Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Οι Εμπορικοί Σύλλογοι και τα Επιμελητήρια όλης της χώρας ανέλαβαν δράση κατά του ανεξέλεγκτου & παράνομου κινέζικου εμπορίου, καθότι η κυβέρνηση αδρανεί πετώντας το μπαλάκι στις περιφέρειες.
Κώστας Ρουσόπουλος
Κώστας Ρουσόπουλος

Ούτε ο νομός της Εύβοιας έχει γλιτώσει από το μάτι των κινέζων… Περίπου 110 κινέζικα καταστήματα δραστηριοποιούνται σε όλο το νομό, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Παναγιώτη Σίμωση, ο οποίος συμμετέχει σε Επιτροπή που συστάθηκε από όλα τα Επιμελητήρια της χώρας και στόχο έχει την πάταξη του παραεμπορίου και του παράνομου κινέζικου εμπορίου, με παρεμβάσεις στην κυβέρνηση και τις αρμόδιες υπηρεσίες. Σε πρώτες του δηλώσεις, ο Παναγιώτης Σίμωσης δηλώνει ότι «το ελληνικό εμπόριο έχει ήδη επιβαρυνθεί από την οικονομική κρίση. Δεν μπορούμε να αφήσουμε άλλο ανεξέλεγκτο και το παράνομο κινέζικο εμπόριο να λυγίσει την αγορά, ούτε και το παραεμπόριο. Θα το κυνηγήσουμε και ήδη τα Επιμελητήρια και οι Εμπορικοί Σύλλογοι ανά νομό έχουν αναλάβει δράσεις. Το ίδιο θα συμβεί και στην Εύβοια».

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Χαλκίδας, Βασίλη Αρμόνη σε τοπικό επίπεδο θα γίνουν οι παρακάτω κινήσεις:

1. Θα ζητήσουν απο την Περιφέρεια, τους Δήμους ή το Επιμελητήριο, τα στοιχεία που αφορούν τους αλλοδαπούς που εμπορεύονται στην περιοχή μας.

2. Εάν διαπιστωθεί ότι ορισμένοι απο αυτούς δεν κατέχουν τη νόμιμη άδεια άσκησης εμπορίας, θα ζητηθεί η άμεση παρέμβαση της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης και της Ελληνικής Αστυνομίας. Εν τω μεταξύ αν δεν υπάρξει ενεργοποίηση των παραπάνω οργάνων, ο Σύλλογος έχει τη δυνατότητα να προσφύγει στον εισαγγελέα, καθώς και να υποβάλλει μηνύσεις κατά των παράνομων αλλοδαπών. Τέλος τα καταστήματα των κινέζων που δεν έχουν άδειες θα πρέπει να κλείσουν άμεσα απο τις αρμόδιες υπηρεσίες.Ο Βασίλης Αρμόνης τόνισε ότι "σε καμία περίπτωση δεν είμαστε ρατσιστές, αλλά ζητάμε τη νομιμότητα και το θεμιτό ανταγωνισμό", και συνέχισε "Δεν γίνεται να αφήσουμε να συμβεί στη χώρα μας ότι έγινε στην Ιταλία. Ως Σύλλογος θα ελέγξουμε αν  τηρείται ο Νόμος ή καταστρατηγούνται οι Προϋποθέσεις που ορίζει για την άσκηση εμπορίας".

 
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας