Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
 Μετά από δύο χρόνια συντονισμένης δράσης στο Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, το οποίο υπηρέτησα ως υφυπουργός του, το έργο που παράχθηκε με την  στρατηγική που χαράξαμε και ακολουθήσαμε, αναδεικνύει τις ιδιαίτερα μεγάλες προοπτικές που δημιουργήθηκαν για την ανόρθωση της εθνικής μας οικονομίας και για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας μας.

Η αύξηση του εισερχόμενου  Τουρισμού, τα νούμερα απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλίων, τα διεθνή βραβεία, είναι μερικά από τα στοιχεία που πιστοποιούν ότι η απόφαση της Νέας Δημοκρατίας, αμέσως μόλις ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας, για ίδρυση Υπ. Τουρισμού και για τη νέα του θεσμική διάρθρωση, ήταν όχι απλώς ορθή αλλά και επιβεβλημένη.
    Το υπ. Τουρισμού προέβει σε σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών, μεταξύ των οποίων είναι η διεύρυνση του Αναπτυξιακού Νόμου με αύξηση κινήτρων για νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες, η κατάρτιση Νομοσχεδίων για ειδικές μορφές Τουρισμού (Ιαματικός Τουρισμός, Αγροτουρισμός κλπ.), οι ειδικές επιδοτήσεις (π.χ. Τουριστικού λεωφορείου), η άρση γραφειοκρατικών εμποδίων που αποτελούσαν τροχοπέδη για τουριστικές επενδύσεις, η αύξηση της απορροφητικότητας από τα κοινοτικά κονδύλια του ΕΠΑΝ για τον τουρισμό, από 6% σε 40%.
   Οι δεκάδες νέες αγορές που ανοίξαμε σε χώρες του εξωτερικού είναι πλέον γεγονός όπως και η σύναψη διακρατικών συμφωνιών, ενώ η Ελλάδα για πρώτη φορά προεβλήθη με τον τρόπο που της αξίζει, αφού διαφημίστηκε σε όλο τον κόσμο, σχεδιασμένα, έγκαιρα και αποτελεσματικά.
   Το υπ. Τουριστικής Ανάπτυξης έδωσε ξεχωριστή σημασία στην αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος, μέσω του εκσυγχρονισμού της τουριστικής εκπαίδευσης. Ενέταξε στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας, νέες σχολές και ειδικεύσεις και σύστησε επιτροπή για τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου τουριστικής κατάρτισης και εκπαίδευσης.
  

Στα πλαίσια αυτά εντάσσεται και η απόφασή μας για ίδρυση Πανεπιστημιακής Σχολής στη Χαλκίδα, που βρίσκεται στο στάδιο ολοκλήρωσης της μελέτης, όπως και η δημιουργία ΚΕΚ στην Αιδηψό.
   Σε σχέση με την απόφασή μας για κατασκευή αγκυροβολίων  τουριστικών σκαφών στη Χαλκίδα και στην Ερέτρια που είναι τα πρώτα έργα που εξαγγείλαμε από το ΕΠΑΝ για την Εύβοια, και δημοπρατούνται το 2006, είναι σίγουρο ότι θα προσελκύσουν επισκέπτες στο Νομό μας, ο οποίος προσδοκά πολλά απ' τον Τομέα του Τουρισμού.
   Παράλληλα εντάξαμε στο ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδος τρία ακόμη τουριστικά λιμάνια, την Σκύρο, την Κύμη και τους Ωρεούς, ενώ εντάξαμε και στο ΕΠΑΝ, έργα Τουρισμού υπαίθρου σε αρκετούς Δήμους της Εύβοιας.
   Η χώρα μας πλέον έχει τις βάσεις για να ατενίζει με αισιοδοξία το τουριστικό της μέλλον. Όσον αφορά το υφυπουργείο Τουρισμού, η κατάργησή του ήταν αναμενόμενη, μιας και όλοι γνωρίζουν ότι είχε δημιουργηθεί αποκλειστικά ως Ολυμπιακό υφυπουργείο, ενώ το μικρό κυβερνητικό σχήμα που είχε προαναγγελθεί, αποτελεί βασική προτεραιότητα του Πρωθυπουργού.
   Εν κατακλείδι, η ισχυρή πλέον υποδομή που υπάρχει και οι νέες δυνατότητες που δημιουργήθηκαν, επιτρέπει και επιβάλει την περαιτέρω αναβάθμιση της ποιότητας του τουριστικού μας προϊόντος, την μέγιστη διεύρυνσή του και την πλήρη αξιοποίησή του στην μεταολυμπιακή εποχή μας.
   Είμαι βέβαιος, ότι η διάδοχός μας, του Δημήτρη Αβραμόπουλου και εμού, θα δικαιώσει εκείνους που βλέπουν τον Τουρισμό ως την ανερχόμενη βαριά βιομηχανία της χώρας μας. Εύχομαι από καρδιάς στην κα Φανή Πετραλιά, καλή δύναμη και καλή επιτυχία.
Δημοφιλή σήμερα

Παράπονα Λυκείου Αρτάκης για τους Σχολικούς Αγώνες

Παράπονα Λυκείου Αρτάκης για τους Σχολικούς Αγώνες

22/3/2019
Ο πρόεδρος του δεκαπενταμελούς συμβουλίου του Λυκείου Νέας Αρτάκης, Νικόλαος Βήττας, κάνει λόγο για παράπονα που έχουν για την συμπεριφορά και την απο...
Φιλανθρωπική συναυλία από την χορωδία CANTUS Χαλκίδας

Φιλανθρωπική συναυλία από την χορωδία CANTUS Χαλκίδας

22/3/2019
Την Δευτέρα 1 Απριλίου 2019 και ώρα 20:00 στο Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου Χαλκίδος θα πραγματοποιηθεί φιλανθρωπική συναυλία από την χορωδία CA...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας