Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Αποκαθίσταται η δικαιοσύνη στις προσλήψεις στο Δημόσιο, τόνισε η κυρία Περλεπέ στη Βουλή.

Η βουλευτής  Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Περλεπέ-Σηφουνάκη  κατά την ομιλία της στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για την «αναμόρφωση του συστήματος προσλήψεων στο δημόσιο» ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Για εμάς που θεσπίσαμε το Ν.2190/1994, ώστε να επικρατήσει μία καθαρή σχέση δικαίου στις προσλήψεις, η υπεράσπιση της πλήρους και διαφανούς αντικειμενικότητας αποτελεί ζήτημα αρχής. Ζήτημα αρχής ήταν και είναι η στήριξη και διεύρυνση του Α.Σ.Ε.Π. ως ακρογωνιαίου λίθου της μεγάλης μεταρρύθμισης που σημάδεψε θετικά την μεταπολεμική περίοδο στη χώρα μας για να είναι οι πολίτες ίσοι απέναντι στο κράτος και απαλλαγμένοι από πελατειακές λογικές εξάρτησης, όσον αφορά ένα θεμελιώδες δικαίωμα, το δικαίωμα στην εργασία.

Η Ν.Δ. με τη «γαλάζια» συνέντευξη, άνοιξε την κερκόπορτα για να ευνοηθούν κάποιοι σε βάρος άλλων, χωρίς αξιοκρατία, χωρίς διαφάνεια και με κομματικές υποδείξεις.

Τα  κομματικά stages έγιναν η πιο απεχθής πελατειακή λειτουργία του συστήματος, αφού η προσωρινή απασχόληση για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας, μετατράπηκε σε ένα καθεστώς απαράδεκτης εξάρτησης και ομηρίας με μεσαιωνικούς όρους εργασίας για χιλιάδες νέους.

  Με τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου  δίνεται η δυνατότητα και στους  νέους που δεν έχουν «μπάρμπα στην Κορώνη» και δεν μπόρεσαν να δουλέψουν για να αποκτήσουν κάποια εμπειρία, να μπορούν τώρα με ίσους όρους να συμμετάσχουν κι αυτοί στις προκηρύξεις των θέσεων εργασίας. Έτσι σταματάει η κοροϊδία για τα παιδιά που ήταν κομμένα και πάντα «στην απέξω», όπως λέει και η νεολαία μας.

Η κοινή  γνώμη είχε κατανοήσει ότι παιζόταν ένα παιχνίδι με σημαδεμένα χαρτιά στις πλάτες των πολλών. Ένα οργανωμένο σχέδιο, που δημιουργούσε οργή πρώτα απ’ όλα στους νέους και στις οικογένειές τους.

Το  νομοσχέδιο αυτό, ,ουσιαστικά υπερασπίζεται την ηθική στην πολιτική και δίνει τη δυνατότητα σε όλους, να συμμετέχουν στις διαδικασίες προσλήψεων στο δημόσιο, ισότιμα και δίκαια, αντανακλώντας έτσι το αυτονόητο καθήκον μιας προοδευτικής Κυβέρνησης προς την κοινωνία και τα μέλη της».

 

 
Δημοφιλή σήμερα

Αρχίζει η τελευταία φάση του Κτηματολογίου στη Χαλκίδα

Αρχίζει η τελευταία φάση του Κτηματολογίου στη Χαλκίδα

14/12/2017
Η τέταρτη φάση κτηματογράφησης (KTIMA 16) αφορά το 64% της έκτασης της χώρας και 16 εκατ. δικαιώματα (43%)....
Εκτός Nomads η Χαλκιδέα Δήμητρα Φραντζή, ηττήθηκε από την Αποστολία Ζωή

Εκτός Nomads η Χαλκιδέα Δήμητρα Φραντζή, ηττήθηκε από την Αποστολία Ζωή

15/12/2017
Εκτός Nomads βρίσκεται από το βράδυ της Πέμπτης, η Χαλκιδέα Δήμητρα Φραντζή....
Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σλάλομ στη Χαλκίδα

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σλάλομ στη Χαλκίδα

13/12/2017
Η Χαλκίδα θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ένα υπέροχο θαλασσινό θέαμα στον Πορθμό του Ευρίπου, την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017, που θα προσφέρουν οι αθλητές, ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
Ιχθυοπωλείο Νικόλας - Χαλκίδα

Αρχή της σελίδας