Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΓΛΥΦΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ Δρομολόγια
Το Περιφερειακό Τμήμα Ανατολικής Στερεάς του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος στην παρακάτω ανακοίνωσή του, την οποία κοινοποιεί σε όλους τους συναρμόδιους φορείς, εκφράζει τις θέσεις του για τη μεταφορά του λιμένος Χαλκίδος και τις λοιπές ρυθμίσεις.

Η Τοπική Διοίκηση μετά από εμπεριστατωμένη ανταλλαγή απόψεων για το τόσο σημαντικό αυτό θέμα αποφάσισε ομόφωνα και εισηγείται τα εξής:

1) Κατ’ αρχάς χαιρετίζει την γνωμοδότηση του Οργανισμού Εφαρμογής Πολεοδομικού Σχεδιασμού Ν. Ευβοίας που προτίθεται να δώσει λύση σε ένα πάγιο αίτημα δεκαετιών της πόλης της Χαλκίδας.

2) Με την μεταφορά του Νότιου Λιμένα της Πόλης θα αποδοθεί επιτέλους στην πόλη και στο Δήμο η χερσαία έκταση, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την τουριστική της ανάπτυξη.

3) Τα περιβαντολογικά οφέλη είναι επίσης σημαντικά αφού καθημερινά διακινείται από και προς το λιμάνι μεγάλος αριθμός τροχοφόρων πολλά εκ των οποίων είναι μεγάλα φορτηγά. Επίσης αποφεύγεται ενδεχόμενη ρύπανση του θαλάσσιου πλούτου. Θα υπάρξουν και κυκλοφοριακές διευκολύνσεις αφού θα αποφορτιστεί η οδός Λιάσκα από την οποία διέρχεται μεγάλος αριθμός αυτοκινήτων με κατεύθυνση την Υψηλή Γέφυρα.

4) Η δημιουργία του Νέου Λιμένα στη θέση όρμου Μεγάλο Βαθύ έχει τα εξής πλεονεκτήματα.

α) Καθίσταται ανταγωνιστικός με το άλλο μεγάλο Λιμάνι της χώρας, τον Πειραιά.

β) Άμεση πρόσβαση με τον Νέο Οδικό Άξονα και τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο.

γ) σύνδεση με την ταχύτατα αναπτυσσόμενη βιομηχανική ζώνη περιοχής Σχηματαρίου.

Επισημαίνουμε ακόμα ότι οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις στο Νότιο Λιμάνι έχουν δημιουργήσει μείζονα προβλήματα στην πόλη της Χαλκίδας, προοπτική επέκτασής τους δεν υπάρχει, οπότε οι αυξανόμενες ανάγκες του δημιουργούν ένα τεράστιο οικονομικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό αδιέξοδο.

Οφέλη επίσης θα υπάρξουν και για τους κατοίκους της περιοχής από την αύξηση της απασχόλησης με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Δεν μπορούμε φυσικά παρά να μην είμαστε απόλυτα συντονισμένοι τόσο με την δημιουργία ΒΙ.ΠΕ, με την απομάκρυνση των χημικών βιομηχανιών, φυσικά με ορίζοντα δεκαετίας, για να είναι σε θέση να εξεύρουν τον κατάλληλο χώρο καθώς και με την απαγόρευση επεξεργασίας κάθε μορφής αποβλήτων σε όλα τα διοικητικά όρια του Δήμου Αυλίδας.

Θυμίζουμε τέλος ότι το Οικονομικό Επιμελητήριο ήταν πάντα (φυλακές, διοικητήριο κλπ) στην λογική της μεταφοράς εκτός πόλεων όλων εκείνων των υπηρεσιών που η λειτουργία τους επιβαρύνει, για τους λόγους που προαναφέραμε για το Λιμάνι, την κοινωνική, οικονομική και ασφαλή διαβίωση των πολιτών της Χαλκίδας.

Αισθανόμαστε συνεπώς δικαιωμένοι που η λογική μας αυτή επιβραβεύεται τουλάχιστον με την συγκεκριμένη ενέργεια.


 

 
Δημοφιλή σήμερα

Άντρας σώθηκε από πνιγμό χάρη στην άμεση επέμβαση του ΕΚΑΒ στην Αιδηψό

Άντρας σώθηκε από πνιγμό χάρη στην άμεση επέμβαση του ΕΚΑΒ στην Αιδηψό

19/8/2018
Το πρωί της Κυριακής 19 Αυγούστου 2018, ένας άντρας παρολίγον να χάσει τη ζωή του στη παραλία Αγίου Νικολάου σ...
Πεπραγμένα και δράσεις Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου

Πεπραγμένα και δράσεις Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου

18/8/2018
Ο Δήμος Κύμης - Αλιβερίου εξέδωσε δελτίο τύπου για την ενημέρωση των πολιτών....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Σχόλια

[1]
Κοσμάς Σορόπουλος (14/12/2009 6:52:32 πμ)
Δηλαδή θα βοηθήσει τον τουρισμό η μεταφορά του λιμανιού στον αρχαιολογικό χώρο της Αυλίδας Όχι βέβαια, μόνο την ΑΓΕΤ θα βοηθήσει!
Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη του EVIAPORTAL.GR. Σε κάθε περίπτωση όμως το EVIAPORTAL.GR διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας