Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Επιστολή με την οποία ενημερώνει τον κόσμο για τη συμμετοχή του στις απεργιακές κινητοποιήσεις της 12ης Νοεμβρίου απέστειλε ο Εμπορικός και Βιομηχανικός Σύλλογος Χαλκίδας.
Εμπορικά καταστήματα στην οδό Αβάντων στη Χαλκίδα
Εμπορικά καταστήματα στην οδό Αβάντων στη Χαλκίδα
Η επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου έχει ως εξής

Συνάδελφοι,

Γι’ αύριο Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015, έχουν προγραμματιστεί απεργιακές κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, από τους φορείς εκπροσώπησης των εργαζομένων, της επιχειρηματικότητας και της αγοράς, ενάντια στην εφαρμογή των μέτρων και της πολιτικής του τρίτου μνημονίου.

Ο Εμπορικός και Βιομηχανικός Σύλλογος Χαλκίδας, στηρίζει τους αγώνες και την όποια μορφή διαμαρτυρίας απέναντι στα δυσβάσταχτα μέτρα και σας ενημερώνουμε, ότι όποιος επιθυμεί μπορεί να δώσει το παρόν στην κεντρική συγκέντρωση της Αθήνας, την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου και ώρα 11:00, στην πλατεία Κλαθμώνος (αναχώρηση πούλμαν στις 9:30 από Βούρκο, τηλ 2221020808).

Θεωρούμε σημαντική τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις κάθε μορφής αλλά έχοντας υπόψιν, ότι το κλείσιμο των καταστημάτων μας πρέπει να διαφυλάσσεται ως τελευταίος προμαχώνας και να μην θεωρείται ως η πλέον δραστική συνδικαλιστική αντίδραση, το Διοικητικό Συμβούλιο προτείνει, να μην κλείσουμε τα καταστήματά μας, αφενός επειδή συνεπάγεται μεγάλο τίμημα μόνο για τους μικρομεσαίους εμπόρους και αφετέρου επειδή δεν τηρείται από όλους τους άλλους κλάδους της αγοράς.

Τέλος, συμφωνώντας με το Ψήφισμα Διαμαρτυρίας της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου κι Επιχειρηματικότητας,

Λέμε :

• ΟΧΙ στην επιλεκτική εφαρμογή της «ελαττωματικής» εργαλειοθήκης Νο1 και No2 του ΟΟΣΑ και στη λεηλασία του ζωτικού χώρου της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στην χώρα μας.
• ΟΧΙ στα λουκέτα, στην ανεργία, στην λαιμητόμο των «κόκκινων δανείων» και των πλειστηριασμών σπιτιών, περιουσιών, ελπίδων και αξιοπρέπειας.
• ΟΧΙ στη φυγή των ελλήνων μικρομεσαίων, στην «επιχειρηματική μετανάστευση» και στην «καταναλωτική αιμορραγία» σε γειτονικές, «φορολογικά φιλικές» χώρες.
• ΟΧΙ στην αναποτελεσματική υπερφορολόγηση, στη συνεχή επιβολή νέων και αναδρομικών φόρων και στην πλήρη αφαίμαξη και εξόντωση των συνήθων υποζυγίων.
• ΟΧΙ στην οικονομική ασφυξία των επιχειρήσεών μας από την έλλειψη ρευστότητας, την επιβολή Capital Controls και τις υπερχρεώσεις στις στοιχειώδεις συναλλαγές για την συντήρηση των εργασιών μας.
• ΟΧΙ στην πτώχευση του ΟΑΕΕ, στην κατάρρευσή του από άλογη διαχείριση και υφαρπαγή της περιουσίας του, που οδηγεί σε ανασφάλεια και «συντάξεις φτώχειας» δύο τουλάχιστον εμπορικές γενεές.

Λέμε:

• ΝΑΙ στην ανάπτυξη με απασχόληση, με πρόγραμμα και σχεδιασμό για την αναδιάταξη της παραγωγής και την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της ελληνικής αγοράς.
• ΝΑΙ στην πάταξη της γραφειοκρατίας, του παρεμπορίου, του λαθρεμπορίου, της φοροδιαφυγής και γενικότερα της παραοικονομίας.
• ΝΑΙ στην απλοποίηση, επικαιροποίηση, εναρμόνιση  και εφαρμογή μιας δίκαιης φορολογικής, εργασιακής και αγορανομικής νομοθεσίας.
• ΝΑΙ στην διευθέτηση των ληξιπρόθεσμων φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεών μας, επάνω στις αρχές του σεβασμού, της αξιοπρέπειας και της καλής πίστης.
• ΝΑΙ στη στήριξη της ανταγωνιστικής μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, των καταστημάτων στους εμπορικούς δρόμους των πόλεων και στην επιβίωση της μεσαίας τάξης.
• ΝΑΙ στην ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων χωρίς άλλη οικονομική επιβάρυνση και στην άμεση ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης και της ρευστότητας στις ελληνικές επιχειρήσεις.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

Ν. Γεωργάτος

Ο Γεν. Γραμματέας

Σ. ΓεροντίτηςΔημοφιλή σήμερα

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Δήμαρχος Κύμης Θεόδωρος Θεοδώρου

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Δήμαρχος Κύμης Θεόδωρος Θεοδώρου

20/3/2019
Πενθεί η Κύμη στο άκουσμα της θλιβερής είδησης του θανάτου πρώην Δημάρχου....
Ακτοπλοϊκή σύνδεση Δήμου Καρύστου με τις Κυκλάδες

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Δήμου Καρύστου με τις Κυκλάδες

20/3/2019
Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας για την σύνδεση με τα νησιά των Κυκλάδων και την Κάρυστο....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας