Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Την άποψή του για τη σύσκεψη για τον Ασωπό που έγινε κεκλεισμένων των θυρών εκφράζει μέσω επιστολής του ο επικεφαλής των Ενεργών Πολιτών Στερεάς Ελλάδας Κώστας Χαϊνάς.
Κώστας Χαϊνάς
Κώστας Χαϊνάς
Ενημερωθήκαμε από τον τύπο ότι έγινε σύσκεψη στο Δήμο Τανάγρας για το θέμα του Ασωπού, με την ευκαιρία της επίσκεψης στην περιοχή των μελών της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής  για να ενημερωθούν για το πρόβλημα.

Δεν γνωρίζω ποιος είχε την ευθύνη της σύσκεψης, αλλά υπάρχει κάποιο πρόβλημα αφού δεν είχαν προσκληθεί τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου. Γιατί καλές είναι οι εκδρομές των βουλευτών για να ενημερωθούν για το πρόβλημα, αλλά θα πρέπει να φροντίζουν τουλάχιστον να συναντούν όλους εκείνους που μπορούν να τους βοηθήσουν να αποκτήσουν μια πιο αντικειμενική εικόνα για το πρόβλημα. 
Αλλά και οι αρμόδιοι του Δήμου και της Περιφέρειας ελέγχονται γιατί δεν καλέστηκαν στη σύσκεψη οι περιφερειακοί σύμβουλοι.

Ανεξάρτητα από όλα αυτά ας σημειώσουμε τι δεν ακούστηκε στην σύσκεψη :

1. Τα παρατηρητήρια Υγείας και Περιβάλλοντος δεν έχουν συγκροτηθεί ακόμη 
2. Έλεγχοι για την διακοπή της ρύπανσης δεν γίνονται κυρίως λόγω της υποστελέχωσης των υπηρεσιών περιβάλλοντος της αντιπεριφέρειας Βοιωτίας
3. Η ελεγχόμενη περιοχή αποκατάστασης και δειγματοληψίας πρέπει να επεκταθεί στο τρίγωνο Οινόφυτα – Θήβα – Μεσσάπια και όχι μόνο στο Δήμο Τανάγρας, αφού μιλάμε για ενιαίο υδροφορέα.
4. Τα προβλήματα  που πρέπει να ελέγχονται από το Παρατηρητήριο Υγείας, πρέπει να συμπεριλάβουν εκτός από τον καρκίνο, τα προβλήματα της εγκεφαλικής παράλυσης και των πιο γνωστών συνδρόμων για τα οποία το εξασθενές χρώμιο και  τα άλλα βαρέα μέταλλα αποτελούν βασικές αιτίες της εμφάνισής τους.
5. Το πρόβλημα της άρδευσης του κάμπου της Θήβας παραμένει άλυτο αφού σήμερα γίνεται κυρίως από γεωτρήσεις  δηλαδή από τον ρυπασμένο υδροφόρο ορίζοντα.
6. Ο έλεγχος και η παρακολούθηση της ρύπανσης πρέπει να επεκταθεί και στα παραγόμενα αγροτικά προϊόντα της περιοχής. Οι παραγωγοί δεν θέλουν να κρύβουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί αλλά λύσεις ώστε να μπορούν να ποτίζουν τα χωράφια τους με καθαρό νερό.
7. Με ευθύνες της Κεντρικής Κυβέρνησης, η χώρα συνεχίζει να πορεύεται χωρίς να έχει ελάχιστο όριο ανίχνευσης  για το εξασθενές χρώμιο.

Όλα αυτά τα ενοχλητικά –σύμφωνα με τις δημοσιεύσεις – δυστυχώς δεν ακούστηκαν.Δημοφιλή σήμερα

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Δήμαρχος Κύμης Θεόδωρος Θεοδώρου

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Δήμαρχος Κύμης Θεόδωρος Θεοδώρου

20/3/2019
Πενθεί η Κύμη στο άκουσμα της θλιβερής είδησης του θανάτου πρώην Δημάρχου....
Ακτοπλοϊκή σύνδεση Δήμου Καρύστου με τις Κυκλάδες

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Δήμου Καρύστου με τις Κυκλάδες

20/3/2019
Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας για την σύνδεση με τα νησιά των Κυκλάδων και την Κάρυστο....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας