Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά του 73% της Σέλμαν Α.Ε., το οποίο κατείχε η οικογένεια Παναγιώτη Ηλιάδη, από τη θεσσαλική βιομηχανία Alfa Wood ΑΕ, των οικογενειών Αντωνίου Αδαμοπούλου και Χ. Αγοραστού, έναντι τιμήματος 11 εκατ. ευρώ ή με τιμή μετοχής στα 0,43 ευρώ.

Θα πάρει ανάσα το εργοστάσιο της ΣΕΛΜΑΝ στη Χαλκίδα; Θα λάβουν τέλος οι οικιοθελείς αποχωρήσεις;

Η alfawood μεγαλομέτοχος στη ΣΕΛΜΑΝ
Η alfawood μεγαλομέτοχος στη ΣΕΛΜΑΝ

Σύμφωνα και με τα ρεπορτάζ της "Ναυτεμπορικής" και του "Χρόνου":

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας η υπογραφή της οποίας έγινε στα γραφεία της Σέλμαν στην Αθήνα, καθιστά πλέον τη θεσσαλική βιομηχανία ξύλου αδιαφιλονίκητο ηγέτη στην ελληνική αγορά ξύλου και προϊόντων ξυλείας, αλλά και μία από τις μεγαλύτερες μεταποιητικές μονάδες στα Βαλκάνια.
Η Alfa Wood απέκτησε με την εξαγορά αυτή το σύνολο του ομίλου της Σέλμαν και, όπως δήλωσε στη «Ν» ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της θεσσαλικής βιομηχανίας, Αντώνης Αδαμόπουλος, «στόχος μας είναι να φέρουμε τη Σέλμαν στη θέση που πάντα είχε και της αξίζει, αυτήν της κορυφής».
Ο κ. Αδαμόπουλος διευκρίνισε επίσης στη «Ν» ότι στη φάση αυτή οι δυο εταιρείες θα λειτουργούν ανεξάρτητα με την εξαγοράζουσα βασική μέτοχο στην εισηγμένη, ενώ το θέμα πιθανής συγχώνευσης και νέας ονομασίας της εταιρείας που θα προκύψει σε αυτήν την περίπτωση, θα συζητηθεί σε εύθετο χρόνο από τη διοίκηση.
 
Η εταιρεία
Η Alfa Wood Α.Ε.Β.Ε. είναι βιομηχανία επεξεργασίας ξύλου που ιδρύθηκε το 1981 στη Λάρισα, από τους Αντ. Αδαμόπουλο και Χρ. Αγοραστό. Απασχολεί 245 εργαζόμενους και το 2008 σε ενοποιημένη βάση ο όμιλος της AlfaWood είχε πωλήσεις στα 47,4 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 3,63 εκατ. ευρώ, ενώ για την τρέχουσα χρήση φέρεται να καταγράφει μικρή μείωση των πωλήσεων κατά 3,5%.
Η AlfaWood με τη συμφωνία που υπεγράφη χθες αποκτά τη μητρική εταιρεία ξυλείας και προϊόντων ξύλου Σέλμαν ΑΕ με εργοστάσια στη Χαλκίδα (όπου και το μεγάλο ιδιωτικό λιμάνι του ομίλου) και στην Κομοτηνή και τις θυγατρικές ήτοι την βιομηχανία κόλλας Χατζηλουκάς Α.Ε. (συμμετοχή 85%) στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής, από την οποία τροφοδοτείται απευθείας το εκεί εργοστάσιο, αλλά και το μέγιστο ποσοστό των βιομηχανικών ή βιοτεχνικών μονάδων που ασχολούνται με το ξύλο.
Συμμετοχές
Σημαντική, επίσης, συμμετοχή της Σέλμαν η οποία περνά στην Alfa Wood αποτελεί η Σέλμαν Σοφιανός Παρκέτα Α.Ε. (50%), εταιρεία παραγωγής και τοποθέτησης παρκέτων με δραστηριότητα και εκτός Ελλάδος και, συγκεκριμένα, στη Ρουμανία μέσω της παραγωγικής παρκέτων εταιρείας Sofrom Exim S.A. (40%).
Θυγατρικές της είναι ακόμη οι εταιρείες Ξυλεμπορική Πατρών Α.Ε. (99,998%) και η Ι. Τζήλος Α.Ε. στα Γλυκά Νερά Αττικής (100%) που ασχολείται με το εμπόριο ξυλείας. Το 2008, η Σέλμαν είχε κύκλο εργασιών 138,34 εκατ. ευρώ και ζημίες μετά από φόρους 20,52 εκατ. ευρώ.

Πάντως σημαντική σίγουρα θεωρείται αυτή η εξέλιξη και για το εργοστάσιο της ΣΕΛΜΑΝ στη Χαλκίδα. Να θυμήσουμε ότι τα τελευταία χρόνια το προσωπικό είχε μειωθεί αισθητά με τις λεγόμενες οικιοθελείς αποχωρήσεις ή όπως το Εργατικό Κέντρο τις χαρακτηρίζει "απολύσεις με κίνητρα". Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι αυτοί που υποστήριζαν κατά καιρούς ότι η ΣΕΛΜΑΝ υπολειτουργεί με κακούς οιωνούς για το μέλλον. Ελπίδα όλων ότι η αγορά των μετοχών της απο την Alfa Wood, θα δώσει ανάσα στην επιχείρηση και κατ' επέκταση στην τοπική οικονομία. 

Tags:
Σχετικά άρθρα

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας