Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
"Ο αγώνας για τα περιβαλλοντικά προβλήματα δεν μονοπωλείται από κανέναν!" δηλώνουν οι Ενεργοί Πολίτες, που απαντούν σε ανακοίνωση του κ.Χασάνδρα σχετικά με εκδήλωσή τους για το περιβάλλον. Συγκεκριμένα, αναφέρουν:
"Με έκπληξη διαβάσαμε ανακοίνωση του συλλόγου «ΓΑΙΑ» του κου Χασάνδρα, που χαρακτηρίζει περίεργη (!) την εκδήλωση των «Ενεργών Πολιτών Εύβοιας», με θέμα τις κλιματικές αλλαγές και τα περιβαλλοντικά εγκλήματα της Εύβοιας.
Ζητάμε συγγνώμη που δεν ρωτήσαμε τον κο Χασάνδρα πως ακριβώς έπρεπε να οργανώσουμε την εκδήλωσή μας, ποιους ομιλητές να καλέσουμε και με τι θέματα!
Ζητάμε συγγνώμη που δεν πήραμε την άδεια από τον κο Χασάνδρα για να διοργανώσουμε μια εκδήλωση για τα άσχετα κατά την γνώμη του θέματα (!), τις κλιματικές αλλαγές και τα περιβαλλοντικά εγκλήματα της Εύβοιας!
Ζητάμε συγγνώμη που δεν πήραμε άδεια από τον κο Χασάνδρα, εμείς οι άσχετοι, γιατί επί πολλούς μήνες το 2008 πηγαίναμε στην Πισσώνα για την ανάδειξη της μεγάλης περιβαλλοντικής καταστροφής της περιοχής!
Ζητάμε συγγνώμη που δεν πήραμε άδεια από τον κο Χασάνδρα γιατί εμείς οι απόντες, πήγαμε επανειλημμένες φορές στο Αλιβέρι για το RDF!
Ζητάμε συγγνώμη που δεν πήραμε άδεια από τον κο Χασάνδρα, γιατί η κίνησή μας ήταν ιδρυτικό μέλος της πανελλαδικής κίνησης κατά του λιθάνθρακα, που μαζί με τους περιβαλλοντικούς συλλόγους του Αλιβερίου και του Μαντουδίου αλλά και όλης της χώρας, οργανώθηκαν οι μεγάλοι αγώνες κατά του λιθάνθρακα!
Ζητάμε συγγνώμη από τον κο Χασάνδρα γιατί δεν τον ρωτήσαμε όταν μαζί με άλλους συλλόγους και κινήσεις πολιτών δημιουργούσαμε το δίκτυο κινήσεων πολιτών και συλλόγων Εύβοιας!
Ζητάμε συγγνώμη από τον κο Χασάνδρα γιατί είχαμε το θράσος μαζί με το δίκτυο κινήσεων πολιτών και συλλόγων και πήγαμε στην Μεσσαπία ιδιοκτησίας του κου Χασάνδρα, για το θέμα του εξασθενούς χρωμίου και της τοξικής μόλυνσης, αλλά δυστυχώς ο κος Χασάνδρας εκείνη την ημέρα ήταν απασχολημένος με μια εκδήλωση παιδικής ζωγραφικής!
Ζητάμε συγγνώμη από τον κο Χασάνδρα, γιατί στηρίξαμε τη μεγάλη εκδήλωση για το εξασθενές χρώμιο και την τοξική μόλυνση στην πλατεία των Ψαχνών, που διοργανώθηκε από το σύλλογο «ΤΑΝΑΙΣ» από κοινού με το δίκτυο κινήσεων πολιτών και συλλόγων περιβάλλοντος Εύβοιας, και συμβάλλαμε ώστε τελικά να συμπεριληφθεί ο κος Χασάνδρας στο πάνελ της εκδήλωσης, ενώ είχε διαφωνήσει με την εκδήλωση και δεν συμμετείχε στην προετοιμασία της!
Κύριε Χασάνδρα, απευθυνόμαστε προσωπικά σε σας, γιατί είμαστε σίγουροι ότι οι φίλοι από τη «ΓΑΙΑ» δεν είναι δυνατόν να εκφράζονται από την κατάπτυστη ανακοίνωσή σας.
Τα περιβαλλοντικά προβλήματα της Εύβοιας δεν μπορούν να μονοπωλούνται από κανέναν. Κάθε φωνή που προστίθεται στον αγώνα για την αντιμετώπισή τους είναι χρήσιμη και ωφέλιμη. Αυτή η τάση σας να εμφανίζεστε ως ο αυθεντικός και μοναδικός εκφραστής του αγώνα για τα περιβαλλοντικά προβλήματα της Μεσσαπίας, δεν σας τιμά. Με βάση τη κοινή λογική θα έπρεπε να χαιρόσαστε που υπάρχουν φορείς και άνθρωποι που μιλάνε για την Μεσσαπία και την τοξική μόλυνση και ας μην είναι από τη Μεσσαπία.
Δεν μπορούμε λοιπόν να καταλάβουμε που αποσκοπεί αυτή η αήθης επίθεση ενάντια στους ‘’ενεργούς πολίτες’’ και στην εκδήλωσή τους. Ή μάλλον καταλαβαίνουμε την προσωπική απομόνωση και αγωνία του κου Χασάνδρα, μετά τους τελευταίους διασπαστικούς χειρισμούς που έκανε όσον αφορά την ενιαία έκφραση των φορέων της περιοχής της Μεσσαπίας. Όπως καταλαβαίνουμε ότι κάποια κέντρα έχουν ενοχληθεί από την παρουσία των ‘’ενεργών πολιτών’’ τα τελευταία χρόνια, γιατί τους χαλάμε την αιώνια ησυχία τους, με την ανάδειξη των μεγάλων περιβαλλοντικών εγκλημάτων στο νομό και των μεγάλων ευθυνών που έχουν. Η καλύτερη απάντηση στα κέντρα αυτά είναι η παραπέρα ενεργοποίηση της κοινωνίας των πολιτών. Όσον αφορά τον κο Χασάνδρα  δεν θα τον ακολουθήσουμε σ’αυτόν τον θλιβερό κατήφορο, περιφρόνησης και απαξίωσης ανθρώπων και οργανώσεων που αναφέρεται στην ανακοίνωσή του.
Αντίθετα τον καλούμε και προσωπικά, όπως καλούμε όλους τους πολίτες και τους συλλόγους του νομού να έρθουν στην εκδήλωσή μας και να πάρουν μέρος στη συζήτηση που θα κάνουμε με θέμα «Οι κλιματικές αλλαγές και τα περιβαλλοντικά εγκλήματα στην Εύβοια» την Δευτέρα στις 14 Δεκεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΔΗΚΕΧ στην Χαλκίδα στις 7 μ.μ".
 
 Δημοφιλή σήμερα

Ανεξαρτητοποιήθηκε η Ιωάννα Δαριβέρη

Ανεξαρτητοποιήθηκε η Ιωάννα Δαριβέρη

19/11/2018
Ανεξαρτητοποιήθηκε η δημοτική σύμβουλος της παράταξης του Θανάση Ζεμπίλη «Γέφυρα στο Μέλλον», Ιωάννα Δαριβέρη....
Ολοκληρώθηκε το 12ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ στην Χαλκίδα

Ολοκληρώθηκε το 12ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ στην Χαλκίδα

19/11/2018
Το 12ου Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest ολοκληρώθηκε την Κυριακή 18 Noεμβρίου. Η Τελετή Λήξης πραγματοποιήθηκε στις 2...
Η Κεντροδεξιά στην Εύβοια οργανώνεται

Η Κεντροδεξιά στην Εύβοια οργανώνεται

19/11/2018
Η Κεντροδεξιά στην Εύβοια οργανώνεται δηλώνει ο πρώην Υπουργός και πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Εύβοια, Κώστας Μαρκόπουλος....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας