Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Κάποιοι από την ΑΝΩΝΥΜΗ ΘΕΣΗ ΙΣΧΥΟΣ, αποφασίζουν για τη σκληρή ζωή και τον άδικο και πρόωρο θάνατο των ζώων μας....
Τα κακοποιούν, τα αφήνουν αβοήθητα και πεινασμένα ή στην χειρότερη των περιπτώσεων εκμεταλλεύονται την πείνα τους ταΐζοντας τα με δηλητήριο!!!
Κάποιοι όχι μόνο δεν τα αγαπούν αλλά τα σκοτώνουν!!!
Αυτά μας αγαπούν και μας 'θεραπεύουν'......διαβάστε 'πως' και σκεφτείτε καλά αν έχουμε το δικαίωμα να τα περιφρονούμε και να επιτρέπουμε στους γνωστούς-άγνωστους να τους αφαιρούν τη ζωή!!!!

Μέλη της βρετανικής Εταιρείας Μελετών Ζώων για Συντροφιά υποστηρίζουν ότι η Θεραπεία με τη Βοήθεια Ζώων, συμπληρώνοντας και ενισχύοντας την κλασική ιατρική, είναι ιδιαίτερα χρήσιμη μιας και έχει αποδεδειγμένα αποτελέσματα.     
Τα οφέλη που ασκεί στην ψυχική και σωματική υγεία του ανθρώπου η συνύπαρξη του με τα ζώα, έχουν τεκμηριωθεί από πολλές μελέτες και έρευνες. Έτσι εδώ και πολλά χρόνια διάφορα Νοσοκομειακά Κέντρα, Ιδρύματα, Παιδιατρικές κλινικές, Γηροκομεία, Ψυχιατρεία, κυρίως στην Βρετανία και Αμερική, έχουν εντάξει τη Θεραπεία με τη Βοήθεια Ζώων στα θεραπευτικά προγράμματα που εφαρμόζουν με πολύ καλά αποτελέσματα.
Η  Υποβοηθούμενη από τα Ζώα Θεραπεία, όπως ονομάζεται, φέρνει σε επαφή τα ζώα με τους ανθρώπους με σκοπό να επιταχύνει ή / και να συμπληρώσει την ανάρρωση από μια νόσο. 
Για τους πάσχοντες από αναπηρίες η βοήθεια των ζώων είναι τεράστια και ανεκτίμητη. Εκτός από την  ψυχολογική βοήθεια και ενίσχυση που προσφέρουν, κάνοντας τα αφεντικά τους να νιώθουν μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση και να αισθάνονται μεγαλύτερη ηρεμία και ευεξία, προσφέρουν και πρακτική βοήθεια.                       
Για παράδειγμα οι 'εκπαιδευμένοι σκύλοι συνοδείας' παρέχουν, σε άτομα τυφλά, με κινητικά προβλήματα, με νοητική υστέρηση και άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας σπουδαία βοήθεια στις δυσκολίες της καθημερινότητας τους (π.χ. άνοιγμα πόρτας, επείγουσα τηλεφωνική κλήση, μεταφορά ειδών ανάγκης στους πάσχοντες, μετακίνηση στο δρόμο, προστασία από εξωτερικές απειλές -συνθήκες κ.α.). Δεν είναι λίγες δε οι περιπτώσεις που έχουν σώσει από βέβαιο θάνατο το αφεντικό τους.  Όπως είναι και πολλές οι ιστορίες σωτηρίας ανθρώπων, με τη βοήθεια σκύλων που χρησιμοποιούνται, από την Αστυνομία, Πυροσβεστική, Στρατό, Εθελοντικά Σώματα σε περιπτώσεις σεισμών, φυσικών καταστροφών κ.α..        
Άτομα επίσης που έχουν κατοικίδιο και βιώνουν δύσκολες καταστάσεις (π.χ. πένθος, στρες, απόρριψη, διαζύγιο, σχολική / επαγγελματική αποτυχία, μετατραυματικό στρες  κ.α.), αντιμετωπίζουν καλύτερα τις δυσκολίες, ανακουφίζονται ευκολότερα, νιώθουν λιγότερο δυσάρεστα, γεγονότα που βοηθούν την άμυνα του οργανισμού τους.
Για τους μοναχικούς ανθρώπους και για αυτούς που νιώθουν ότι 'εγκλωβίζονται' στα προβλήματα τους η ύπαρξη του κατοικίδιου τους βοηθά να εξωτερικεύσουν τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους ευκολότερα, γεγονός που τους βοηθά να αντέχουν καλύτερα τον ψυχικό τους πόνο. 
Ενδεικτικά αναφέρω κάποιες περιπτώσεις ή/και παρατηρήσεις από την εφαρμογή της Θεραπείας με τη Βοήθεια Ζώων. Σαφέστατα στα παρακάτω παραδείγματα τον πρώτο λόγο έχει η κλασική ιατρική και ψυχολογία αλλά η συμβολή των ζώων είναι πολλές φορές ιδιαίτερα σημαντική και βοηθητική.  
α) Στη Βρετανία μεταφέρονται σκύλοι, χάμστερ και κουνελάκια σε πολλά νοσοκομεία, ιδρύματα, γηροκομεία, 'ειδικά σχολεία' για να κάνουν παρέα στα άτομα που νοσηλεύονται /ζουν / φοιτούν εκεί χαρίζοντας τους χαρά, ξεγνοιασιά και τρυφερές στιγμές. Η επαφή τους με τα ζώα τους μειώνει το στρες, κατά συνέπεια ο οργανισμός τους ενισχύεται και έτσι επιταχύνεται η ανάρρωση ή/και η ανακούφιση από τη μοναξιά και τα δυσάρεστα συναισθήματα. 
β) Σε ένα γηροκομείο στην Αυστραλία εφαρμόστηκε η θεραπεία με τη βοήθεια ζώων και οι ηλικιωμένοι παρουσίασαν βελτίωση στην πνευματική τους εγρήγορση, στην διάθεση τους και στην κοινωνικότητα τους.
Αντίθετα, πριν λίγο καιρό στην Αθήνα οι ηλικιωμένοι σε ένα γηροκομείο παρουσίασαν έντονη θλίψη και θυμό, συναισθήματα που αναμφισβήτητα επιβαρύνουν την υγεία, όταν κάποιος τους σκότωσε τις γάτες που φρόντιζαν στο κήπο του γηροκομείου τους.    
γ) Στην Αμερική σε ένα Ίδρυμα Εγκαυμάτων χρησιμοποιούν κουνελάκια για να βοηθήσουν τα παιδιά με εγκαύματα να μάθουν να αγγίζουν και πάλι, επουλώνοντας έτσι πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά το μετατραυματικό τους στρες. Το είχατε σκεφθεί ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μικρό ζωάκι με απαλή υφή τριχώματος για να βοηθήσετε το παιδί σας από το σοκ ενός καψίματος; 
Σε ένα Αμερικάνικο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο εφαρμόστηκε, πριν χρόνια, ένα Πρόγραμμα Θεραπείας με τη Βοήθεια Ζώων, όπου διαπιστώθηκε ότι τα βίαια επεισόδια και οι απόπειρες αυτοκτονίας μειώθηκαν!!!
Όπως ελπίζω να έγινε κατανοητό η αλληλεπίδραση του ανθρώπου με τα ζώα έχει ευεργετική επίδραση γιατί αυξάνει το αίσθημα ευεξίας που όλοι, υγιείς και μη υγιείς, το έχουμε ανάγκη. Όση περισσότερη ευεξία νιώθουμε τόσο λιγότερο ευάλωτοι είμαστε σε ψυχικά και σωματικά προβλήματα. 
Η απλόχερη αγάπη, που δίνουν τα ζώα, χωρίς να ζητούν κανένα αντάλλαγμα, χαλαρώνει την ένταση της ψυχής και του σώματος μας, ενισχύει την αυτοεκτίμηση μας και μας βοηθά να εμπιστευτούμε ευκολότερα την έκφραση των τρυφερών μας συναισθημάτων κάνοντας μας περισσότερο 'τολμηρούς' στο να εξωτερικεύουμε συναισθήματα και σκέψεις. 
Τα ζώα δεν κάνουν διακρίσεις. Μας αγαπούν όπως και να είμαστε. Δεν κοιτούν αν το αφεντικό τους έχει τέλειο σώμα, όμορφο πρόσωπο, αν είναι υγιής - αρτιμελής ή όχι, αν είναι ευφυής ή 'υστερεί νοητικά'.
Ας παραδειγματιστούμε από τα ζώα και ας μάθουμε να τα αγαπάμε και να τους προσφέρουμε έστω και το ελάχιστο: ΣΕΒΑΣΜΟ στη ΖΩΗ τους ΠΑΡΑΚΑΛΩ!!!


Για το Ζωόφιλο Σύλλογο Χαλκίδας  'ΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ'

Κατερίνα Κ. Μιχαηλίδου
Σύμβουλος - Ψυχοθεραπεύτρια
Ατόμων, Οικογενειών, Ομάδων
Μέλος της E.F.T.Α., ΕΛ.Ε.ΣΥ.Θ., E.A.C.-Ε.Ε.Σ., A.G.P.A.
Δέχεται Χαλκίδα και Αθήνα
Αβάντων 19, 34100
Τηλ: 22210 29386 / 24900
Δημοφιλή σήμερα

Παράπονα Λυκείου Αρτάκης για τους Σχολικούς Αγώνες

Παράπονα Λυκείου Αρτάκης για τους Σχολικούς Αγώνες

22/3/2019
Ο πρόεδρος του δεκαπενταμελούς συμβουλίου του Λυκείου Νέας Αρτάκης, Νικόλαος Βήττας, κάνει λόγο για παράπονα που έχουν για την συμπεριφορά και την απο...
Φιλανθρωπική συναυλία από την χορωδία CANTUS Χαλκίδας

Φιλανθρωπική συναυλία από την χορωδία CANTUS Χαλκίδας

22/3/2019
Την Δευτέρα 1 Απριλίου 2019 και ώρα 20:00 στο Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου Χαλκίδος θα πραγματοποιηθεί φιλανθρωπική συναυλία από την χορωδία CA...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας