ΧΑΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΚΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙΣ

Έχετε ζήσει τα κάθε λογής αναχώματα που χρησιμοποιούνται για να απορροφήσουν τη  λαϊκή αγανάκτηση, να λειτουργήσουν ως ασπίδα προστασίας του συστήματος.   

Αυτός είναι ο ρόλος του νέου αναχώματος της «Λαϊκής Ενότητας», του κόμματος του Λαφαζάνη. 

Καμιά, μα καμιά εμπιστοσύνη στο ΣΥΡΙΖΑ Νο 2. 

Είναι κι αυτό κόμμα του συστήματος. Παρουσιάζει ως νέα πολιτική, ως λύση την πολιτική που πρόβαλλε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσίπρας, πριν τις εκλογές του Γενάρη του 2015 που έφερε το 3ο μνημόνιο.

Χρησιμοποιεί καιροσκοπικά αντιμνημονιακή ρητορεία. Όμως, τα μνημόνια δεν είναι κάποια αποσπασματικά μέτρα.  Είναι η στρατηγική του κεφαλαίου, της Ε.Ε και η πάλη για την κατάργηση τους απαιτεί πολιτική σύγκρουσης– για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου και την αποδέσμευση από την Ε.Ε. Τέτοια γραμμή πάλης έχει μόνο το ΚΚΕ.  Όλα τα άλλα τα παίρνει ο αέρας. 

Εργαζόμενοι– εργαζόμενες της Χαλκίδας, νέοι και νέες,

Προσέξετε πολύ!

Η εγκληματική, ναζιστική οργάνωση «Χρυσή Αυγή» δημαγωγεί και ψαρεύει λαϊκές ψήφους στα θολά νερά ενώ στην πράξη στηρίζει φανατικά τις αιτίες που γεννούν την προσφυγιά και τη μετανάστευση.

Ο λαός της περιοχής έχει τη δύναμη να απομονώσει τη φασιστική «Χρυσή Αυγή». Είναι πολύ επικίνδυνη, μισεί τους εργατικούς– λαϊκούς αγώνες, είναι υπέρ της διατήρησης της δυστυχίας για να πατάει στον ανθρώπινο πόνο, να εκβιάζει και να  προωθεί τα εγκληματικά της σχέδια. 

Είναι υπερασπιστής των  πιο βρώμικων συμφερόντων και προσπαθεί να το κρύψει με τις άναρθρες αντιμνημονιακές κραυγές.  

Πάρτε υπόψη σας ότι το έκτρωμα αυτό λειτουργεί ως δουλεμπορικό γραφείο, στη Χαλκίδα, στην Εύβοια, για να χτυπήσει τους μισθούς και τα άλλα δικαιώματα των εργαζομένων.

Είναι ναζιστική εγκληματική οργάνωση που ευθύνεται για τη δολοφονία του αγωνιστή Παύλου Φύσα, τις δολοφονίες, τις κακοποιήσεις μεταναστών και άλλων εργαζομένων. Δικάζετε για εγκλήματα. Η καταδίκη της είναι υπόθεση του λαού, της νεολαίας της περιοχής μας ώστε να απομονωθεί, να μην έχει τη δυνατότητα να εμφανίζεται ως τρίτη δύναμη στη βουλή.  

Εργαζόμενοι – Εργαζόμενες της Χαλκίδας,  

Ορισμένοι εργαζόμενοι αυτές τις μέρες μας είπαν ότι νοιώθουν προδομένοι από τα κόμματα που ψήφιζαν αυτά τα χρόνια, μας είπαν ότι ακούμπησαν τις ελπίδες τους στα συνθήματα του ΣΥΡΙΖΑ και αισθάνονται απογοητευμένοι.

Άλλοι, μας είπαν ότι μετά από αυτά που έζησαν εκτιμούν ότι «δεν γίνεται τίποτα». 

Απευθυνόμαστε σε όλους αυτούς τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, στους νέους και τις νέες με ευθύνη και τους λέμε : 

Έχετε μεγάλη δύναμη στα χέρια σας, μην την αφήνετε άλλο  αναξιοποίητη.

Προδομένοι θα νοιώθετε αν συνεχίσετε να επιλέγεται τα κόμματα που υπηρετούν το σύστημα,  τα συμφέροντα του κεφαλαίου και την Ε.Ε. 

Αν  οι  εργάτες, οι εργάτριες, οι  υπάλληλοι,  οι άνθρωποι του μόχθου σταυρώσουν τα χέρια, παραιτηθούν και γίνουν θεατές των εξελίξεων. Αυτό θέλει το σύστημα και τα δικά του κόμματα, αυτό  επιδιώκουν οι επίδοξοι σωτήρες. 

Όμως, αυτό  δεν ταιριάζει στους ανθρώπους του μόχθου.

Δεν  είναι λύση η αποστράτευση , η αποχή. Γυρίζουν σε βάρος των εργαζομένων. 

Μπορούν να γίνουν πολλά, αν σηκώσετε το ανάστημα σας και διεκδικήσετε τα δικαιώματα σας, αν διεκδικήσετε αυτά που σας ανήκουν.

Συναντηθήκαμε σε πολλούς αγώνες.

Στα Εργοστάσια, στις επιχειρήσεις, στις γειτονιές της Χαλκίδας.

Η δύναμη σας μπορεί να απελευθερωθεί στο δρόμο του κοινού αγώνα με το ΚΚΕ.

Καλούμε όλους και όλες που νοιώθετε ριζοσπάστες, αριστεροί, τους εργαζόμενους που επέλεξαν το ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιούνη του 2012, να πάρετε τη θέση σας δίπλα στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, για να δυναμώσει η εργατική – λαϊκή πάλη.

Σήμερα, ριζοσπάστες, αριστεροί μπορούν στην πράξη να δούνε καλύτερα πόσο σημαντική ήταν η απόφαση του ΚΚΕ για μη συμμετοχή σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, σε κάθε κυβέρνηση που διαχειρίζεται τα συμφέροντα του κεφαλαίου.  

Το ΚΚΕ σας δίνει  το χέρι.

Εργαζόμενοι της Χαλκίδας , νέοι και νέες , 

Η χώρα μας έχει σημαντικές παραγωγικές δυνατότητες, ορυκτό πλούτο, προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της βιομηχανικής και  αγροτικής παραγωγής, διαθέτει ειδικευμένο εργατικό και επιστημονικό δυναμικό, μπορεί να παράγει το μεγαλύτερο μέρος των προϊόντων που έχει ανάγκη ο λαός μας.

Αυτές οι δυνατότητες περιορίζονται, αξιοποιούνται στρεβλά, υπονομεύονται γιατί υποτάσσονται στο καπιταλιστικό κέρδος, στην ανισόμετρη καπιταλιστική ανάπτυξη, στις δεσμεύσεις της ΕΕ.

Η πρόταση του ΚΚΕ για τη ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ - ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ - ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ είναι η μοναδική ρεαλιστική κι ελπιδοφόρα πρόταση που μπορεί να αξιοποιήσει τις παραγωγικές δυνατότητες,  να βάλει οριστικό τέλος στα μνημόνια και τις θυσίες όπου υποβάλλεται ο λαός στο βωμό του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης.

Η υλοποίηση της πολιτικής πρότασης του ΚΚΕ περνάει μέσα από τη συγκρότηση μιας μεγάλης κοινωνικής λαϊκής συμμαχίας, της συμμαχίας της εργατικής τάξης, της φτωχής αγροτιάς, των αυτοπασχολούμενων της πόλης, των γυναικών και της νεολαίας των λαϊκών οικογενειών. Αυτή η λαϊκή συμμαχία θα παλεύει ακόμα πιο αποφασιστικά ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα, θα συγκρούεται με τα μονοπώλια και τον καπιταλισμό, θα διεκδικεί την εργατική – λαϊκή εξουσία.

Ο οργανωμένος λαός μπορεί να υπερασπιστεί το δίκιο του, να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων και να αλλάξει του συσχετισμούς, να αντεπιτεθεί και να νικήσει .  

ΤΩΡΑ ΨΗΦΟΣ ΣΤΟ  ΚΚΕ!

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ!

Αποφασιστικά, χωρίς να χάσουμε ούτε μια μέρα ενημερώνουμε τους εργαζόμενους της περιοχής, συζητάμε μαζί τους για τη σημασία ενίσχυσης του ΚΚΕ, διακινούμε πλατιά, πολύ πλατιά το ψηφοδέλτιο.
Υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες, καθημερινά διαπιστώνουμε την απήχηση των θέσεων του ΚΚΕ. Να επιμείνουμε να καταγραφεί αυτό και στην κάλπη.  

Καλή δύναμη σε όλους.Δημοφιλή σήμερα

Το Υδατοδρόμιο της Σκύρου στη τελική Ευθεία - χρηματοδοτήθηκε η κατασκευή του

Το Υδατοδρόμιο της Σκύρου στη τελική Ευθεία - χρηματοδοτήθηκε η κατασκευή του

17/3/2019
Xρηματοδοτήθηκε η κατασκευή του Υδατοδρομίου στην Σκύρο από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με το...
Πρώτη θέση για τους Ευβοιώτες αθλητές στο σκάκι

Πρώτη θέση για τους Ευβοιώτες αθλητές στο σκάκι

17/3/2019
Στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα σκάκι, αθλητές από σχολεία της Εύβοιας, έλαβαν την 1η θέση ανάμεσα σε πολλές συμμετοχές....
Ο Δημήτρης Αναγνωστάκης στη Θήβα και στην Αλίαρτο

Ο Δημήτρης Αναγνωστάκης στη Θήβα και στην Αλίαρτο

16/3/2019
Στη Θήβα και στην Αλίαρτο βρέθηκαν στις 15 Μαρτίου 2019 ο Υποψήφιος περιφερειάρχης Δημήτρης Αναγνωστάκης και η Παράταξη «Στερεά… Υπεροχής!»....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας