Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Κλιμάκιο της ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ με επικεφαλής το Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος, επισκέφτηκε την Τετάρτη 23 Μαρτίου τον καταυλισμό των προσφύγων και μεταναστών στη Ριτσώνα.
Ο Γιώργος Μαρίνος συνομιλεί με πρόσφυγες της Ριτσώνας
Ο Γιώργος Μαρίνος συνομιλεί με πρόσφυγες της Ριτσώνας
Μίλησε με πρόσφυγες και ήρθε σε επαφή με τα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και συνάντησε τον υπεύθυνο αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας. Το κλιμάκιο του ΚΚΕ συναντήθηκε επίσης με τον Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό και με τον Δήμαρχο Χαλκίδας, Χρήστο Παγώνη.

Σε δήλωσή του ο Γιώργος Μαρίνος ανέφερε τα εξής:

«Η κατάσταση στο χώρο είναι πολύ δύσκολη. Παραμένουν οξυμμένα τα προβλήματα της στέγασης και των συνθηκών υγιεινής που εγκυμονούν μεγάλους κινδύνους για την υγεία των προσφύγων και ιδιαίτερα των 235 παιδιών που βρίσκονται στο χώρο. Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ έθεσε αυτά τα προβλήματα στον επικεφαλής αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας, τον Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας και το Δήμαρχο Χαλκίδας. 

Θα επιμείνουμε πιέζοντας συνεχώς την κυβέρνηση για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για τη στέγαση, διατροφή των προσφύγων, την τήρηση των κανόνων υγιεινής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, για την ύπαρξη ειδικής φροντίδας για τα παιδιά και τις γυναίκες. 

Στην κατάσταση του χώρου υποδοχής προσφύγων στη Ριτσώνα καταγράφεται ο επικίνδυνος χαρακτήρας της πολιτικής της ΕΕ και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ οι οποίοι έχουν ευθύνες για τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα. Αυτοί έχουν την ευθύνη για την εξασφάλιση των αναγκαίων ανθρώπινων χώρων προσωρινής φιλοξενίας. 

Το ΚΚΕ εξ αρχής υποστήριξε ότι επιβάλλεται να δυναμώσει η λαϊκή πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στις συνθήκες και συμφωνίες της ΕΕ, ενάντια στο ΝΑΤΟ και την παρουσία του στο Αιγαί. Να δυναμώσει η λαϊκή πάλη ενάντια στην καταστρατήγηση του διεθνούς προσφυγικού δικαίου και της συνθήκης της Γενεύης που έχει ως αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι ξεριζωμένοι από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο να είναι απροστάτευτοι και έκθετοι σε κάθε λογής κυκλώματα και δουλεμπόρους. Άμεση λύση μπορεί να υπάρξει εφόσον εξασφαλιστεί η άμεση μεταφορά των ανθρώπων αυτών στις χώρες προορισμού  τους.

Το ΚΚΕ χαιρετίζει τη λαϊκή κινητοποίηση και την πολύ σημαντική αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες, και καλεί τους εργαζόμενους της Εύβοιας, της Στερεάς , να συνεχίσουν αυτές τις προσπάθειες και με την αποφασιστική αυτή  τους στάση να απομονώσουν την εγκληματική ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής που σπέρνει το εθνικιστικό και ρατσιστικό δηλητήριο».Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας