Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Η Νομαρχιακή Σύμβουλος, επικεφαλής της ΝΑΣ, Σοφία Ντούρου σχολιάζει: «Στο Νομαρχιακό Συμβούλιο θα ακούγονται όλα
 και όχι ό,τι θέλει η πλειοψηφία» και κατακρίνει τη συμπεριφορά ορισμένων Νομαρχιακών Συμβούλων της πλειοψηφίας στην παρακάτω ανακοίνωσή της:

"Τις παλιότερες εποχές, όπου διάχυτη ήταν η αλαζονεία της εξουσίας, προσπαθούν να επαναφέρουν στο νομαρχιακό συμβούλιο οι εκλεγμένοι σύμβουλοι της πλειοψηφίας του κ. Μπουραντά. Με διαδικαστικά τερτίπια του κ. προέδρου θέλουν να μην ακούγεται τίποτε άλλο πέραν από την απόλυτη συμφωνία με την πολιτική τους.
Σταμάτησαν να βάζουν με το έτσι θέλω ψηφίσματα της παράταξής μας στο συμβούλιο, για να μην αναγκάζονται να παίρνουν θέση για σοβαρά ζητήματα και αποκαλύπτεται έτσι η αντίφαση προεκλογικών και μετεκλογικών λόγων και έργων.

Η παράταξή μας έφερε στο συμβούλιο ψήφισμα για τους απολυμένους των stage.
Είναι γνωστό σε όλους ότι όχι μόνο η κυβέρνηση , αλλά και οι δήμαρχοι και οι νομάρχες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησαν τα stage για να κάνουν τα ρουσφέτια τους. Εκμεταλλεύτηκαν την απελπισία των ανέργων που δημιούργησαν οι πολιτικές τους. Πολλές υπηρεσίες αλλά και η νομαρχία, χρησιμοποίησε τα παιδιά των stage για να κάνουν την δουλειά τους βουλευτές, όχι μόνο της ΝΔ αλλά και του ΠΑΣΟΚ. Το παιχνίδι της «ρουσφετολογικής μεσολάβησης» όμως δεν είναι προνόμιο μόνο των βουλευτών αλλά και άλλων πολιτικών παραγόντων ακόμη και νομαρχιακών συμβούλων της πλειοψηφίας.
Για αξιοκρατία δεν μπορούν να μιλήσουν οι παράγοντες της ΝΔ , γιατί το κόμμα τους κορόιδευε χρόνια αυτά τα παιδιά. Δεν μπορούν όμως να μιλάνε για αξιοκρατία ούτε οι μεγαλοπαράγοντες του ΠΑΣΟΚ γιατί επί των ημερών τους ακόμα και στο ΙΚΑ , στην ΓΣΕΕ και στην ΑΔΕΔΥ χρησιμοποιούσαν ανασφάλιστους νέους εργαζόμενους με stage.
Καμιά παρέμβαση δεν έκανε η τάχα «φιλεργατική» παράταξη του κ. Μπουραντά για την ανασφάλιστη εργασία που προσέφεραν στην νομαρχία τα παιδιά των stage.
Η μόνη παράταξη που σταθερά και ξεκάθαρα καταψήφιζε όλες τις προσλήψεις αυτού του είδους ήταν η ΝΑΣ έχοντας ως πάγια πρόταση προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με δικαιώματα.

Οι αλήθειες αυτές δεν θέλουν να ακούγονται!!!

Εμείς θα επιμείνουμε. Δεν θα μας φιμώσουν όσο και αν προσπαθήσουν κάποιοι . Γνωρίζουμε ότι η αλαζονεία της εξουσίας , μπορεί να τους κάνει πιο επιθετικούς και επικίνδυνους. Θα μάθουν γρήγορα όμως, ότι η πολιτική μας ετοιμότητα έχει να κάνει με την αντοχή και την υπεροχή των ιδεών που πρεσβεύουμε .

Ακολουθεί το ψήφισμα του «τρόμαξε» την πλειοψηφία του κ. Μπουραντά και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

«Αυτές τις ημέρες η κυβέρνηση προχωρεί σε απόλυση χιλιάδων εργαζομένων με Stage στο Δημόσιο Τομέα. Νέοι άνθρωποι, κατά κύριο λόγο, που εργάζονται για λίγα ψίχουλα, ανασφάλιστοι και βιώνουν την απόλυτη εκμετάλλευση μέσα από τα Stage και άλλες μορφές ελαστικής και προσωρινής εργασίας.
Ούτε λίγο ούτε πολύ τιμωρούνται τα θύματα από τους ενόχους. Γιατί αυτή η κυβέρνηση συνεχίζει και διευρύνει τα Stage στον ιδιωτικό τομέα.

Εδώ και οχτώ περίπου χρόνια οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. επέβαλαν αυτές τις απαράδεκτες εργασιακές σχέσεις, είναι υπεύθυνες απέναντι σ’ αυτούς τους νέους ανθρώπους, υπεύθυνες για τις στρατιές των ανέργων. Είναι λοιπόν υποκριτικό το ενδιαφέρον τους.
Βαριές όμως ευθύνες έχουν και πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που αποδέχτηκαν και πρωτοστάτησαν στη λειτουργία αυτών των προγραμμάτων και τώρα συμφωνούν με την απόλυσή των εργαζομένων και την πολυδιάσπασή τους.
 
Στηρίζουμε την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων STAGE και τις κινητοποιήσεις που αποφασίστηκαν στην ευρεία πανελλαδική σύσκεψη των φορέων και συντονιστικών επιτροπών την Τρίτη 27/10/09.
Διεκδικούμε μαζί τους:
• Σταθερή και μόνιμη δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους.
• Να καταργηθούν όλες οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης και στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό Τομέα.
• Άμεση μονιμοποίηση των Stage χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
• Καταβολή όλων των Ασφαλιστικών και Εργασιακών Δικαιωμάτων.
Να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων με Stage και να μην απολυθεί κανείς.»

 
Δημοφιλή σήμερα

Τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου του ανακοίνωσε ο Δημήτρης Αναγνωστάκης

Τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου του ανακοίνωσε ο Δημήτρης Αναγνωστάκης

21/1/2019
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Δημήτρης Αναγνωστάκης ανακοίνωσε τα πρώτα 5 ονόματα του ψηφοδελτί...
Ο Κώστας Μπασδέκης συμμετείχε στην διαμαρτυρία των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Ο Κώστας Μπασδέκης συμμετείχε στην διαμαρτυρία των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

21/1/2019
Την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2019, κατά τη διάρκεια της 24ωρης απεργίας στη συγκέντρωση των εργατών της ΛΑΡ...
Η κυβέρνηση κωφεύει στην κραυγή αγωνίας για τη ΛΑΡΚΟ

Η κυβέρνηση κωφεύει στην κραυγή αγωνίας για τη ΛΑΡΚΟ

18/1/2019
Την αγωνία τους για το μέλλον των εκατοντάδων εργαζομένων της εταιρείας ΛΑΡΚΟ η οποία βρίσκεται σε αδιέξοδο εξέφρασαν την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας