Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Skyros Fest - Παπακωνσταντίνου, Μάλαμας, Χαρούλης, Χαϊνηδες
Το Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος Ωνάση στη Νέα Υόρκη είχε προγραμματίσει από καιρό την έκθεση αρχαιολογικών ευρημάτων του Δίον.
Η Σφυριχτή Γλώσσα του χωριού Αντιά στη Νέα Υόρκη
Η Σφυριχτή Γλώσσα του χωριού Αντιά στη Νέα Υόρκη
Οι διοργανωτές θέλοντας να δημιουργήσουν ένα διάλογο μεταξύ της Αρχαίας και της Σύγχρονης τέχνης, ζήτησαν την συμμετοχή του εικαστικού καλλιτέχνη Κώστα Ιωαννίδη. Η πρόταση του να συμπεριλάβει την Σφυριχτή γλώσσα στην έκθεση του Δίον έγινε ομόφωνα δεκτή. 

Ακολούθησαν ηχογραφήσεις και το γύρισμα ταινίας μικρού μήκους στο μαγευτικό αρχαιολογικό πάρκο του Δίον με φόντο τον Όλυμπο. Στη Νέα Υόρκη παρουσιάζονται δύο ηχητικές εγκαταστάσεις του Ιωαννίδη, μια μέσα στον εκθεσιακό χώρο με την μεταφορά του ηχοτοπίου από το Δίον και μια δεύτερη στην είσοδο της έκθεσης με θέμα έναν διάλογο ανάμεσα στο Νάρκισσο και την Ηχώ. Με αυτό τον τρόπο έχει μεταφερθεί και ακούγεται η Ελληνική Σφυριχτή γλώσσα στη Νέα Υόρκη. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 22 Μαρτίου έως και τις 18 Ιουνίου.

Παράλληλα στον διαδικτυακό τόπο του Ωνάσειου Πολιτιστικού Κέντρου της Νέας Υόρκης προβάλλεται ταινία μικρού μήκους η οποία  παρουσιάζει τις ηχογραφήσεις που έγιναν στο Δίον. Την σκηνοθεσία της ταινίας έκανε ο Κώστας Ιωαννίδης και η Δέσποινα Κονταργύρη, τον ήχο επιμελήθηκε ο Βαγγέλης Φάμπας και την εικόνα οι Δημήτρης Μεράντζας και Αλέξης Λαχανοκάρδης. Οι σφυριχτές που συμμετείχαν ήταν οι εξής τέσσερις, Παναγιώτης Τζαναβάρης, Κώστας Γιαννακάρης, Γιάννης Αποστόλου  και Παναγιώτης Μπουρνουσούζης  ο οποίος είναι άξιος συγχαρητηρίων διότι έχει καταφέρει να τελειοποίηση την εκμάθηση της σφυριχτής γλώσσας με την παράδοση από τον Δάσκαλο μόνο τριών μαθημάτων. Το βίντεο είναι διαθέσιμο στο F/B  Πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Αντιωτών.           

Τον Μάιο ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αντιωτών και πρόεδρος του Κέντρου Μελέτης και Διάσωσης της Σφυριχτής Γλώσσας, κατόπιν προσκλήσεως,  θα επισκεφτεί την Γαλλία και ειδικότερα την πόλη Pau  στην περιοχή των Πυρηναίων όπου έχoυν  αναβιώσει τη Σφυριχτή  Γλώσσα τα τελευταία πέντε χρόνια   .                                                                                                                                                                     Κατά την επίσκεψη του εκεί  θα γίνουν  διάφορες συναντήσεις με φορείς προκειμένου το 2017 να διοργανωθεί  εκεί από κοινού η Δεύτερη Διεθνής Συνάντηση Μελέτης και Διάσωσης  της Σφυριχτής Γλώσσας ,με την επιδίωξη να συμμετέχουν τα κανάρια νησιά και το Κουσκούι  από την Μαύρη Θάλασσα.

Παράλληλα θα επισκεφτεί το εκεί κολέγιο και το  Ι Universite de Pau  όπου διδάσκετε η Σφυριχτή Γλώσσα και θα κάνει παρουσίαση που θα αφορά  την χρήση της διαχρονικά  ,όπου από  τρόπο επικοινωνίας μπορεί να γίνει τρόπος  έκφρασης τέχνης ,τρόπος προβολής και τρόπος σύσφιξης  σχέσεων και ανταλλαγής απόψεων των διαφορετικών λαών που την χρησιμοποιούν.

Αυτή την περίοδο ο Πρόεδρος Παναγιώτης Τζαναβάρης  βρίσκετε σε συνεχή επαφή με τους εκπροσώπους  του Γαλλικού τηλεοπτικού καναλιού  FRANCE 3   ούτος ώστε το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου να επισκεφτεί τα Αντιά  προκειμένου να κάνει μία παραγωγή για  την Σφυριχτή Γλώσσα.Δημοφιλή σήμερα

O Κωστής Μαραβέγιας στην Χαλκίδα

O Κωστής Μαραβέγιας στην Χαλκίδα

2/7/2018
Ο Κωστής Μαραβέγιας σε μια ακόμη εξαιρετική καλοκαιρινή συναυλία, στο DALUZ ARENA στη Χαλκίδα, την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018....
Πραγματοποιήθηκε η εσπερίδα στο Επιμελητήριο Εύβοιας

Πραγματοποιήθηκε η εσπερίδα στο Επιμελητήριο Εύβοιας

12/7/2018
Το απόγευμα της Τετάρτης 11 Ιουλίου 2018, πραγματοποιήθηκε εσπερίδα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Εύβοιας....
Θερινό ωράριο λειτουργίας του Αρχαιολογικού Χώρου της Αυλιδείας Αρτέμιδος

Θερινό ωράριο λειτουργίας του Αρχαιολογικού Χώρου της Αυλιδείας Αρτέμιδος

12/7/2018
Αλλάζει το ωράριο λειτουργίας του Αρχαιολογικού Χώρου της Αυλιδείας Αρτέμιδος για τους καλοκαιρινούς μήν...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας