ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΧΟΡΩΔΙΑΣ – ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΝΕΩΝ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ.

Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2008 και ώρα 6.00 μ.μ., στην Αίθουσα Τελετών της Σχολής Πεζικού Χαλκίδος, έλαβε χώρα, η καθιερωμένη από πολλών ετών Μουσική Εκδήλωση της Χορωδίας – Ορχήστρας Νέων της Ιεράς Μητροπόλεως, σε συνεργασία με το τμήμα “Μουσικής Παιδείας” της Ενορίας Αγίας Παρασκευής Χαλκίδος, αφιερωμένη στη Μεγάλη Εορτή της Γέννησης του Χριστού.
Η Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε και με την ευγενική χορηγία της ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ, η οποία πρόθυμα συμπαρίσταται σε πολλές από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις αλλά και κοινωνικές δραστηριότητες της Τοπικής μας Εκκλησίας. 
Στην Εκδήλωση, την οποία παρακολούθησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, πολλοί εκπρόσωποι των αρχών της Πόλεως και του Νομού μας και πλήθος κόσμου, παρουσιάσθηκαν γνωστές χριστουγεννιάτικες μελωδίες Ελλήνων και ξένων συνθετών, καθώς και κάλαντα από τη Δημοτική μουσική μας παράδοση. 
Ομιλητής ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χριστόδουλος Μάνιας – Προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Χαλκίδος, ο οποίος έκαμε μία πραγματικά θαυμάσια και πρωτότυπη ομιλία, αναφερθείς στην αξία του γεγονότος της Γέννησης του Χριστού για τη ζωή του ανθρώπου. 
Κατά τη διάρκεια της Εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας εξέφρασε τα συγχαρητήριά του και απένειμε ένα μικρό δώρο στα παιδιά της Χορωδίας, τα οποία πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ή διακρίθηκαν σε άλλους τομείς (αθλητικούς αγώνες, μεταπτυχιακές σπουδές κ.τ.λ.), ή ακόμη συμπλήρωσαν πολλά χρόνια συμμετοχής στην Χορωδία – Ορχήστρα μας. 
Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε τους συντελεστικούς παράγοντες της Εκδήλωσης, τον ομιλητή π. Χριστόδουλο, το Μαέστρο κ. Παύλο Κουρμπέτη και τα αδέλφια του μουσικούς Κωνσταντίνο, Βασιλική και Αλεξάνδρα, την υπεύθυνο του Παιδικού Τμήματος κ. Άννα Ροδά, ιδιαιτέρως δε τη Γενική Υπεύθυνο της Χορωδίας – Ορχήστρας κ. Μαγδαληνή Αργυράκη, Καθηγήτρια – Θεολόγο, η οποία με νεανική διάθεση φροντίζει πάντοτε για την άψογη διοργάνωση και λειτουργία της Χορωδίας, καθώς και τα 200 περίπου παιδιά πού συμμετέχουν σ’ αυτήν.

Ακολουθείστε μας στο Google News