Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα Σφυριχτής Γλώσσας του χωριού Αντιά που ξεκίνησαν στης 2 Αυγούστου 2015 .
Ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα σφυριχτής γλώσσας
Ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα σφυριχτής γλώσσας
Η διοργάνωση έγινε από το Κέντρο Μελέτης της Σφυριχτής Γλώσσας του Συλλόγου Απανταχού Αντιωτών και την συμμετοχή της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Καρύστου "Αλλιώς" .

Τα μαθήματα πραγματοποιήθηκα  στο Πρώτο Δημοτικό Σχολείο Καρύστου και διήρκεσαν 15 ημέρες, καλύπτοντας 20 ώρες διδασκαλίας. Για να αποφευχθούν τυχόν κακοπροαίρετες παρεξηγήσεις θα πρέπει να αναφερθεί ότι τα μαθήματα παραδίδοντο δωρεά από τον πρόεδρο  Παναγιώτη Τζαναβάρη ,ο οποίος πέραν του χρόνου που διέθετε ,επιβαρυνόταν και τα όχι ασήμαντα  καθημερινά έξοδα μετακίνησης του, Αντιά Κάρυστο, Αντιά που μεταφράζετε σε 80 χιλ.

Η συμμετοχή των ενδιαφερομένων ξεπέρασε κάθε προσδοκία του Προέδρου και Δασκάλου του συλλόγου Παναγιώτη Τζαναβάρη, διότι  οι συμμετέχοντες ήταν 9 μεταξύ των οποίων ήταν και δύο κυρίες, το επίσης σημαντικό είναι ότι η ηλικίες των μαθητών ξεκινούν από 12 ετών έως 40.

Οι 6 ενώ είχαν φτάσει σε ένα πολύ καλό επίπεδο διέκοψαν για επαγγελματικούς κυρίως λόγους ,αλλά οι Γ. Μυλωνάς,  Αποστόλου, Αναστάσης Δούνης και Π. Μπουρνουσούζης (ο οποίος είχε συμμετάσχει ως ο νεότερος σφυριχτής στην πανευρωπαϊκή συνάντηση του 2014) παρακολούθησαν όλα τα μαθήματα και είχαν  μία πρόοδο που διασφαλίζει την συνήχηση της παράδοσης και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Αξίζουν ένα μεγάλο μπράβο και ευχαριστώ  όλοι οι συμμετέχοντες,  αλλά κυρίως  οι  4 που είχαν την θέληση την υπομονή και την επιμονή  να δημιουργήσουν ένα ουσιαστικό πυρήνα νέων σφυριχτών επισημαίνει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος.

Εάν στο μέλλον βρεθούν πόροι κάλυψης των βασικών δαπανών τα μαθήματα θα πρέπει συνεχιστούν για να διασφαλιστεί η σφυριχτή γλώσσα, αλλά και για να δημιουργηθούν νέοι δάσκαλοι που είναι και το ζητούμενο.Δημοφιλή σήμερα

2 Δημοτικά Σχολεία στην Εύβοια αποκτούν τάξεις για προσφυγόπουλα

2 Δημοτικά Σχολεία στην Εύβοια αποκτούν τάξεις για προσφυγόπουλα

19/10/2018
Τάξεις υποδοχής μαθητών, θα έχουν από φέτος το 13ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ιστιαίας....
Το Campus Bus στη Χαλκίδα και σήμερα Παρασκευή 19 Οκτωβρίου

Το Campus Bus στη Χαλκίδα και σήμερα Παρασκευή 19 Οκτωβρίου

19/10/2018
Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ενίσχυσης εύρεσης εργασίας Ενηλίκων, θα βρίσκεται στη Χαλκίδα και σήμερα Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018, στο ...
Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Κέντρο Κοινότητας Σκύρου

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Κέντρο Κοινότητας Σκύρου

19/10/2018
Tο Κέντρο Κοινότητας Σκύρου λειτουργεί για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών που έχουν αυξημένες ανάγκες κοινωνικής προστασί...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας