Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Παρέμβαση στήριξης της Κατερίνας Περλεπέ στον πληγέντα από πλημμύρες Δήμο Κηρέως.

Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, κατέθεσε ως Αναφορά προς τους αρμόδιους Υπουργούς, την επιστολή με τα αιτήματα του Δήμου Κηρέως για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν από τις βροχοπτώσεις στην περιοχή, τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.
Οι συνεχείς βροχοπτώσεις και πλημμύρες έχουν προκαλέσει μεγάλες καταστροφές σε νοικοκυριά, σε βιοτεχνίες, σε επαγγελματίες, στην αγροτική παραγωγή, σε βασικές υποδομές του εθνικού, επαρχιακού και δημοτικού οδικού δικτύου, αλλά και σε λοιπές εγκαταστάσεις, (γέφυρες, δίκτυα άρδευσης, γήπεδο, κοιμητήριο, κ.λ.π.).
Από τις χρηματοδοτήσεις που αποφασίστηκε το Σεπτέμβριο να δοθούν στην Εύβοια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στις πληγείσες περιοχές, ο Δήμος Κηρέως εξαιρέθηκε και δεν έτυχε της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης.
Η κυρία Περλεπέ με την παρέμβασή της προς τους Υπουργούς ζητά να υπάρξει άμεση ανταπόκριση στα αιτήματα του Δήμου Κηρέως που αφορούν:
1. Την κήρυξη του Δήμου Κηρέως σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και τον χαρακτηρισμό του ως πλημμυροπαθή.
2. Την άμεση αποστολή κλιμακίων μηχανικών και εμπειρογνωμόνων για την καταγραφή όλων των καταστροφών στα νοικοκυριά, στις επιχειρήσεις στις αγροτικές καλλιέργειες και την αποζημίωση όσων πολιτών έπαθαν ζημιές.
3. Την εκταμίευση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στο Δήμο Κηρέως για την αντιμετώπιση των άμεσων καταστροφών στα έργα υποδομής.
4. Την ένταξη σε χρηματοδοτικά προγράμματα βασικών αντιπλημμυρικών έργων (σαρζανέτ, ενίσχυση αναχωμάτων, καθαρισμός κοίτης, τεχνικά) του Δήμου Κηρέως στους ποταμούς Κηρέα, Νηλέα, στο χείμαρρο Προκοπίου, στα ρέματα Αγίας Τρίτης, Κυμασιώτη και Μετοχίου.
Δημοφιλή σήμερα

2 Δημοτικά Σχολεία στην Εύβοια αποκτούν τάξεις για προσφυγόπουλα

2 Δημοτικά Σχολεία στην Εύβοια αποκτούν τάξεις για προσφυγόπουλα

19/10/2018
Τάξεις υποδοχής μαθητών, θα έχουν από φέτος το 13ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ιστιαίας....
Το Campus Bus στη Χαλκίδα και σήμερα Παρασκευή 19 Οκτωβρίου

Το Campus Bus στη Χαλκίδα και σήμερα Παρασκευή 19 Οκτωβρίου

19/10/2018
Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ενίσχυσης εύρεσης εργασίας Ενηλίκων, θα βρίσκεται στη Χαλκίδα και σήμερα Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018, στο ...
Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Κέντρο Κοινότητας Σκύρου

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Κέντρο Κοινότητας Σκύρου

19/10/2018
Tο Κέντρο Κοινότητας Σκύρου λειτουργεί για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών που έχουν αυξημένες ανάγκες κοινωνικής προστασί...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας