Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα "ΤηλΕστία" πήρε σάρκα και οστά στην Εστία Γνώσης του Δήμου Χαλκιδέων.

Το Κόκκινο Σπίτι στην Χαλκίδα.
Το Κόκκινο Σπίτι στην Χαλκίδα.

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η πρώτη δοκιμαστική λειτουργία του προγράμματος «τηλΕστία» της Εστίας Γνώσης Χαλκίδας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009 μεταξύ του 1ου Γυμνασίου Καλαμάτας και Γυμνασίου Νέας Αρτάκης.
Το πρόγραμμα «τηλΕστία» είναι μια πρωτοποριακή εφαρμογή της σύγχρονης τεχνολογίας που για πρώτη φορά λειτουργεί τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη με εξαίρεση μια αναφορά παρόμοιας προσπάθειας στην Σουηδία. Συγκεκριμένα, μέσω του διαδικτύου, δίνεται η ευκαιρία σε έναν καθηγητή (στην προκειμένη περίπτωση των καθηγητών της Εστίας Γνώσης) και δύο τάξεις που απέχουν μεταξύ τους πολλά χιλιόμετρα να κάνουν ταυτόχρονα μάθημα και να λειτουργούν σα να βρίσκονται όλοι στον ίδιο χώρο. Κατά την πρώτη αυτή λειτουργία εντυπωσίασε το γεγονός της άμεσης προσαρμογής, ιδιαίτερα των μαθητών, που έδειξαν να λειτουργούν και να συνεργάζονται άψογα τόσο με τους καθηγητές όσο και με τους απομακρυσμένους «συμμαθητές τους».
Για τις ανάγκες του όλου εγχειρήματος μια αίθουσα της Εστίας Γνώσης, που στεγάζεται στο «Κόκκινο Σπίτι», έχει μετατραπεί κυριολεκτικά σε τηλεοπτικό Studio όπου λειτουργούν 7 κάμερες. Ταυτόχρονα ένα άλλο κινητό συνεργείο της Εστίας Γνώσης επισκέπτεται το απομακρυσμένο σχολείο που πρόκειται να συμμετάσχει στο μάθημα και χρησιμοποιώντας αντίστοιχα υλικοτεχνικά μέσα επιτυχαίνεται η αμφίδρομη επικοινωνία.
Μπορεί εύκολα να αντιληφθεί κανείς τους νέους ορίζοντες που ξεπηδούν από την καινοτόμο αυτή μέθοδο που σίγουρα θα δώσει λύσεις όχι μόνο σε προβλήματα αμιγώς εκπαιδευτικά αλλά και γενικότερου σεμιναριακού ενδιαφέροντος. Σύντομα σχολεία ή ομάδες πολιτών των απομακρυσμένων και δυσπρόσιτων περιοχών, θα έχουν την δυνατότητα, με ελάχιστο κόστος, να επικοινωνούν αμφίδρομα (με εικόνα και ήχο) με εξειδικευμένο προσωπικό των μεγάλων αστικών κέντρων.
Ήδη μετά την αρχή που έγινε στην Καλαμάτα το πρόγραμμα συνεχίζεται αυτή την εβδομάδα στο Μουσικό Λύκειο Βόλου, στην συνέχεια στο Λύκειο Σταυρού Καβάλας κ.ο.κ.
Στόχος της Εστίας Γνώσης είναι πολύ σύντομα το σύστημα αυτό να αναπτυχθεί σε τέτοιο σημείο ώστε καθημερινά μέχρι και 16 Σχολεία, από όλο τον κόσμο, να επικοινωνούν αμφίδρομα με το «Κόκκινο Σπίτι» καθιστώντας έτσι την Χαλκίδα σε πρωτοποριακό κέντρο εκπαίδευσης και ανταλλαγής απόψεων και επιστημονικών ιδεών. 

Για την ολοκλήρωση αυτού του προγράμματος, που ήταν ιδέα του υπαλλήλου της Εστίας Γνώσης κ. Γιάννη Μαρκόπουλου και υλοποιήθηκε από τον ίδιο, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Χαλκιδέων, την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση του Ν. Ευβοίας και συγκεκριμένα τον Αντινομάρχη κ. Δημήτρη Ξυγκόγιαννη, καθώς και την Διεύθυνση Μηχανοργάνωσης του Υπουργείου Παιδείας. Όλοι οι προαναφερθέντες φορείς ο καθένας με τα μέσα που διαθέτει βοήθησαν ουσιαστικά το όλο εγχείρημα ώστε τουλάχιστον για την εκπαιδευτική χρονιά 2009 – 2010 το πρόγραμμα «τηλΕστία» να προσφέρεται δωρεάν σε απομακρυσμένα σχολεία της Ελληνικής Επικράτειας.

 
Δημοφιλή σήμερα

Εορταστίκο Ωράριο Εμπορικών Καταστημάτων Χαλκίδας για το Πάσχα 2018

Εορταστίκο Ωράριο Εμπορικών Καταστημάτων Χαλκίδας για το Πάσχα 2018

21/03/2018
Ανοιχτά την Κυριακή των Βαΐων τα Εμπορικά Καταστήματα της Χαλκίδας και με εορταστικό ωράριο όλη την Μεγάλη Εβδομάδα....
Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στη Χαλκίδα

Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στη Χαλκίδα

21/03/2018
Η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας ανακοίνωσε το πρόγραμμα των εορτασμών της Εθνικής Επετείου της 25...
Η Χαλκίδα υποψήφια να φιλοξενήσει το Final-4 των ανδρών βόλευ

Η Χαλκίδα υποψήφια να φιλοξενήσει το Final-4 των ανδρών βόλευ

20/03/2018
Η Χαλκίδα θα είναι όπως όλα δείχνουν η πόλη που θα διοργανώσει το Final-4 του Κυπέλλου ανδρών που θα διεξαχθεί 20-22 Απριλίου με...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας