Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο πρώην βουλευτής Εύβοιας και μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ επισημαίνει ζητήματα που αφορούν στη συμφωνία της Κοπεγχάγης και τις κλιματικές αλλαγές.
Βαγγέλης Αποστόλου
Βαγγέλης Αποστόλου

Συγκεκριμένα, στη συνέντευξη τύπου, ο Βαγγέλης Αποστόλου επισήμανε "... Εκπρόσωποι 192 χωρών συνέρχονται στην Κοπεγχάγη, με σκοπό την επίτευξη μιας νέας δεσμευτικής παγκόσμιας συμφωνίας για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και τον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής που ουσιαστικά θα αποτελεί τη συνέχεια του Κιότο. ....Εντούτοις, οι διαφορές μέχρι και σήμερα παραμένουν αγεφύρωτες, παρά τις δηλώσεις καλών προθέσεων απο όλου; κα ιτις πολιτικές δεσμεύσεις των ηγετών για δραστική μείωση εκπομπών αερίων θερμοκηπίου στο χρονικό ορίζοντα του... 2050!!! Τα βασικά θέματα πάνω στα οποία καταγράφονται οι διαφωνίες είναι τρία:

Πρώτο βασικό σημείο διαφωνίας είναι οι δεσμεύσεις μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, που θα αναλάβει κάθε χώρα την επόμενη δεκαετία.... Υπάρχει διαφωνία μεταξύ αναπτυγμένων και αναπτυσσόμενων χωρών... Δεύτερο σημαντικό σημείο τριβής είναι η νομική μορφή της συμφωνίας.... Τρίτο πολύ σημαντικό σημείο διαφωνίας είναι η οικονομική στήριξη"...
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας