Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Μαζική η συμμετοχή στις εκλογές για ανάδειξη του 7ου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Ο Αντώνης Σαμαράς αναλαμβάνει τα ηνία του κόμματος. Ταλαιπωρία στα εκλογικά τμήματα, αφού το on line σύστημα τους πρόδωσε. Ούτε ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Γ.Μηναδάκης μπόρεσε να μας δώσει απαντήσεις, λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες, για το πώς θα διασφαλιστεί η εγκυρότητα της διαδικασίας;
Σε αναμονή οι ψηφοφόροι της ΝΔ
Σε αναμονή οι ψηφοφόροι της ΝΔ

Αποτελέσματα

Ο Αντώνης Σαμαράς ήρθε πρώτος και στην Εύβοια με 48,21% έναντι της Ντόρας Μπακογιάννη που συγκέντρωσε 44,73%, ενώ ο Π.Ψωμιάδης πήρε ποσοστό 7,07%. Η Ντόρα Μπακογιάννη απεδέχθη την ήττα της και συνεχάρη τον Αντ.Σαμαρά, ενώ μίλησε για ενότητα. Ο 7ος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, είναι ο Αντώνης Σαμαράς.

Εκτός το on line σύστημα

Μισή χαρά πήρε η Ρηγίλλης, απο τη σημερινή διαδικασία. Και αυτό γιατί, η συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές για ανάδειξη νέου Προέδρου της παράταξης ήταν μαζική (υπολογίζεται ότι ψήφισαν περί τους 500.000 πολίτες), ωστόσο το on line  σύστημα δεν ήταν τελικά ικανό να "σηκώσει" τόσες πολλές αιτήσεις!!!

Λίγο μετά τις 10.00 το πρωί το σύστημα "έπεσε" και σε πολλά εκλογικά τμήματα η διαδικασία συνεχίστηκε με χειρόγραφες καταστάσεις, όπως συνέβη και στο σύνολο σχεδόν της Εύβοιας.

Σε δύο απόπειρες που κάναμε να πάρουμε απαντήσεις απο τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ευβοίας, Γ.Μηναδάκη (σε ποιόν άλλον να απευθυνόμασταν, άλλωστε!) και μάλιστα η δεύτερη επικοινωνία μας μαζί του ήταν λίγο πριν τις 7.00 το απόγευμα, δεν μπόρεσε ούτε να μας πει ότι η διαδικασία πήρε παράταση ως τις 9.30, ώστε να μπορέσουν να ψηφίσουν όλοι, δεδομένου ότι ακόμα και εκείνη την ώρα, οι ουρές στα εκλογικά τμήματα ήταν μέχρι έξω. Αντίθετα, λόγω του μπάχαλου που επικράτησε καθόλη τη διάρκεια της ημέρας με τα τεχνικά προβλήματα να κοντεύουν να τινάξουν τη διαδικασία στον αέρα, και τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ να προσπαθεί να ενημερώσει τα εκλογικά τμήματα ένα προς ένα, για το τι θα ισχύσει τελικά... λάβαμε μια όχι και τόσο ευγενική άρνηση απο πλευράς του για ενημέρωση.... και η αλήθεια είναι πως πρώτη φορά συναντάμε τέτοια συμπεριφορά απο πρόεδρο της Νομαρχιακής της Νέας Δημοκρατίας. Κανείς προκάτοχός του δεν υπήρξε ποτέ αγενής. 

Παρ' όλα αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες, οι κάλπες δεν θα άνοιγαν, αν πρώτα δεν περνούσαν όλες οι χειρόγραφες αιτήσεις στο on line σύστημα - δηλαδή, φέξε μου και γλύστρησα!

Εν τω μεταξύ, τη διαδικασία κατήγγειλε και ο υποψήφιος Πρόεδρος, Παναγιώτης Ψωμιάδης.
Το πρόβλημα με το ηλεκτρονικό σύστημα ψηφοφορίας συνάντησε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος είχε προγραμματίσει να ψηφίσει στις 11:00 το εκλογικό τμήμα που έχει στηθεί στο Βελλίδειο. Ο Νομάρχης Θεσσάλονικης κατήγγειλε το γεγονός, ενώ έκανε λόγο για «τραμπουκισμούς» και απειλές κατά των οπαδών του.
«Υπάρχουν τραμπουκισμοί και απειλές. Δεν επιτρέπουν στους ψηφοφόρους μου να ψηφίσουν, δεν δίνουν τα ψηφοδέλτιά μου. Ακόμη κι εδώ στο Βελλίδειο. Αύριο θα πάρω τις αποφάσεις μου, αύριο θα μιλήσω» δήλωσε ο κ. Ψωμιάδης.
Ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης είπε ότι του ζητήθηκε να μην ψηφίσει ηλεκτρονικά, κάτι το οποίο δεν αποδέχθηκε και έφυγε, λέγοντας πως θα επιστρέψει στις 17:00 για να ψηφίσει, όταν το ηλεκτρονικό σύστημα επανέλθει. Αφησε, δε, υπόνοιες για αμφισβήτηση της διαδικασίας, σημειώνοντας ότι η διαδικασία πρέπει να προχωρήσει όπως ξεκίνησε για να μην υπάρξουν προβλήματα την επομένη.
Εν συνεχεία, ο κ. Ψωμιάδης απέστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής Δ.Σιούφα τονίζοντας ότι δεν αποδέχεται τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας για την ανάδειξη προέδρου της Νέας Δημοκρατίας με χειρόγραφες καταστάσεις, λόγω της πτώσης του επιγραμμικού (on line) συστήματος.
Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης ψήφισε, τελικά, το απόγευμα και επανέλαβε τις καταγγελίες του. «Μεγάλωσα με αρχές και αξίες. Δεν φανταζόμουν ότι ακόμη και σήμερα θα προσπαθούσαν κάποιοι να με ισοπεδώσουν. Ακόμη και σήμερα διέδιδαν ότι ο Ψωμιάδης 'δεν συμμετέχει, μην τον ψηφίσετε'. Είμαι ευτυχής γιατί στη συνείδηση του ελληνικού λαού -και όχι μόνο στη συνείδηση του λαού της Νέας Δημοκρατίας- είμαι νικητής».

Υπομονή ζήτησαν απο τους ψηφοφόρους, οι υποψήφιοι Αντώνης Σαμαράς και Ντόρα Μπακογιάννη.

Ο ΟΤΕ, πάντως, αρνείται ότι έχει οποιαδήποτε ευθύνη για το τεχνικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε. Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γ.Κουμουτσάκος είχε δηλώσει ότι το τεχνικό πρόβλημα οφείλεται στον ΟΤΕ.
Ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε, ότι έχει προβλεφθεί διαδικασία για τον έλεγχο της ψηφοφορίας.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας