Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Επίσκεψη στο Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων πραγματοποίησε την Τρίτη 15 Μαρτίου ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Φάνης Σπανός συνοδευόμενος από τους θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες Γιώργο Κελαϊδίτη και Δημήτρη Βουρδάνο και την Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Μίνα Παπαναστασίου.
Το Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων επισκέφθηκαν Φ. Σπανός, Γ. Κελαϊδίτης, Δ. Βουρδάνος και Μ. Παπαναστασίου
Το Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων επισκέφθηκαν Φ. Σπανός, Γ. Κελαϊδίτης, Δ. Βουρδάνος και Μ. Παπαναστασίου
Αρχικώς επισκέφτηκαν το Δήμαρχο Γιώργο Ψαθά όπου παρουσία των Αντιδημάρχων και των επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, τον ενημέρωσαν για τα έργα και τις δράσεις που εξελίσσονται στα όρια του Δήμου από την Περιφέρεια, ενώ συζήτησαν νέες προτάσεις και ζητήματα προς επίλυση, ιδίως στον τομέα των τεχνικών έργων.

Ενδεικτικώς, ο Φάνης Σπανός ενημέρωσε για το συμβασιοποιημένο έργο βελτίωσης του οδικού άξονα Ψαχνά - Προκόπι, για το δημοπρατημένο έργο προστασίας από καταπτώσεις στο Δερβένι, για το προς δημοπράτηση έργο Ψαχνά - Πολιτικά και για τις επικείμενες βελτιωτικές επεμβάσεις στο οδικό δίκτυο μέσα από έργο συντήρησης στις θέσεις Πισσώνα, Ψαχνά - Νέα Αρτάκη και λοιπές ακόμη τόσο στον ορεινό όγκο της Δίρφυς, όσο και στην ευρύτερη περιοχή Μεσσαπίας. Ακόμη για τα ολοκληρωμένα έργα αποκατάστασης των Βυζαντινών Ναών Άτταλης και του Κριεζώτειου.

Ως κοινές κορυφαίες διεκδικήσεις αναδείχτηκαν το ώριμο μελετητικά και ενταγμένο στο ΕΣΠΑ 2014-2020 έργο της παράκαμψης Χαλκίδας - Νέας Αρτάκης και το φράγμα Ψαχνών.

Ακολούθως και παρουσία του Δημάρχου, επισκέφτηκαν κατά σειρά το Κέντρο Υγείας Ψαχνών, το Σύλλογο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών και συνάντησαν τον Εμπορικό Σύλλογο και το Σύλλογο Ενοικιαζομένων Δωματίων, όπου συνομίλησαν με τις διοικήσεις και τα μέλη για ζητήματα που τους απασχολούν. Ακόμη, επισκέφτηκαν το λαογραφικό Μουσείο Ψαχνών.

Στη συνέχεια μετέβησαν κατά σειρά στα χωριά Πολιτικά, Μακρυκάπα, Άτταλη, Τριάδα, Στρόπωνες, Πούρνο (όπου συνάντησαν και τα προεδρεία των τοπικών κοινοτήτων Μίστρου και Θεολόγου), Πάλιουρα και Στρόπωνες.

Σε αυτές τις συναντήσεις είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με πολίτες για ζητήματα όπως τα τεχνικά έργα, αλλά και δράσεις ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα και του Τουρισμού. Ακόμη, συνομίλησαν για ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος, αλλά και για το προσφυγικό, την αστυνόμευση και την επιχειρηματικότητα στην περιοχή.

Ο Φάνης Σπανός δήλωσε σχετικά: «Επισκέψεις όπως η σημερινή μας στο Δήμο Διρφύων - Μεσσαπίων έχουν ως στόχο, όχι μόνο να ενημερώσουμε τους πολίτες για τις δράσεις μας, αλλά κυρίως να πάρουμε τις σκέψεις, τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις τους, ως χρήσιμο εργαλείο στη δουλειά μας για τις υποδομές και την ανάπτυξη της Εύβοιας. Ευχαριστούμε θερμά τη Δημοτική Αρχή και όλους τους φορείς και τους πολίτες που μας έδωσαν αυτήν την ευκαιρία».Δημοφιλή σήμερα

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Ιωάννη του Ρώσσου

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Ιωάννη του Ρώσσου

25/05/2017
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα θα πραγματοποιηθεί για ακόμα μία χρονιά η πανήγυρη του Ιερού Ναού του Αγίου Ιωάννη του Ρώσσου στο Προκόπι....
«Ανεγκέφαλοι» κόσμησαν με graffiti τους τοίχους του Κόκκινου Σπιτιού στη Χαλκίδα

«Ανεγκέφαλοι» κόσμησαν με graffiti τους τοίχους του Κόκκινου Σπιτιού στη Χαλκίδα

27/05/2017
Ούτε δύο μήνες δεν έμεινε καθαρός ο εξωτερικός τοίχος του Κόκκινου Σπιτιού....
Με λαμπρότητα τελέστηκε ο μέγας αρχιερατικός εσπερινός για την εορτή του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου

Με λαμπρότητα τελέστηκε ο μέγας αρχιερατικός εσπερινός για την εορτή του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου

27/05/2017
Με λαμπρότητα τελέστηκε την Παρασκευή 26 Μαΐου ο μέγας αρχιε...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας