Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα Σφυριχτής Γλώσσας του χωριού Αντιά που ξεκίνησαν στης 2 Αυγούστου 2015 .
Ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα σφυριχτής γλώσσας
Ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα σφυριχτής γλώσσας
Η διοργάνωση έγινε από το Κέντρο Μελέτης της Σφυριχτής Γλώσσας του Συλλόγου Απανταχού Αντιωτών και την συμμετοχή της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Καρύστου "Αλλιώς" .

Τα μαθήματα πραγματοποιήθηκα  στο Πρώτο Δημοτικό Σχολείο Καρύστου και διήρκεσαν 15 ημέρες, καλύπτοντας 20 ώρες διδασκαλίας. Για να αποφευχθούν τυχόν κακοπροαίρετες παρεξηγήσεις θα πρέπει να αναφερθεί ότι τα μαθήματα παραδίδοντο δωρεά από τον πρόεδρο  Παναγιώτη Τζαναβάρη ,ο οποίος πέραν του χρόνου που διέθετε ,επιβαρυνόταν και τα όχι ασήμαντα  καθημερινά έξοδα μετακίνησης του, Αντιά Κάρυστο, Αντιά που μεταφράζετε σε 80 χιλ.

Η συμμετοχή των ενδιαφερομένων ξεπέρασε κάθε προσδοκία του Προέδρου και Δασκάλου του συλλόγου Παναγιώτη Τζαναβάρη, διότι  οι συμμετέχοντες ήταν 9 μεταξύ των οποίων ήταν και δύο κυρίες, το επίσης σημαντικό είναι ότι η ηλικίες των μαθητών ξεκινούν από 12 ετών έως 40.

Οι 6 ενώ είχαν φτάσει σε ένα πολύ καλό επίπεδο διέκοψαν για επαγγελματικούς κυρίως λόγους ,αλλά οι Γ. Μυλωνάς,  Αποστόλου, Αναστάσης Δούνης και Π. Μπουρνουσούζης (ο οποίος είχε συμμετάσχει ως ο νεότερος σφυριχτής στην πανευρωπαϊκή συνάντηση του 2014) παρακολούθησαν όλα τα μαθήματα και είχαν  μία πρόοδο που διασφαλίζει την συνήχηση της παράδοσης και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Αξίζουν ένα μεγάλο μπράβο και ευχαριστώ  όλοι οι συμμετέχοντες,  αλλά κυρίως  οι  4 που είχαν την θέληση την υπομονή και την επιμονή  να δημιουργήσουν ένα ουσιαστικό πυρήνα νέων σφυριχτών επισημαίνει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος.

Εάν στο μέλλον βρεθούν πόροι κάλυψης των βασικών δαπανών τα μαθήματα θα πρέπει συνεχιστούν για να διασφαλιστεί η σφυριχτή γλώσσα, αλλά και για να δημιουργηθούν νέοι δάσκαλοι που είναι και το ζητούμενο.Δημοφιλή σήμερα

O Κωστής Μαραβέγιας στην Χαλκίδα

O Κωστής Μαραβέγιας στην Χαλκίδα

2/7/2018
Ο Κωστής Μαραβέγιας σε μια ακόμη εξαιρετική καλοκαιρινή συναυλία, στο DALUZ ARENA στη Χαλκίδα, την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018....
Πραγματοποιήθηκε η εσπερίδα στο Επιμελητήριο Εύβοιας

Πραγματοποιήθηκε η εσπερίδα στο Επιμελητήριο Εύβοιας

12/7/2018
Το απόγευμα της Τετάρτης 11 Ιουλίου 2018, πραγματοποιήθηκε εσπερίδα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Εύβοιας....
Θερινό ωράριο λειτουργίας του Αρχαιολογικού Χώρου της Αυλιδείας Αρτέμιδος

Θερινό ωράριο λειτουργίας του Αρχαιολογικού Χώρου της Αυλιδείας Αρτέμιδος

12/7/2018
Αλλάζει το ωράριο λειτουργίας του Αρχαιολογικού Χώρου της Αυλιδείας Αρτέμιδος για τους καλοκαιρινούς μήν...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας