Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Μια σειρά από δραστηριότητες συντελέστηκαν στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Βασιλικού με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου.
Επίδειξη Taekwondo στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Βασιλικού
Επίδειξη Taekwondo στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Βασιλικού
Στο πλαίσιο της «παρεμβατικής δυναμικής» της Άθλησης και της Δια Βίου Άσκησης στην ισόρροπη ψυχοκινητική ανάπτυξη του μαθητικού πληθυσμού της χώρας, το Υπουργείο θεσμοθέτησε (ενταγμένη στο ευρύτερο πλαίσιο του «Κοινωνικού Σχολείου») την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους.

Το 2016 είναι έτος διεξαγωγής Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, και έτσι ο θεματικός άξονας του σχολικού έτους 2015-2016 ήταν «Σχολικός Αθλητισμός – Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα».

Οι δραστηριότητες σχεδιάστηκαν από τον Σύλλογο Διασκόντων του σχολείου ώστε να αναδεικνύονται βιωματικά, μέσω των αθλητικών δράσεων, αλλά και μέσω των παράλληλων εκδηλώσεων οι αξίες και τα τα ιδανικά τόσο των Ολυμπιακών όσο και των Παραολυμπιακών Αγώνων.

Το κάλεσμα του Συλλόγου Διδασκόντων και του Διευθυντή κ. Καρανίκα Γιώργου, τίμησε με την παρουσία του ο Δάσκαλος τοπικής σχολής TAE KWON DO και Πρόεδρος της ΕΤΑΝΕ κ. Γεράσιμος Καρανταγλής, ο οποίος μαζί με την βοήθεια αθλητών της σχολής παρουσίασε στα παιδιά την ομορφιά του ολυμπιακού αυτού αθλήματος και τα μύησε, έστω και επιφανειακά, στο ευ αγωνίζεσθαι και γενικά στις αξίες και τα ιδανικά του Αθλητισμού.

Η μέρα συνεχίστηκε με δραστηριότητες σε επίπεδο τάξης (προβολές ταινιών συναφούς θεματολογίας και διαδραστική συζήτηση – αναστοχασμός, καλλιτεχνική – εικαστική – μουσική δημιουργία με συναφή θεματολογία.) με στόχο τη διασκέδαση, την επικοινωνία, την εκμάθηση- με παιγνιώδη και βιωματικό τρόπο - των στόχων που τέθηκαν και, τι άλλο, την άθληση των μικρών μας μαθητών!Δημοφιλή σήμερα

Συναυλία με τον Γιάννη Μαρκόπουλο στην Χαλκίδα

Συναυλία με τον Γιάννη Μαρκόπουλο στην Χαλκίδα

16/4/2019
Φέτος ο κορυφαίος μουσικό συνθέτης συμπληρώνει τα 80 του χρόνια. Μεγάλη τιμή για τους Χαλκιδέους η συναυλία....
1ο Πολιτιστικό Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Χαλκίδας

1ο Πολιτιστικό Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Χαλκίδας

17/4/2019
Η ομάδα Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Χαλκίδας διοργανώνει το 1ο Πολιτιστικό Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Χαλκίδας....
Θεατρικό εργαστήριο στο γηροκομείο Χαλκίδας και στο κέντρο ανιάτων Αυλίδας

Θεατρικό εργαστήριο στο γηροκομείο Χαλκίδας και στο κέντρο ανιάτων Αυλίδας

17/4/2019
Το Σάββατο 13 Απριλίου 2019 το Θέατρο Χαλκίδας επισκέφθηκε τους ηλικιωμένους του Γηροκομείου Χαλκίδας ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας