Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Προβεβλημένη καταχώριση
Το ΚΤΕΛ Νομού Ευβοίας ως συγκοινωνιακός φορέας, δραστηριοποιείται εντός του Νομού Ευβοίας εξυπηρετώντας τις επιβατικές μεταφορές αφενός εντός του νομού αλλά και την συγκοινωνιακή σύνδεση με πολλές άλλες πόλεις - πρωτεύουσες νομών της χώρας.
Υπεραστικό ΚΤΕΛ Νομού Ευβοίας
Υπεραστικό ΚΤΕΛ Νομού Ευβοίας
Το ΚΤΕΛ Ν. Ευβοίας Α.Ε. εκτελεί όλες τις υπεραστικές λεωφορειακές γραμμές του νομού Ευβοίας, καθώς και τις διανομαρχιακές γραμμές Θεσσαλονίκης , Ιωαννίνων & Πατρών μεταφέροντας ετησίως περίπου 2.000.000 επιβάτες.

Η εκμετάλλευση των επιβατικών μεταφορών με τη μορφή ΚΤΕΛ (Κοινό Ταμείο Εισπράξεων Λεωφορείων) άρχισε το 1952. 


Οι ιδιοκτήτες διάφορων μικρών λεωφορείων που εκτελούσαν συγκοινωνία συνδέοντας μεταξύ τους τα χωριά και τις πόλεις του νομού τους, αλλά και αυτά με τις μεγάλες πόλεις ιδίως των Αθηνών, ίδρυσαν τα ΚΤΕΛ σε όλους τους νομούς της Ελλάδας με τον κάθε νομό να έχει το δικό του. Από τότε τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ μεταφέρουν τους επιβάτες μέχρι και το πιο απομακρυσμένο χωριό με συνέπεια και ασφάλεια.

Το λεωφορείο του ΚΤΕΛ ήταν ο «μεταφορέας» του πολιτισμού από τις μεγαλύτερες πόλεις σε κάθε χωριό όταν ακόμα σε μερικά από αυτά δεν υπήρχε ούτε ηλεκτρικό ρεύμα αλλά και το ασθενοφόρο σε έκτακτες ανάγκες.

Μέχρι το 1952 τα λεωφορεία ήταν διαφόρων τύπων αυτοκίνητα μέχρι το πολύ 12 θέσεων. Από το 1952 και μετά ήρθαν τα πρώτα λεωφορεία με 24 θέσεις, τα οποία έμειναν μέχρι το 1962. Από τότε τα λεωφορεία έγιναν 32 θέσεων και έμειναν μέχρι το 1979, οπότε και αντικαταστάθηκαν με νεότερα 50 θέσεων και τα οποία εξυπηρέτησαν τις συγκοινωνιακές δραστηριότητες του ΚΤΕΛ μέχρι το 2000 περίπου.

Από το 2000 και μετά τα παλιά λεωφορεία των 50 θέσεων άρχισαν να αντικαθιστώνται από τους ιδιοκτήτες τους με νέα λεωφορεία 50 θέσεων τα οποία ήταν ή ελαφρώς μεταχειρισμένα αρίστης κατάστασης που εισαγόνταν από χώρες της Ευρώπης ή καινούρια ειδικότερα μάλιστα μετά το 2002-2003.


Τα λεωφορεία που σήμερα είναι ενταγμένα στο ΚΤΕΛ ΝΟΜΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ Α.Ε , είναι ηλικίας από 1 έως 10 ετών και παρέχουν άριστες υπηρεσίες αλλά και απόλυτη ασφάλεια στους επιβάτες τους, αφού είναι εφοδιασμένα με τα τελειότερα συστήματα που υπάρχουν για τους σκοπούς αυτούς.

Το ΚΤΕΛ ΝΟΜΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ Α.Ε όπως και όλα τα ΚΤΕΛ στην Ελλάδα, το Σεπτέμβριο του 2003 μετετράπη σε ανώνυμο εταιρεία με διακριτικό τίτλο «Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν.Ευβοίας Ανώνυμη Μεταφορική Τουριστική και Εμπορική Εταιρεία Ν.Εύβοιας ΑΕ». Μέτοχοι της εταιρείας αυτής είναι όλοι οι ιδιοκτήτες των λεωφορείων που είναι ενταγμένα σε αυτήν.

Υπηρεσίες:

Δρομολόγια:
Ταξιδέψτε γρήγορα, οικονομικά και με ασφάλεια σε όλη την Ελλάδα. Μπορείτε να ενημερωθείτε για τα δρομολόγια στην τηλεφωνική πύλη ή μέσα από την ιστοσελίδα του ΚΤΕΛ Ευβοίας

Αποστολή δεμάτων:
Τα Κ.Τ.Ε.Λ. Ευβοίας διαθέτουν αποθήκες φύλαξης δεμάτων και πραγματοποιούν αυτές τις αποστολές με ταχύτητα (ακόμα και αυθημερόν), με συνέπεια και χαμηλό κόστος σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδος.

Κράτηση θέσης:
Για δική σας διευκόλυνση μπορείτε να κάνετε κράτηση θέσης όλες τις ώρες της ημέρας.

Πάρκινγκ:
Ο Υπεραστικός Σταθμός Νομού Ευβοίας διαθέτει συγκεκριμένες θέσεις στάθμευσης.

Υπεραστικός Σταθμός ΚΤΕΛ Ν.Ευβοίας
Στύρων 1  - Περιφερειακός Χαλκίδας
Τηλέφωνο επικοινωνίας 22210 20400.
Προβεβλημένη καταχώρισηΣχετικά άρθρα

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας