Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με  αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από  τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου, το ΚΚΕ απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα  συσπείρωσης και δράσης στο λαό και στη νεολαία του,
ΚΚΕ
ΚΚΕ

για την ανάπτυξη ενός οργανωμένου, ισχυρού και περιφρουρημένου εργατικού - λαϊκού και νεολαιϊστικου κινήματος, για να αποκρούσουμε τη νέα σφοδρή αντιλαϊκή επίθεση που εξαπολύουν στα λαϊκά δικαιώματα η κυβέρνηση και η ΕΕ, με τη συναίνεση της ΝΔ. Για να μην πληρώσει ο λαός τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης, όπως πλήρωσε με βαριές θυσίες την υψηλή ανάπτυξη - κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Για να διεκδικήσουμε και να κατακτήσουμε τα σύγχρονα δικαιώματα στη μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους με ελεύθερο χρόνο και αξιοπρεπείς μισθούς, στη δωρεάν και αποκλειστικά δημόσια μόρφωση, στην Υγεία, στην Πρόνοια, στη Λαϊκή στέγη, στο Περιβάλλον, στον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό. Για να ανοίξουμε το δρόμο της ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα καπιταλιστικά κέρδη.

Το  μαζικό αγωνιστικό ξέσπασμα που εκδηλώθηκε πριν από ένα χρόνο, ως απάντηση στη δολοφονία του 16χρονου μαθητή, παρά και ενάντια στο κλίμα τρομοκρατίας που διαμόρφωσε η φανερή κρατική καταστολή και η προβοκατόρικη δράση διάφορων κέντρων και μηχανισμών, προσφέρεται για τη εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων από το λαό και τη νεολαία.

Αναδείχτηκε ότι η διαρκής επιδείνωση της ζωής της νεολαίας και των εργαζομένων, η όξυνση των προβλημάτων τους και η αφαίρεση κατακτήσεων, δεν δημιουργούν μόνο κλίμα φόβου και απογοήτευσης. Ταυτόχρονα συσσωρεύουν οργή, αγανάκτηση και πείρα στα φτωχά λαϊκά στρώματα, καθιστώντας ρεαλιστική - περισσότερο από κάθε άλλη φορά - την απότομη άνοδο αγωνιστικών διαθέσεων.

Επίσης  αποκαλύφθηκε ότι οι μηχανισμοί του συστήματος έχουν έτοιμα σχέδια για την αντιμετώπιση των λαϊκών αγώνων. Αποδείχτηκε ότι είναι αδίστακτοι στη χρησιμοποίηση μέσων και μεθόδων. Εκτός από την ωμή κρατική βία, χρησιμοποιούν και αξιοποιούν την προβοκάτσια και τον αντικομμουνισμό, προκειμένου να τρομοκρατήσουν, να συκοφαντήσουν και να ματαιώσουν τη ριζοσπαστικοποίηση των νεανικών λαϊκών συνειδήσεων. Να παγιδεύσουν το οργανωμένο λαϊκό, ταξικό κίνημα ή να πάρουν νέα μέτρα καταστολής σε βάρος του.

Τα  φτωχά λαϊκά στρώματα, ιδιαίτερα οι νέοι και οι νέες που προέρχονται απ’ αυτά, πρέπει να απορρίψουν τα αστικά ιδεολογήματα σχετικά με τη βία που  καλλιεργούν τα κόμματα και τα ΜΜΕ του συστήματος. Ο στόχος τους είναι να συγκαλύψουν ότι η βία του αστικού κράτους και της αντιλαϊκής πολιτικής που υπηρετεί την εκμετάλλευση των εργαζομένων και τη ληστεία του λαού από την πλουτοκρατία, αποτελεί συστατικό τους στοιχείο και βασικό τους χαρακτηριστικό. Εκτός από την ανοιχτή βία των ΜΑΤ, των αντιλαϊκών νόμων, της εργοδοτικής τρομοκρατίας στους χώρους εργασίας, βία είναι και η πολιτική που προωθεί την προσωρινή ελαστική εργασία και στερεί το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη δουλειά. Βία είναι η πολιτική των μισθών πείνας που επιβάλλει και γενικεύει τα stage, την ίδια στιγμή που απολύει όσους εργάζονταν σ’ αυτά στο δημόσιο, που κάνει την Παιδεία την Υγεία, την Πρόνοια, το Περιβάλλον εμπορεύματα.

Η βία γεννιέται πρώτα απ’ όλα  εκεί που παράγεται ο πλούτος από τους εργαζόμενους και που τον ιδιοποιούνται οι καπιταλιστές που έχουν την ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής. Αυτά πρέπει να ανήκουν σε όλη την κοινωνία. Βίαιη είναι η δράση όλων των επιχειρηματικών ομίλων, ο ανταγωνισμός τους για να κυριαρχήσουν στην αγορά, να ληστέψουν περισσότερο το λαό. Αυτή η δράση τους γεννάει και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις επεμβάσεις.

Αυτή  τη βία μπορεί να την αντιμετωπίσει μόνο το οργανωμένο, ταξικό και περιφρουρημένο εργατικό – λαϊκό κίνημα που δεν σκύβει το κεφάλι ούτε είναι ευάλωτο στους μηχανισμούς του συστήματος. Το κίνημα που έχει ως οδηγό την αρχή: «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη».

Την καπιταλιστική βαρβαρότητα μπορεί να την ανατρέψει μόνο μια ισχυρή λαϊκή αντιμονοπωλιακή συμμαχία που θα έχει στόχο την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων και την κατάργηση της ελευθερίας των καπιταλιστών να εξουσιάζουν και να εκμεταλλεύονται το λαό. Αυτό το κίνημα και η συμμαχία μπορεί να συγκροτηθεί από την ανάπτυξη της λαϊκής και νεανικής πάλης που ξεκινά από τους χώρους δουλειάς, τις λαϊκές συνοικίες, τους χώρους εκπαίδευσης και που οργανωμένα και ασυμβίβαστα αντιπαλεύει όλες τις πτυχές της αντιλαϊκής πολιτικής, που διεκδικεί την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών και στοχεύει και επιδρά στη ριζοσπαστικοποίηση των συνειδήσεων, στην αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων.

Τα  λαϊκά στρώματα και ειδικά οι νέοι, οι νέες, πρέπει να απορρίψουν τις κολακείες και τα καλέσματα κομμάτων, όπως του ΣΥΡΙΖΑ, που εμφανίζουν ως αντίθετες προς το σύστημα  δράσεις, οι οποίες μόνο το σύστημα δεν ενοχλούν. Και την ίδια στιγμή υπερασπίζονται την αστική νομιμότητα και συκοφαντούν την ταξική και πραγματικά επαναστατική δράση, συμμετέχουν και δικαιολογούν τους κοινωνικούς διαλόγους της εξαπάτησης και της υποταγής και δεν τολμούν ούτε με λόγια να αναφέρουν την κατάργηση του καπιταλιστικού κέρδους. Αντίθετα, υιοθετούν και υποστηρίζουν τα ψεύδη και τις συκοφαντίες σε βάρος του σοσιαλισμού που ανατράπηκε στην Ευρώπη.

Το  ΚΚΕ καλεί τη νεολαία και το λαό να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι, να δυναμώσουν και να περιφρουρήσουν τους αγώνες τους.

Η μαζική, οργανωμένη, λαϊκή αντεπίθεση πρέπει να είναι η απάντησή μας  στον πόλεμο που έχουν κηρύξει  η πλουτοκρατία, η κυβέρνηση, η ΕΕ, η ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματά στις τελευταίες εναπομείνασες κατακτήσεις που είχε το λαϊκό κίνημα στις προηγούμενες δεκαετίες. Όλοι στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας και των κινητοποιήσεων που διοργανώνει το οργανωμένο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.

 
Δημοφιλή σήμερα

Κλειστή η συρταρωτή γέφυρα Ευρίπου

Κλειστή η συρταρωτή γέφυρα Ευρίπου

17/4/2019
Ο Οργανισμός Λιμένων Νομού Εύβοιας ενημερώνει ότι η γέφυρα του Ευρίπου θα κλείσει ένα χρονικό διάστημα, για τις ανάγκες της ναυσιπλοΐας....
1ο Πολιτιστικό Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Χαλκίδας

1ο Πολιτιστικό Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Χαλκίδας

17/4/2019
Η ομάδα Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Χαλκίδας διοργανώνει το 1ο Πολιτιστικό Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Χαλκίδας....
Υπουργείο Παιδείας: Προχωρά η διαδικασία για «κουδούνι στις εννιά»

Υπουργείο Παιδείας: Προχωρά η διαδικασία για «κουδούνι στις εννιά»

17/4/2019
Η επιστηµονική κοινότητα το συνιστά, ο υπουργός Παιδείας το θέλει, αλλά τα πρακτικά προβλήµατα είναι πολλά....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας