Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Το θέμα της αναστήλωσης του αρχαίου Θεάτρου της Ερέτριας έφερε, για μια ακόμα φορά, με ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής Δημήτρης Πιπεργιάς. Στην ερώτησή του ο βουλευτής ερωτά των αρμόδιο υπουργό Πολιτισμού σε πιο στάδιο βρίσκεται η εκπόνηση της προκαταρτικής μελέτης για την στερέωση και την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου της Ερέτριας και αν αυτή έχει εγκριθεί από το Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Ακόμα ρωτά πότε θα ολοκληρωθεί η μελέτη και θα δημοπρατηθεί το έργο, όπως και αν προβλέπεται η ένταξή του στο Γ΄ ΚΠΣ. Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης:

"Το Αρχαίο Θέατρο Ερέτριας αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά μνημεία, τόσο για την Εύβοια όσο και για όλη την Ελλάδα.
Η αναστύλωσή του, ώστε να διασωθεί για τις επόμενες γενιές ως κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και η κατάλληλη διαμόρφωση του χώρου, ώστε να φιλοξενούνται πολιτιστικά δρώμενα θα αποτελέσει ανεκτίμητη προσφορά στην πολιτιστική ζωή του τόπου, θα αναζωογονήσει οικονομικά την περιοχή και θα συντελέσει ουσιαστικά στην τουριστική ανάπτυξή της.
Σε απάντηση της υπ. αριθμ. 1163/28-5-2004 ερώτησής μου, σχετικά με την αναστύλωση του Αρχαίου Θεάτρου Ερέτριας, ο υφυπουργός Πολιτισμού κ. Πέτρος Τατούλης είχε απαντήσει στις 26.6.2004 (ΥΠΠΟ/ΓΡ.ΥΓ./Κ.Ε:/103) ότι: "Η Διεύθυνση Αναστύλωσης Αρχαίων Μνημείων έχει ήδη συμπεριλάβει στις προτάσεις για το πρόγραμμα Δράσης του Υπουργείου Πολιτισμού τη σύνταξη προδιαγραφών και την εκπόνηση προκαταρκτικών μελετών στερέωσης - αναστύλωσης - ανάδειξης του Αρχαίου Θεάτρου της Ερέτριας. Στο πλαίσιο της έρευνας για την επιστημονική τεκμηρίωση της επέμβασης στο εν λόγω Θέατρο, η Διεύθυνση αναστύλωσης Αρχαίων Μνημείων σε συνεργασία με την αρμόδια ΙΑ' ΕΠΚΑ εκπονεί σχετική προκαταρκτική μελέτη για τη στερέωση και την ανάδειξη του αρχαίου Θεάτρου της Ερέτριας, η οποία θα εισαχθεί προς έγκριση στο πρώτο Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Εν συνεχεία η ολοκλήρωση της μελέτης και το έργο της αποκατάστασης του Θεάτρου θα ενταχθούν σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα."
Από τότε έχει μεσολαβήσει διάστημα 20 μηνών και καμία εργασία δεν έχει συντελεστεί μέχρι σήμερα για την αναστύλωση του Αρχαίου Θεάτρου Ερέτριας. Παρά τις δημόσιες εξαγγελίες του πρωθυπουργού κ. Καραμανλή, σε προεκλογική του ομιλία στη Χαλκίδα το Σεπτέμβριο του 2003 ότι η αναστύλωση του εν λόγω Θεάτρου θα αποτελέσει προτεραιότητα, οι δημότες της Εύβοιας ακόμη περιμένουν να πραγματοποιηθούν οι προεκλογικές δεσμεύσεις του πρωθυπουργού.
 
Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
 
Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η εκπόνηση της προκαταρκτικής μελέτης για τη στερέωση και ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου της Ερέτριας; Έχει εγκριθεί από το Αρχαιολογικό Συμβούλιο;
 
Πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η μελέτη και να δημοπρατηθεί το έργο;
 
Προβλέπεται η ένταξή του στο Γ΄ ΚΠΣ;"

 
Δημοφιλή σήμερα

Πλήθος κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα για τον Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλο

Πλήθος κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα για τον Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλο

14/1/2019
Το βράδυ της Κυριακής 13 Ιανουαρίου 2019 εκοιμήθει ο Μητροπολίτης Σιατίστης Παύλο. Το απόγευμα της Δευτέρας 14...
Σε λαϊκό προσκύνημα στη Χαλκίδα το σκήνωμα του Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλου

Σε λαϊκό προσκύνημα στη Χαλκίδα το σκήνωμα του Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλου

14/1/2019
Το σκήνωμα του μακαριστού Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο...
Τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου του Φάνη Σπανού

Τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου του Φάνη Σπανού

15/1/2019
Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ανακοίνωσε τα ονόματα δύο υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων, από το ψηφοδέλτιο του....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας