Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Το Υπουργείο Υγείας δίνει τις κατευθύνσεις για τον εμβολιασμό των πολιτών, που ξεκινάει μέσα στο Νοέμβριο. Η τάση, που λέει "όχι" στο εμβόλιο, δημιουργεί σύγχυση στους πολίτες. Οι φορείς της Εύβοιας ακολουθούν τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και μιλούν στο eviaportal, για τα μέτρα που θα ληφθούν σε περίπτωση πανδημίας.

Πόσο έτοιμος είναι τελικά ο Νομός, να αντιμετωπίση κρούσματα της νέας γρίπης;
Εικόνα του ιού H1N1 υπεύθυνου για την γρίπη τύπου Α.
Εικόνα του ιού H1N1 υπεύθυνου για την γρίπη τύπου Α.

Μέσα στο Νοέμβριο αναμένεται να ξεκινήσει ο εμβολιασμός κατά της νέας γρίπης και στους πολίτες επικρατεί σύγχυση για το κατά πόσο είναι ασφαλές το εμβόλιο. Αιτία για να προκαλούνται αμφισβητήσεις είναι μια «συνωμοσιολογία» που διαδίδεται κυρίως μέσω διαδικτύου, η οποία δημιουργεί μια τάση κατά του εμβολιασμού. Παρ’ όλα αυτά στην υπόλοιπη Ευρώπη, ο εμβολιασμός έχει ξεκινήσει και οι επίσημοι επιστημονικοί φορείς και πολιτεία επιμένουν ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας επί του εμβολίου. Τουλάχιστον 100 κρεβάτια των Μονάδων Εντατικής θεραπείας πρέπει να ανοίξουν άμεσα, υπογραμμίζουν οι ειδικοί, οι οποίοι αναμένουν το αμέσως επόμενο διάστημα σημαντική έξαρση κρουσμάτων. Οι ίδιοι εκτιμούν πως ανάλογα με την ένταση του πανδημικού κύματος είναι πιθανόν η ανάγκη για κλίνες ΜΕΘ να φτάσει έως και τις 470!

Η Υπουργός Υγείας για τη νέα γρίπη και τον εμβολιασμό
Σε συνέντευξη της, η Υπουργός Υγείας, κ.Ξενογιαννακοπούλου στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως στην Ελλάδα θα μπουν δύο εμβόλια αλλά με τα ίδια χαρακτηριστικά και επισήμανε οι πολίτες να προσέχουν τις πληροφορίες που λαμβάνουν, να είναι από έγκυρη και επίσημη πηγή. Σ’ ότι αφορά τη στρατηγική που ακολουθεί το Υπουργείο, αυτή βασίζεται στην επιστημονική γνωμοδότηση. «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, αλλά οφείλουμε να είμαστε σε ετοιμότητα». Παρακολουθήστε τη συνέντευξη της Υπουργού Υγείας στο ΣΚΑΪ, www.skai.gr/player/radio/?mmid=106262

Πως θα αντιμετωπίσει η Εύβοια τη νέα γρίπη
Σύμφωνα με τον αντινομάρχη Εύβοιας – υπεύθυνο για θέματα υγείας, Γιάννη Αδάμ, η Νομαρχία παίρνει κατευθύνσεις από το Υπουργείο Υγείας για το πώς θα ενεργήσει στην αντιμετώπιση της νέας γρίπης. Μάλιστα, με τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, άλλαξαν και τα δεδομένα και ενώ ήδη η Νομαρχία σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, την Διεύθυνση Υγείας, το Νοσοκομείο Χαλκίδας και τα Κέντρα Υγείας της Εύβοιας είχε κάνει όλη την απαιτούμενη προετοιμασία με βάση τις πρώτες οδηγίες που είχαν λάβει και είχαν σχεδόν έτοιμα 15 συνεργεία εμβολιασμού, τελικά η στρατηγική άλλαξε.
Έτσι λοιπόν, στην Εύβοια θα στηθούν δύο Κέντρα Εμβολιασμού. Ένα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου και ένα στη Διεύθυνση Υγείας. Αυτά τα κέντρα θα αφορούν τους υγιείς πολίτες, που θέλουν να εμβολιαστούν και όχι τις ευπαθείς ομάδες που θα πρέπει να απευθύνονται στο Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Επίσης, ο Γιάννης Αδάμ επισήμανε την ανάγκη εξοπλισμού και προετοιμασίας του Νοσοκομείου Χαλκίδας για την αντιμετώπιση πιθανής πανδημίας. Τον Αύγουστο, η αρμόδια Νομαρχιακή Επιτροπή, στην οποία είναι πρόεδρος, έστειλε επιστολή στη διοίκηση του Νοσοκομείου, με την οποία ζητούν, να ληφθούν μέτρα, προκειμένου να μπορέσουν να νοσηλευτούν βαριά περιστατικά, δηλαδή να δημιουργηθούν κλίνες εντατικής θεραπείας, που δεν διαθέτει το Νοσοκομείο.

Απο την πλευρά του ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χαλκίδας, κ. Καρούζος αναμένεται να μας ενημερώσει για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης και την προετοιμασία του Νοσοκομείου σε ενδεχόμενη πανδημία, τις επόμενες ημέρες, δεδομένου ότι όλο αυτό το διάστημα είχε επαφές με το Υπουργείο Υγείας, για ενημέρωση και λήψη της σχετικής εγκυκλίου.

Ο Νομαρχιακός Σύμβουλος - γιατρός, Γιώργος Βλαχογιώργος, που είχε μιλήσει στο eviaportal για τη νέα γρίπη απο τον περασμένο Σεπτέμβριο, είχε επισημάνει ότι "με δεδομένη την επιδημία της νέας γρίπης, απαιτείται η προετοιμασία του νοσοκομείου, για να ανταπεξέλθει σ’ ότι προκύψει στο 18μηνο διάρκειας της επιδημίας". Μάλιστα, ο κ.Βλαχογιώργος επισήμανε ότι οι πιο δύσκολοι μήνες θα είναι Ιανουάριος – Φεβρουάριος, οπότε και θα έχουμε κορύφωση της νέας γρίπης.

Ο Προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κ.Καλτσάς μιλώντας στο eviaportal, δήλωσε ότι από την έναρξη του σχολικού έτους, έχει υπάρξει ενημέρωση στα σχολεία – σε εκπαιδευτικούς και μαθητές – σχετικά με τη νέα γρίπη, ενώ πραγματοποιήθηκαν και ημερίδες επί του θέματος. Τα σχολεία όλα έχουν λάβει το έντυπο ενημερωτικό υλικό, ενώ η Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση είναι σε συνεργασία με Νομαρχία και Διεύθυνση Υγείας, ώστε να αντιμετωπίσουν πιθανό κρούσμα νέας γρίπης. Πάντως, μέχρι στιγμής, δεν έχει παρουσιαστεί περιστατικό στην μαθητική κοινότητα της Εύβοιας, σύμφωνα με τον κ.Καλτσά. Σε περίπτωση κρούσματος, όπως δήλωσε και ο αντινομάρχης, Γιάννης Αδάμ, το σχολείο κλείνει για κάποιες μέρες, αλλά και πάλι οι οδηγίες δίνονται απευθείας από το Υπουργείο Υγείας, το οποίο ενημερώνεται από τους αρμόδιους τοπικούς φορείς, για την κατάσταση.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος, υπεύθυνος του τομέα υγείας,  των Δημοτικών Ιατρείων και εκπρόσωπος στο Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας – γιατρός ειδικός καρδιολόγος, Γιώργος Βοσκός, μιλάει στο eviaportal για το ποιοί ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες, τι ενέργειες έχει κάνει ο Δήμος Χαλκιδέων σχετικά με τη νέα γρίπη, ενώ τονίζει αυτό που λένε και οι επιστήμονες, ότι μετά απο 6 μήνες θα μπορούμε να μιλάμε με ασφάλεια για τις πιθανές παρενέργειες του εμβολίου. Επιπλέον συνιστά στους πολίτες ψυχραιμία.

*Στην ειδική τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας (210-5212.054 και 210-5222.339) καλούνται να απευθύνονται οι πολίτες σε περίπτωση ύποπτου κρούσματος.

Επιπλέον, τα "ΝΕΑ" στην ιστοσελίδα τους έχουν ανεβάσει ένα βίντεο που δείχνει πως "χτυπάει" ο ιός της νέας γρίπης τον ανθρώπινο οργανισμό. Δείτε: http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4544525&ct=2
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Σχόλια

[2]
ΝΙΚΟΣ (12/11/2009 9:56:04 μμ)
Διαβαζοντα΅ενα αθρο σας για τις κλοπες στην Ευβοια τι θα γινη με αυτη την κατασταση κλοπες-ληστειες-διαριξεις εχει παραγινει το πραμα εχουμε φθασει σε σημειο να μην ερχομαστε στα σπιτια που φταξαμε απο τον φοβο μην συμβει κατι και σε μας.Βοηθηστε μας οπως μπορειτε να μπορουμε κι εμεις να απολαυσουμε τις ομορφιες της Ευβοιας.
Γιώργος Δ. (13/11/2009 11:32:12 μμ)
Πάντως εγώ σας προτείνω να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο για ενημέρωση. Φτάνει πια η τρομολαγνία και υστερία με τον ιό. http://www.homeopathy.gr/homeopathy/swine-flu-h1n1.shtml
Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη του EVIAPORTAL.GR. Σε κάθε περίπτωση όμως το EVIAPORTAL.GR διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας