Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας έστειλε επιστολή στον Υπουργό, κ.Λοβέρδο σχετικά με τη λειτουργία του υποκαταστήματος του ΙΚΑ Χαλκίδας.
Ο πρόεδρος του ΕΚΕ, Κώστας Κουλουρίδης
Ο πρόεδρος του ΕΚΕ, Κώστας Κουλουρίδης
Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, ανησυχώντας για το μέλλον του ασφαλιστικού συστήματος και για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, απέστειλε στον Υπουργό Εργασίας επιστολή, με τις θέσεις και τις προτάσεις του για τη λειτουργία του Υποκαταστήματος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Χαλκίδας και των παραρτημάτων του στο Νομό.
Η επιστολή του ΕΚΕ προς τον Υπουργό, κ.Λοβέρδο και τον Υφυπουργό, κ.Κουτρουμάνη αναφέρει μεταξύ άλλων:
«…Σχετικά με τη λειτουργία του Περιφερειακού Υποκαταστήματος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Χαλκίδας και των Τοπικών Υποκαταστημάτων και των Παραρτημάτων τους σε όλο το Νομό, θεωρούμε απαραίτητο να σας καταθέσουμε τις διαπιστώσεις και τις προτάσεις μας για τη βελτίωση των σοβαρών αδυναμιών και υστερήσεων που εμφανίζονται στην παροχή των υπηρεσιών και στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων….
Ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα, που πλήττουν στην ουσία, την βιωσιμότητα και του ασφαλιστικού μας, είναι η μαύρη ανασφάλιστη εργασία και η εισφοροδιαφυγή, η οποία περιορίζει δραματικά τα έσοδα του ταμείου, βάζοντας σε κίνδυνο τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα.
Οι συγχωνεύσεις διαφόρων ταμείων και η ένταξη τους στο ΙΚΑ, έχει πολλαπλασιάσει τον όγκο των εργασιών και των εξυπηρετούμενων, από μια υπηρεσία η οποία λειτουργεί με ένα οργανόγραμμα της δεκαετίας του 80, το οποίο δεν έχει ποτέ καλυφθεί στο σύνολό του.
Επιπλέον, οι αυξημένες ανάγκες ελέγχων των επιχειρήσεων, οι έλεγχοι για ρευματοδοτήσεις και νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων οικοδομών, η εξυπηρέτηση των συνταξιούχων και των ασφαλισμένων, εξαιτίας του μεγάλου όγκου των εργασιών, απαιτούν μια υπηρεσία που να μπορεί να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις και ανάγκες.
Κατά τη δική μας εκτίμηση, η απάντηση σε όλα αυτά τα προβλήματα, η συσσώρευση των οποίων βάζει σε κίνδυνο το μέλλον του συστήματος και δημιουργεί ανασφάλεια, παράπονα, διαμαρτυρίες και εντάσεις, είναι ορθολογική αξιοποίηση του υπάρχοντος στελεχιακού δυναμικού και η διαμόρφωση ενός νέου οργανογράμματος που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες του Ιδρύματος…
Η σημερινή στελέχωση του Περιφερειακού Υποκαταστήματος και των τοπικών υποκαταστημάτων στο Νομό μας, υστερεί έναντι του οργανογράμματος σε ποσοστό που αγγίζει το 50%.
Χαρακτηριστικά στο υποκατάστημα της Χαλκίδας για τις προβλεπόμενες 101 θέσεις, υπάρχουν μόνο 65 υπάλληλοι και από αυτούς 10 είναι προς άμεση συνταξιοδότηση.
Η ίδια εικόνα εμφανίζεται στο Αλιβέρι, στο Μαντούδι, στην Αιδηψό και στην Κύμη.
Είναι αυτονόητο, ότι παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι του Ιδρύματος, δεν υπάρχει δυνατότητα να εξυπηρετηθεί ο τεράστιος όγκος των συναλλαγών, να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι των επιχειρήσεων, να χτυπηθεί η εισφοροδιαφυγή και η μαύρη εργασία, που οδηγούν σε τεράστια απώλεια εσόδων, σε βάρος των ασφαλισμένων και του ταμείου.
Για όλα τα παραπάνω, εκτιμούμε πως πριν από όλα, είναι απαραίτητο να προχωρήσετε σε άμεση εφαρμογή του οργανογράμματος, στην ορθολογική αξιοποίηση του στελεχιακού δυναμικού και παράλληλα στη διαμόρφωση μιας σύγχρονης υπηρεσίας που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και στην προοπτική του ιδρύματος και των ασφαλισμένων.
Με αυτό τον τρόπο θα αυξηθούν τα έσοδα, θα χτυπηθεί η εισφοροδιαφυγή και η μαύρη εργασία και θα εξυπηρετηθούν οι συναλλασσόμενοι και οι ασφαλισμένοι».Δημοφιλή σήμερα

Τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου του ανακοίνωσε ο Δημήτρης Αναγνωστάκης

Τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου του ανακοίνωσε ο Δημήτρης Αναγνωστάκης

21/1/2019
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Δημήτρης Αναγνωστάκης ανακοίνωσε τα πρώτα 5 ονόματα του ψηφοδελτί...
Ο Κώστας Μπασδέκης συμμετείχε στην διαμαρτυρία των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Ο Κώστας Μπασδέκης συμμετείχε στην διαμαρτυρία των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

21/1/2019
Την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2019, κατά τη διάρκεια της 24ωρης απεργίας στη συγκέντρωση των εργατών της ΛΑΡ...
Η κυβέρνηση κωφεύει στην κραυγή αγωνίας για τη ΛΑΡΚΟ

Η κυβέρνηση κωφεύει στην κραυγή αγωνίας για τη ΛΑΡΚΟ

18/1/2019
Την αγωνία τους για το μέλλον των εκατοντάδων εργαζομένων της εταιρείας ΛΑΡΚΟ η οποία βρίσκεται σε αδιέξοδο εξέφρασαν την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας