Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Το θέμα της αναστήλωσης του αρχαίου Θεάτρου της Ερέτριας έφερε, για μια ακόμα φορά, με ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής Δημήτρης Πιπεργιάς. Στην ερώτησή του ο βουλευτής ερωτά των αρμόδιο υπουργό Πολιτισμού σε πιο στάδιο βρίσκεται η εκπόνηση της προκαταρτικής μελέτης για την στερέωση και την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου της Ερέτριας και αν αυτή έχει εγκριθεί από το Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Ακόμα ρωτά πότε θα ολοκληρωθεί η μελέτη και θα δημοπρατηθεί το έργο, όπως και αν προβλέπεται η ένταξή του στο Γ΄ ΚΠΣ. Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης:

"Το Αρχαίο Θέατρο Ερέτριας αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά μνημεία, τόσο για την Εύβοια όσο και για όλη την Ελλάδα.
Η αναστύλωσή του, ώστε να διασωθεί για τις επόμενες γενιές ως κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και η κατάλληλη διαμόρφωση του χώρου, ώστε να φιλοξενούνται πολιτιστικά δρώμενα θα αποτελέσει ανεκτίμητη προσφορά στην πολιτιστική ζωή του τόπου, θα αναζωογονήσει οικονομικά την περιοχή και θα συντελέσει ουσιαστικά στην τουριστική ανάπτυξή της.
Σε απάντηση της υπ. αριθμ. 1163/28-5-2004 ερώτησής μου, σχετικά με την αναστύλωση του Αρχαίου Θεάτρου Ερέτριας, ο υφυπουργός Πολιτισμού κ. Πέτρος Τατούλης είχε απαντήσει στις 26.6.2004 (ΥΠΠΟ/ΓΡ.ΥΓ./Κ.Ε:/103) ότι: "Η Διεύθυνση Αναστύλωσης Αρχαίων Μνημείων έχει ήδη συμπεριλάβει στις προτάσεις για το πρόγραμμα Δράσης του Υπουργείου Πολιτισμού τη σύνταξη προδιαγραφών και την εκπόνηση προκαταρκτικών μελετών στερέωσης - αναστύλωσης - ανάδειξης του Αρχαίου Θεάτρου της Ερέτριας. Στο πλαίσιο της έρευνας για την επιστημονική τεκμηρίωση της επέμβασης στο εν λόγω Θέατρο, η Διεύθυνση αναστύλωσης Αρχαίων Μνημείων σε συνεργασία με την αρμόδια ΙΑ' ΕΠΚΑ εκπονεί σχετική προκαταρκτική μελέτη για τη στερέωση και την ανάδειξη του αρχαίου Θεάτρου της Ερέτριας, η οποία θα εισαχθεί προς έγκριση στο πρώτο Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Εν συνεχεία η ολοκλήρωση της μελέτης και το έργο της αποκατάστασης του Θεάτρου θα ενταχθούν σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα."
Από τότε έχει μεσολαβήσει διάστημα 20 μηνών και καμία εργασία δεν έχει συντελεστεί μέχρι σήμερα για την αναστύλωση του Αρχαίου Θεάτρου Ερέτριας. Παρά τις δημόσιες εξαγγελίες του πρωθυπουργού κ. Καραμανλή, σε προεκλογική του ομιλία στη Χαλκίδα το Σεπτέμβριο του 2003 ότι η αναστύλωση του εν λόγω Θεάτρου θα αποτελέσει προτεραιότητα, οι δημότες της Εύβοιας ακόμη περιμένουν να πραγματοποιηθούν οι προεκλογικές δεσμεύσεις του πρωθυπουργού.
 
Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
 
Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η εκπόνηση της προκαταρκτικής μελέτης για τη στερέωση και ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου της Ερέτριας; Έχει εγκριθεί από το Αρχαιολογικό Συμβούλιο;
 
Πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η μελέτη και να δημοπρατηθεί το έργο;
 
Προβλέπεται η ένταξή του στο Γ΄ ΚΠΣ;"

 
Δημοφιλή σήμερα

Βαθιά σιωπή των τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις πλημμυρισμένες περιοχές της Χαλκίδας

Βαθιά σιωπή των τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις πλημμυρισμένες περιοχές της Χαλκίδας

19/4/2019
Ο πρώην Υπουργός Κώστας Μαρκόπουλος για τις πλημμυρισμένες περιοχές σ...
Δωρεά ελαστικών στον Ερυθρό Σταυρό Χαλκίδας από την εταιρεία Φ.Σταθόπουλος

Δωρεά ελαστικών στον Ερυθρό Σταυρό Χαλκίδας από την εταιρεία Φ.Σταθόπουλος

19/4/2019
Η επίσημη αντιπροσωπεία των εταιρειών Volkswagen και Audi στην Χαλκίδα, Φίλιππος Σταθόπουλος ΑΒΕΕ προσ...
Πρόγραμμα Ιερών ακολουθιών Μεγάλης Εβδομάδος στην πόλη της Χαλκίδος

Πρόγραμμα Ιερών ακολουθιών Μεγάλης Εβδομάδος στην πόλη της Χαλκίδος

18/4/2019
Οι Ακολουθίες του Νυμφίου την Κυριακή των Βαΐων, Μεγ. Δευτέρα, Μεγ. Τρίτη και Μεγ. Τετάρτη θα αρχίζουν στις 19:00....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας