Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Σχόλιο της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΚΕ για τα μέτρα της κυβέρνησης για τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου στην Εύβοια:

"Καμία ουσιαστική στήριξη δεν παρέχεται στους πληγέντες από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου στην Εύβοια, σύμφωνα με τις απαντήσεις των σχετικών υπουργείων στα οποία υποβλήθηκε η ερώτηση του ΚΚΕ για την αντιμετώπιση των καταστροφών. Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με την απάντηση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καμιά ουσιαστική βοήθεια δεν προβλέπεται να υπάρξει για τους παραγωγούς που έχασαν τη σοδειά τους, καθώς όχι μόνο αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος δεν θα δοθεί αλλά ούτε πλήρη αποζημίωση δεν πρόκειται να πάρουν. Επιπλέον για τις μη προβλεπόμενες από τον ΕΛΓΑ ζημιές (αφορούν αποθηκευμένα προϊόντα, πάγιο και φυτικό κεφάλαιο)  θα πρέπει να εγκριθούν από την ΕΕ για να αποζημιωθούν.
Αντίστοιχες ήταν και οι απαντήσεις των υπουργείων Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων,  Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, που δεν αναλαμβάνουν καμιά ευθύνη για αποκατάσταση των χαμένων οικοσκευών, ούτε για περαιτέρω ενίσχυση των δήμων για κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων, χαρακτηριστική είναι η απάντηση του υπουργείου Εσωτερικών που αναφέρει ήδη για το 2009 χρηματοδοτήθηκε η Εύβοια με το ποσό των 2.890.000,00 €, εννοώντας το έκτακτο κονδύλι που δόθηκε τον Σεπτέμβρη για την αντιμετώπιση των πρώτων αναγκών.
Η κοροϊδία από μέρους της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ περισσεύει, συνεχίζεται η ιδία πολιτική αυτή της απαξίωσης και υποβάθμισης που τόσα χρόνια ακολουθούσε και η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ.
Στην ουσία την ζημιά καλούνται να πληρώσουν πάλι οι εργαζόμενοι. Σε αυτή τη στάση της κυβέρνησης  πρέπει να δοθεί δυναμική απάντηση, από τους εργαζόμενους και συνολικά τους κατοίκους των πληγεισών περιοχών.
Το ΚΚΕ θα πρωτοστατήσει και θα στηρίξει κάθε αγωνιστική δράση των πλημμυροπαθών για την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους".
Δημοφιλή σήμερα

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σλάλομ στη Χαλκίδα

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σλάλομ στη Χαλκίδα

13/12/2017
Η Χαλκίδα θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ένα υπέροχο θαλασσινό θέαμα στον Πορθμό του Ευρίπου, την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017, που θα προσφέρουν οι αθλητές, ...
Η παιδική ταινία «Coco» 3D έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑ.ΓΙΑ movietone

Η παιδική ταινία «Coco» 3D έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑ.ΓΙΑ movietone

11/12/2017
Η παιδική ταινία «Coco» 3D έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑ.ΓΙΑ movietone μόνο την Πέμπτη 14 εώς και την Τετάρτη ...
Πρωταθλήτρια για δεύτερη συνεχή χρονιά η κόρη του Λιμενάρχη Κύμης

Πρωταθλήτρια για δεύτερη συνεχή χρονιά η κόρη του Λιμενάρχη Κύμης

13/12/2017
Πρωταθλήτρια για δεύτερη συνεχή χρονιά η κόρη του Λιμεναρχη Κύμης Αντιπλοιάρχου ΛΣ Βέτσικα Ευθυμίου, στο Πανελλήνιο Πρωτ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας