Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ενδιαφέροντα στοιχεία αναφέρονται σε σχετικά ρεπορτάζ για τη νέα γρίπη και την αντιμετώπισή της στη χώρα μας. Συγκεκριμένα:  
Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Πανδημίας Γρίπης κ. Ελένη Γιαμαρέλλου, αμέσως μετά την λήξη της  συνεδρίασης, βάση των επιδημιολογικών μοντέλων αναμένεται να νοσήσει το 20% του πληθυσμού στην χώρα μας από τη νέα γρίπη.
Από αυτούς που θα μολυνθούν από τον νέο ιό Α (Η1Ν1), το 0,2% θα χρειαστεί να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο ενώ το 15% των νοσηλευομένων εκτιμάται πως θα εμφανίσει επιπλοκές με αποτέλεσμα να κρίνεται αναγκαία η εισαγωγή του σε ΜΕΘ. Αυτός είναι και ο λόγος που τα μέλη της Επιτροπής ζητούν από το υπουργείο Υγείας να λάβει υπόψιν τις ανάγκες που θα προκύψουν κατά το πανδημικό κύμα και συνεπώς να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα.
Έντονη είναι και η ανησυχία που εκφράζουν επιστήμονες σε όλο τον κόσμο και για τις έγκυες που διανύουν το 2ο και 3ο τρίμηνο εγκυμοσύνης. «Οι έγκυες κινδυνεύουν πέντε φορές περισσότερο να νοσηλευτούν σε νοσοκομείο εξ’ αιτίας της νέας γρίπης και 10 φορές περισσότερο να μπουν σε ΜΕΘ», είπε η κ. Γιαμαρέλλου.
Έτσι, άλλωστε εξηγείται και η επιμονή των ειδικών, οι οποίοι συμβουλεύουν τις γυναίκες που κυοφορούν να εμβολιαστούν με το πανδημικό εμβόλιο.
Άλλωστε, η διεθνής εμπειρία δείχνει – μέχρι στιγμής – πως τα νέα εμβόλια δεν ενοχοποιούνται για σοβαρές επιπλοκές. «Μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί ανά τον κόσμο 1.400.000 πολίτες. Από αυτούς μόλις οι 41 εμφάνισαν ανεπιθύμητες αντιδράσεις, εκ των οποίων οι έξι αλλεργίες, που όμως ήταν ήπιες», προσέθεσε η κ. Γιαμαρέλλου.
Στην τελική ευθεία για τους εμβολιασμούς
Έως το τέλος της εβδομάδας οι αποθήκες θα έχουν γεμίσει με 700.000 δόσεις του πανδημικού εμβολίου, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν στις 16 Νοεμβρίου που ξεκινά η πρώτη φάση εμβολιασμού του πληθυσμού. Πριν όμως αδειάσουν τα ψυγεία, οι αρμόδιοι φορείς διαβεβαιώνουν πως θα έχουν προμηθευτεί – στα τέλη του μήνα – με 1 εκατομμύριο δόσεις επιπλέον.
Σύμφωνα με μελέτη που έγινε στο νοσοκομείο του «Ερυθρού Σταυρού», το 65% των γιατρών δήλωσαν πως θα κάνουν το εμβόλιο, ωστόσο οι νοσηλευτές φάνηκαν στην συντριπτική πλειονότητα τους αρνητικοί.Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας