Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι και την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι οι επιχειρηματικοί φορείς, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Εύβοιας, Παναγιώτη Σίμωση.
Παναγιώτης Σίμωσης.
Παναγιώτης Σίμωσης.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Κατερίνη απο πλευράς Εύβοιας συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Χαλκίδας και μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Λουτρών Αιδηψού. Κραυγή αγωνίας και αγανάκτησης ακούστηκε κατά τη σύσκεψη απο τους επιχειρηματικούς φορείς για την παντελή απουσία κρατικών ελέγχων στους όρους λειτουργίας των κινεζικών καταστημάτων. Μάλιστα τα Επιμελητήρια και οι Σύλλογοι είναι αποφασισμένοι να φτάσουν ως Ε.Ε. για να γίνουν αυστηρότεροι έλεγχοι στα κινέζικα και τον αθέμιτο ανταγωνισμό. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Παναγιώτης Σίμωσης μιλώντας στο eviaportal, τόνισε πως "πρέπει να ισχύουν διαχρονικά ίσοι κανόνες για όλους και πάντα υπό το πρίσμα του εθνικού συμφέροντος", κάτι που επισήμανε και κατά τη σύσκεψη. Εν τω μεταξύ, οι συμμετέχοντες σε αυτή, υπέγραψαν υπόμνημα το οποίο εστάλει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, τα κόμματα της βουλής και όλους τους συναρμόδιους φορείς με το θέμα του εμπορίου και του παρεμπορίου, καθώς και προς τους ευρωβουλευτές και τα Επιμελητήρια των κρατών - μελών της Ε.Ε. Μεταξύ άλλων τονίζεται στο υπόμνημα: η ανεξέλεγκτη τροχιά που έχει λάβει η εξάπλωση των κινέζικων καταστημάτων σε κάθε νομό της χώρας και απαιτείται να εφαρμοστεί η νομοθεσία. Επιπλέον να περιορισθούν οι εισαγωγές απο τρίτες χώρες μόνο σε ένα λιμάνι εισόδου και να θεσπιστούν ποιοτικοί έλεγχοι. Να επιβληθούν δασμοί ανάλογοι με αυτούς που επιβάλλονται όταν εξάγονται προϊόντα στην Κίνα... Ο κ.Σίμωσης όπως δηλώνει και στο βίντεό του στο eviaportal, το κινέζικο εμπόριο είναι μόνο ένα παρακλάδι του παρεμπορίου, που μόνο ζημιά κάνει στην ελληνική οικονομία και την τοπική αγορά κάθε νομού. "Στην Εύβοια υπάρχουν περίπου 110 κινεζικά καταστήματα και μόνο 8 είναι μέλη του Επιμελητηρίου", δήλωσε ο Παναγιώτης Σίμωσης.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Σχόλια

[1]
Κωσταντής (11/12/2009 6:07:17 μμ)
Ότι θυμάστε χαίρεστε. Τι κάνετε όλα τα χρόνια. Αλλά σταλήθεια θέλετε εσείς τον έλεγχο.Σίγουρα όχι.Όλα τα χρόνια κλέβατε αυτό το έρημο το κράτοςΤώρα ήρθαν οι Κινέζει και κλέβουν άλλα τόσα.Αφού βρήκαν ένα διαλυμένο απο εσάς και τούς πολιτικούς Κράτος κάναουν κι αυτοί οτι θέλουν. Αλήθεια την Αγορανομία γιατί την καταργήσατε.Σίγουρα για να κλέβετε άφοβα.Δεν υπάρχει Υπηρεσία για έλεγχο,ξέχασα τους Εφοριακούς,απο τους Κινέζους θα τα παίρνουν ποιό άφοβα.
Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη του EVIAPORTAL.GR. Σε κάθε περίπτωση όμως το EVIAPORTAL.GR διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας