Την άποψή του για τα πολιτικά τεκταινόμενα καταθέτει μέσω επιστολής του ο Τεχνολόγος Έργων Μπάμπης Γκαρούτσος.

Με ελπίδα μηδέν βαδίζουμε πλέον σαν λαός, με κομμένα τα φτερά , με ματωμένες φτερούγες, ελπίζουμε ο κυνηγός να μας σιγοψήνει από το να μας πυροβολεί. Τι κερδίσαμε σαν λαός ;
Τι κερδίσαμε σαν έθνος ;
Η απάντηση εύκολη, αλλά ταπεινή, κερδίσαμε λοιπόν με τους λάθος χειρισμούς της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με μαέστρο τον Αλέξη Τσίπρα, να φανούμε οι φουκαράδες της Ευρώπης , οι ψευτοεπαναστάτες ζητιάνοι, που ήμασταν όλο μεγάλα παχιά λόγια, αλλά στο τέλος υποταχθήκαμε με ταφόπλακα τον χαμένο χρόνο, δέσμιοι πλέον στα συμφέροντα.
Καταφέραμε να μας θεωρούν το έθνος των παράλογων, με τα αστεία δημοψηφίσματα , που τελικά σκοπό είχαν την οικονομική κατάρρευση της χώρας και την πλήρη υποταγή της, το δημοψήφισμα το όχι που έγινε τελικά Ναι , οι αντιμνημονιακοί απλοί Έλληνες της καθημερινότητας της διπλανής πόρτας , με συγκίνηση να παρακαλούν για συμφωνία με ότι όρο, μια συγκινητική εικόνα που ένοιωσα ταπεινωμένος σαν Έλληνας σαν άνθρωπος.
Ο μέγας μαέστρος Αλέξης Τσίπρας κατάφερε το ακατόρθωτο , πέρασε το τάχα επαναστατικό του μνημόνιο, έκανε έναν λαό να παρακαλάει για μνημόνιο , με όπλο ένα δημοψήφισμα , όχι όμως όπλο προς άμυνα, αλλά όπλο στον Ελληνικό κρόταφο μια Ρωσική ρουλέτα, στο κεφάλι ενός ένδοξου λαού που ταπεινώθηκε από τον πρωθυπουργό του.
Με τάξιμο για τιμωρία που ποτέ δεν ήρθε , αυτών που καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα, με κροκοδείλια δάκρυα, με μια άριστη παράσταση ενός υποταγμένου πρωθυπουργού στα λάθη του, που θα πληρώσει η χώρα.
Εκτός από ηθοποιός φάνηκε και φοβερός παλαιστής , έριξε μια χώρα στο καναβάτσο, η μάλλον έκανε απίστευτή λαβή στον εαυτό του με θύμα τον Έλληνα.
Ασπίδα του, μια φοβερά μεθυστική έκφραση, εμείς δεν φάγαμε δεν κλέψαμε , βέβαια και φάγατε τις ελπίδες του Έλληνα , βέβαια και κλέψατε τα όνειρά μας.
Ο λαός μας επέλεξε ξανά τον ατζαμή καπετάνιο , διότι φοβήθηκε ότι οι άλλοι θα πουλήσουν το καράβι, αλλά τώρα πρέπει να ήμαστε όλοι έτυμοι για γερή σύγκρουση στα βράχια.
Τελικά μόνοι νικητές οι ξένοι τα συμφέροντα και μια τυπική δικαίωση της παλιά φουρνιάς πολιτικών, σωστά ή μη , δυστυχώς η Ιστορία θα το δείξει, η Ιστορία γράφεται αλλά όχι πάντα με χρυσά γράμματα.
Το φαινόμενο εγκατάλειψης ακινησίας , το φαινόμενο των πολλών θα θα θα , μεταφέρθηκε και στην Τοπική αυτοδιοίκηση, το φαινόμενο ΤΣΊΠΡΑΣ έγινε copy paste , όλοι έταξαν αλλαγές για να γυρίσουμε 360 μοίρες στα ίδια πάλι, η Ελλάδα των παθών των υποσχέσεων , των επαναστατών χωρίς αιτία είναι η σημερινή Ελλάδα όχι του ήρωα καθημερινού άνθρωποι , αλλά της γενιάς των πολιτικάντηδων πριν είχαμε τους βολευτές, τους οποίους διαδέχτηκαν η φουρνιά των πολιτικάντηδων , που θα εξελιχθούν όχι μόνο σε βολευτές , αλλά και σε φλύαρους επαναστάτες , για δική τους όμως αιτία , το αποτέλεσμα όμως όλο δικό μας , όλο στον λαό μας.
Η Ελπίδα έρχεται, αυτό είναι μια αλήθεια , έρχεται καθημερινά, η Ελπίδα του έμπορου να μπορέσει να υπάρξει , η ελπίδα του υπαλλήλου να μην χάσει τον μισθό του, η ελπίδα του δημοσίου υπαλλήλου αν θα πληρωθεί αύριο , η ελπίδα του συνταξιούχου αν θα έχει να φάει αύριο, η προσωπική ελπίδα του πρωθυπουργού να συνεχίσει να Κυβερνάει με ότι τρόπο, οπότε η ελπίδα καθημερινά έρχεται στις αγορές στην οικονομία παντού , μια ελπίδα όμως που έχασε τον δρόμο και όλο έρχεται και όλο θα έρχεται.
Μπράβο κύριε Τσίπρα μας νίκησαν, ίσως η θέση Λαφαζάνη και η στάση Τσίπρα, έκαναν τον χορό των Ευρωπαϊκών συμφερόντων να ανάψει , έκαναν τα ξένα συμφέροντα να πανηγυρίζουν , από την άλλη όχθη πάλι έχουμε τον αγαπητικό της βοσκοπούλας , ποιος θα κερδίσει την αρχηγία της ΝΔ , θέσεις απόψεις για ένα καλύτερο αύριο, ποτέ, μόνο τεχνάσματα εξουσίας, η ελπίδα ίσως χάθηκε , το τραίνο του ξεριζωμού και της μετανάστευσης των Ελλήνων ίσως αρχίσει…..το καράβι δεν βρήκε στεριά, όλοι ευχόμαστε μην βρει βράχια.
Μπ. Γκαρουτσος
Τεχνολόγος Έργων
Ακολουθείστε μας στο Google News