Την άποψή του σχετικά με τις φωτογραφίες που ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Λευτέρης Ραβιόλος αναφορικά με τον βιολογικό Μαρμαρίου, καταθέτει μέσω επιστολής του ο τέως δήμαρχος Καρύστου Νίκος Μανώλης.

Η συνεισφορά του κ. Ραβιόλου μέχρι στιγμής –20 μήνες δήμαρχος- εξαντλείται στο να φωτογραφίζεται πάνω από έργα που έχουν σχεδιαστεί, δημοπρατηθεί, ενταχθεί σε χρηματοδοτικά πλαίσια και έχουν ξεκινήσει επί δικής μου θητείας. Έχει πλάκα λοιπόν η εικόνα του δημάρχου πάνω από τις εργασίες δικτύου αποχέτευσης Μαρμαρίου, αλλά πρέπει να του υπενθυμίσω τα εξής:
  • Το συγκεκριμένο έργο που ευχόμαστε όλοι να ολοκληρωθεί σύντομα είναι το ίδιο έργο το οποίο ο κ. Ραβιόλος –όταν ήταν αντιπολίτευση- ήθελε να σταματήσει τις εργασίες του λίγους μήνες πριν. Αναφέρομαι στην ανοιχτή συνέλευση που έγινε τον Ιούνιο του 2013 στην πλατεία Μαρμαρίου και όπου η τοποθέτηση του τότε αρχηγού της αντιπολίτευσης –όπως και των συνεργατών του- είναι καταγεγραμμένη και ευρέως γνωστή. 
  • Ο αρχηγός της συμπολίτευσης αντί να φωτογραφίζεται να φροντίσει να προχωρήσει στην κατασκευή του εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης οικισμού Αγίας Μαρίνας Μαρμαρίου (προϋπολογισμός 810.017 ευρώ – ΑΠΟΦ./ΗΜ.ΕΝΤΑΞΗΣ: ΕΠΠΕΡΑΑ 116833/1.3.2012). Ενώ για το συγκεκριμένο έργο –συμπληρωματικό ως προς το κεντρικό δίκτυο αποχέτευσης Μαρμαρίου– υπάρχει εγκεκριμένη μελέτη και έχει δεσμευτεί το ποσό των 810.017 ευρώ, η δημοτική αρχή Καρύστου δεν στάθηκε ικανή να το δημοπρατήσει, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να χαθεί. Και αυτό παρά τις συνεχιζόμενες οχλήσεις μου.
  • Η διοίκηση Ραβιόλου κατάφερε να χάσει το έργο Αποχέτευση Ακαθάρτων & ΕΕΛ οικισμών Ν. Στύρων & Στύρων (προϋπολογισμός: 6.487.802 ευρώ, ΑΠΟΦ./ΗΜ. ΕΝΤΑΞΗΣ: ΕΠΠΕΡΑΑ 173396/9.11.2011). Είχα εγκαίρως ενημερώσει τον δήμαρχο για την ενδεχόμενη απώλεια του συγκεκριμένου έργου, που θα καταδικάσει τα Στύρα και τα Νέα Στύρα να ζουν με το χρόνιο πρόβλημα της έλλειψης αποχέτευσης. Η ολοκλήρωσή του βέβαια αξίωνε δουλειά με μεθοδικότητα και επουδενί δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί με την χρήση μιας φωτογραφικής μηχανής.
  • Τον Σεπτέμβριο του 2014 παρέδωσα στον κ. Ραβιόλο σωρό δημοπρατημένων έργων, κάποια από τα οποία δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη. Όπως για παράδειγμα τις δύο εργολαβίες για ασφαλτοστρώσεις σε Στουππαίους και Ριζοβούνι – Βαρελαίους. Είναι βέβαια τα δύο έργα για τα οποία ο κ. Ραβιόλος προεκλογικά είχε σηκώσει επανάσταση λέγοντας ψέματα –γνώριζε ότι τα χρήματα είχαν βγει γι’ αυτόν τον σκοπό και δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιήσεις πόρους ενός δημοπρατημένου έργου για κάποιον άλλο- ότι θα πάρει τα λεφτά από εκεί και θα τα χρησιμοποιήσει για έργα στα Στύρα. Και τον ερωτώ: κ. δήμαρχε καταφέρατε να χρησιμοποιήσετε, όπως υποσχόσασταν προεκλογικά στην πλατεία Στυραίων, αυτά τα χρήματα για έργα στα Στύρα; Θα καλέσετε επιτέλους τον εργολάβο να ξεκινήσει ή και αυτά τα έργα, μαζί με τα χρήματα, θα χαθούν όπως ακριβώς έγινε με τα 6,5 εκατομμύρια για τον Βιολογικό και την Αποχέτευση στα Στύρα;
Κλείνοντας θα παρακαλούσα τον δήμαρχο Καρύστου να σκύψει με σοβαρότητα, μεθοδικότητα και μεράκι πάνω από τα προβλήματα του τόπου. Η ενασχόληση με τα κοινά και η διαχείριση της κρίσης δεν εξαντλείται στο life style και στην επικοινωνία, αλλά απαιτεί προσπάθεια. Αντί λοιπόν να φωτογραφίζεται σε έργα που ξεκίνησαν άλλοι (κατασκευή Δημοτικού Σχολείου Καρύστου, ανάπλαση παραλίας Καρύστου μέσω ΟΛΝΕ, Αποχέτευση & Βιολογικός Μαρμαρίου), να φροντίσει να στρωθεί στη δουλειά. Όταν λοιπόν καταφέρει να σχεδιάσει, να εξασφαλίσει χρηματοδότηση και να δημοπρατήσει έστω και 1 μεγάλο έργο, θα έχει όλον το χρόνο να καθίσει να βγάλει φωτογραφίες και τότε προσωπικά θα τον συγχαρώ δημόσια, καθώς θα έχει βάλει την δικιά του πινελιά σε κάτι. 
Με εκτίμηση,
Νίκος Μανώλης 
Επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης
Πρώην δήμαρχος Καρύστου
Ακολουθείστε μας στο Google News