Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Η Δνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομ/κής Αυτ/σης Εύβοιας απαντώντας στα σχετικά δημοσιεύματα που αφορούν την μεταφορά του οικισμού της Αγ. Σοφίας στη θέση «Πούντα» περιοχής Λιμνιώνα σας γνωρίζει τα παρακάτω:

Η Επιτροπή Απαλ/σεων Χαλκίδας συνεδρίασε και εξέδωσε την υπ’ αριθμ. 4/2009 απόφασή της, η οποία θα κοινοποιηθεί στους ενδιαφερομένους και θα αναρτηθεί στο Δήμο Μεσσαπίων και στο Τοπικό Διαμέρισμα της Αγ.Σοφίας και εν περιλήψει αναφέρει τα παρακάτω:
Επειδή από την εξέταση των υποβληθεισών αιτήσεων και την προφορική εξέταση των αιτούντων, δεν υπάρχει ούτε μία αίτηση μονίμου κατοίκου του οικισμού της Αγ. Σοφίας που να παραδίδει κατοικήσιμο σπίτι και από τις εξήντα μία (61) αιτήσεις που υποβλήθηκαν υπάρχουν μόνο εννέα (9) αιτήσεις μονίμων κατοίκων που να παραδίδουν οικόπεδο και οι υπόλοιπες πενήντα δύο (52) είναι μη μονίμων κατοίκων αλλά κυρίως Χαλκίδας, Ψαχνών, Αθηνών κ.α. καθώς και το από 24-10-2009 πρακτικό της Λαϊκής Συνέλευσης των κατοίκων του Τ.Δ. Αγ. Σοφίας που υποβλήθηκε προς την Επιτροπή, αποδείχθηκαν κατά την κρίση της τα εξής:
Επειδή απ’ όλα τ’ ανωτέρω προκύπτει ότι με τα καθορισθέντα κριτήρια για την παραχώρηση των νέων οικοπέδων για την μεταφορά του οικισμού υπήρξε απροθυμία υποβολής αιτήσεων από τους μόνιμους κατοίκους και επομένως στην παρούσα φάση δεν επιτυγχάνεται ο σκοπός της διάθεσης της έκτασης για την μεταφορά του οικισμού και δεδομένου ότι από την εποικιστική Νομοθεσία δεν υπάρχουν διατάξεις για μεταφορά οικισμών (αποζημίωση κατοικιών, ανέγερση νέων κατοικιών, χορήγηση οικονομικής βοήθειας προς τους ενδιαφερομένους ή χορήγηση δανείων για το σκοπό αυτό).

Για τους λόγους αυτούς
Η Επιτροπή αναβάλλει την έκδοση οριστικής απόφασης για χρονικό διάστημα δέκα (10) μηνών ούτως ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους καθ’ ύλην αρμόδιους φορείς να απευθυνθούν στα διάφορα Υπουργεία και Οργανισμούς (Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας κ.α.) για την εξεύρεση πόρων και τρόπων προκειμένου να επιτευχθεί ο σκοπός διάθεσης της έκτασης.

 
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας