Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Προχωρά η κατασκευή αιολικών πάρκων ισχύος 400 MW.
Θα παραδοθούν εντός τριετίας ανακοίνωσε η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Υπολογίζεται ότι θα παράγουν ετησίως 1,2 εκατ. MWh καθαρής ενέργειας, όπως αναφέρει το παρακάτω ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας:

"Εντός τριετίας αναμένεται να προχωρήσει η δημιουργία αιολικών πάρκων ισχύος 400MW σε Εύβοια και Κυκλάδες, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη, η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη.
 Σύμφωνα με το υπουργείο, η παραγόμενη ενέργεια θα διοχετεύεται στο υπό κατασκευή ηλεκτρικό δίκτυο Νέας Μάκρης - Νότιας Εύβοιας. Μετά την σύνδεσή τους, τα νέα αιολικά πάρκα υπολογίζεται ότι θα παράγουν ετησίως περίπου 1,2 εκατομμύρια MWh καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας. Έτσι, θα αποφευχθεί η εκπομπή 1 εκατ. τόνων CO2. Το συνολικό όφελος για την Εθνική Οικονομία υπολογίζεται σε περίπου 25 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Αναφορικά με το κόστος της επένδυσης, αναμένεται να ξεπεράσει τα 500 εκατομμύρια ευρώ. Την κατασκευή των πάρκων θα αναλάβουν παραγωγοί που έχουν αδειοδοτηθεί για το συγκεκριμένο σκοπό. Το ηλεκτρικό δίκτυο Νέα Μάκρη - Νότια Εύβοια θα κατασκευαστεί από τη ΔΕΗ και θα χρηματοδοτηθεί από όσους παραγωγούς έχουν αδειοδοτηθεί να κατασκευάσουν πάρκα αιολικής ενέργειας στην Εύβοια και τις Κυκλάδες". 
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας