Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε ερώτηση προς τους αρμόδιους Υπουργούς, σχετικά με την ανάγκη αποπεράτωσης του φράγματος Σέττας-Μανικίων.
Κατερίνα Περλεπέ
Κατερίνα Περλεπέ

Το έργο είχε ενταχθεί στο Β΄ ΚΠΣ και χρηματοδοτήθηκε στη συνέχεια από εθνικούς πόρους, αλλά σταμάτησε το 2005 όταν είχε κατασκευασθεί κατά 70% περίπου.

Από τότε παραμένει ημιτελές αφού δεν διατέθηκαν πιστώσεις για την ολοκλήρωσή του με συνέπεια, η περιοχή και ο νομός να στερούνται ενός σημαντικότατου έργου και να δημιουργούνται συνεχώς κίνδυνοι από ζημιές στις ήδη εκτελεσθείσες εργασίες.

Όπως διαπιστώθηκε, στο χώρο του ημιτελούς φράγματος η έξοδος του έχει φράξει από κατολισθήσεις, με αποτέλεσμα να σχηματισθεί τεράστια λίμνη νερού το οποίο, λόγω της πίεσης, άρχισε να διαρρέει από τα πλευρικά τοιχώματα εκβάλλοντας στα θεμέλια σπιτιών παρακειμένων οικισμών, με κίνδυνο κατάρρευσης.

Λόγω και της μη αποπεράτωσης του φράγματος, η περιοχή του Δήμου Κονιστρών υπέστη σοβαρότατες ζημιές κατά τη θεομηνία της 11ης και 12ης Σεπτεμβρίου του 2009.

Η κυρία Περλεπέ καλεί τους Υπουργούς να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να χρηματοδοτηθεί η ολοκλήρωση του έργου «Φράγμα Σέττας – Μανικίων» προς όφελος των κατοίκων της περιοχής, αλλά και συνολικά της ανάπτυξης της Εύβοιας.

 

 
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Σχόλια

[1]
Γ. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ (21/11/2009 7:37:48 μμ)
Συγχαρητήρια στην κ. Περλεπέ! Το φράγμα είναι η μόνη λύση που θα δώσει ζωή στην περιοχή μας. Δυστυχώς η ανικανότητα της προηγούμενης Κυβέρνησης και των τοπικών βουλευτών της ΝΔ που δεν είχαν την στοιχειώδη νοημοσύνη να πιέσουν για την αποπεράτωσή του, εγκλιμάτισαν κατά της τοπικής κοινωνίας. Αν καταστραφεί ό,τι έχει μέχρι σήμερα κατασκευαστεί από ποιον θα ζητηθούν ευθύνες για την απώλεια τόσων χρημάτων
Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη του EVIAPORTAL.GR. Σε κάθε περίπτωση όμως το EVIAPORTAL.GR διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας