Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Η Νομαρχιακή Επιτροπή Εύβοιας του ΚΚΕ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση, μετά την απόρριψη του αιτήματος της άρσης ασυλίας βουλευτών του κόμματος:
Η κοινοβουλευτική απόφαση σε τίποτα δεν ακυρώνει το γεγονός ότι η εκάστοτε κυβέρνηση και η αστική δικαιοσύνη στοχοποιούν τους ταξικούς αγώνες
Ομόφωνα χτες η αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή Δεοντολογίας απέρριψε τις εισαγγελικές παραγγελίες για άρση της ασυλίας των βουλευτών του ΚΚΕ Γ. Μαρίνου, Γ. Ζιώγα και Σ. Καλαντίδου, επειδή πήραν μέρος σε λαϊκές κινητοποιήσεις. Η επιτροπή, όπως και την προηγούμενη βδομάδα για αντίστοιχη περίπτωση και πάλι της Σ. Καλαντίδου (για την ίδια μάλιστα υπόθεση των «Τζάμπο»), έκρινε ότι η συμμετοχή των κομμουνιστών βουλευτών στις λαϊκές κινητοποιήσεις ήταν μέσα στα πολιτικά τους καθήκοντα.
Ο Γ. Μαρίνος κατηγορείται επειδή συμμετείχε σε κινητοποίηση ενάντια στο χαράτσι των διοδίων τον Απρίλη του 2008, ενώ οι Γ. Ζιώγας και Σ. Καλαντίδου επειδή βρέθηκαν στο πλευρό των εργαζομένων το Φλεβάρη του 2009 που απαιτούσαν έξω από το πολυκατάστημα «Τζάμπο» της Θεσσαλονίκης την επαναπρόσληψη του Ν. Νικολόπουλου.
Η κοινοβουλευτική απόφαση σε τίποτα δεν ακυρώνει το γεγονός ότι η εκάστοτε κυβέρνηση, αξιοποιώντας και το θεσμό της αστικής δικαιοσύνης, προσπαθεί με κάθε μέσο να σφίξει τον κλοιό γύρω από τους δίκαιους εργατικούς αγώνες και κύρια εκείνους που οργανώνονται με ριζοσπαστικά αιτήματα από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι μόνο για την υπόθεση των «Τζάμπο» και των μεγάλων κινητοποιήσεων που διοργάνωσε στις αρχές του χρόνου το ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα, εκκρεμούν σε βάρος συνδικαλιστών του ταξικού κινήματος δεκάδες μηνύσεις και δίκες, στη βάση της απαράδεκτης εντολής Σανιδά που απαιτούσε την ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων.
Μέρος αυτής της εντεινόμενης επιθετικότητας κυβέρνησης - εργοδοσίας είναι και οι απανωτές διώξεις σε βάρος βουλευτών του ΚΚΕ, που με συνέπεια στέκονται στο πλευρό των εργαζομένων και του λαού που αγωνίζονται.



Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας