Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στο δήμο Αυλώνος, καθώς η τοπική επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, ζήτησε από την Κυβέρνηση να μην δώσει χρήματα στο Δήμο Αυλώνος, για την επίλυση προβλημάτων του Δήμου, εξ αιτίας, προφανώς, του γεγονότος ότι ο Δήμαρχος Δημήτρης Κατσούλης ανήκει στο χώρο του ΠΑΣΟΚ.
Με αφορμή τα γεγονότα, ο Δήμαρχος εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Την προηγούμενη εβδομάδα εξελίχθηκε αντιπαράθεση μεταξύ της Βουλευτού Κυρίας Περλεπέ και της φερόμενης ως Τοπικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας στον Δήμο Αυλώνος με αφορμή την ανακοίνωση της Βουλευτού για την απάντηση της Κυβέρνησης στο αίτημα του Δημάρχου Αυλώνος για την χρηματοδότηση της αποκατάστασης των ζημιών από την θεομηνία της 31ης Δεκεμβρίου 2004. Επί του θέματος αυτού, λαμβάνοντας και υπόψη την συζήτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίασης της 22ας Φεβρουαρίου 2006 επισημαίνουμε τα ακόλουθα:
* Είναι ίσως πανελλήνια πρωτοτυπία να ζητά ένας Δήμαρχος χρήματα από την Κυβέρνηση για την επίλυση των τοπικών προβλημάτων και δημοσίως η Τοπική Επιτροπή του Κυβερνώντος Κόμματος να ζητά από την Κυβέρνηση να μην δώσει χρήματα στον Δήμαρχο για να μην λύσει τα προβλήματα.
* Γιατί άραγε τα λαλίστατα στελέχη της Τοπικής Επιτροπής  που είναι και συνεργάτες της Αντιπολίτευσης και του δήθεν Ανεξάρτητου υποψηφίου Δημάρχου κ. Τσαπατσάρη δεν δημοσιοποίησαν την αντίθεσή τους στην τοπική μας κοινωνία. Είναι αλήθεια ότι η ενέργεια αυτή δεν εκφράζει την βάση του κόμματος διότι οι θερμοκέφαλοι τοπικοί ηγέτες τους εξέθεσαν το κόμμα και τους νεοδημοκράτες που μοχθούν για τον τόπο και δεν θα είχαν αντίρρηση να συμπαρασταθούν σε κάθε Δήμαρχο που ζητά χρηματοδοτήσεις για το Δήμο.
* Ως προς την ουσία, το αίτημα για χρηματοδότηση αφορά τις ζημίες στο οδικό δίκτυο και βασίζεται σε εκθέσεις των αρμοδίων υπηρεσιών.
* Τα περί κακοτεχνιών σε δημοτικά έργα στον Κάλαμο καμία έκθεση δεν τα αναφέρει παρά μόνο τα έντυπα, ενυπόγραφα και ανυπόγραφα, της Αντιπολίτευσης.
* Ο Δήμος Αυλώνος χρηματοδοτήθηκε με 60.000 Ευρώ από τα οποία τα 20.000 είχαν εγκριθεί πριν από την θεομηνία. Με αυτά κάλυψε τις άμεσες ανάγκες αντιπλημμυρικής προστασίας. Για το οδικό δίκτυο δεν έχει λάβει ούτε μισό ευρώ όταν οι ζημιές υπολογίζονται σε 1.400.000 Ευρώ.
* Η απάντηση του Υφυπουργού Εσωτερικών παρότι μας  δηλώνει ότι υπάρχουν τα χρήματα του Προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ τα οποία όμως έχουν δεσμευθεί για σοβαρά έργα υποδομής όπως είναι η Αποχέτευση, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο τα εξεταστεί το αίτημα του Δημάρχου Αυλώνος, γεγονός το οποίο φαίνεται ότι στεναχωρεί την φερόμενη ως Τοπική Επιτροπή.
* Όσο για το εάν η προηγούμενη Κυβέρνηση χρηματοδότησε τον Δήμο μας σε ανάλογες περιπτώσεις αρμόδιοι να απαντήσουν είναι οι Βουλευτές της Αντιπολίτευσης και το ΠΑΣΟΚ. Από ότι μπορούμε να γνωρίζουμε ως Δημοτική Αρχή, ουδέποτε στη διάρκεια της προηγούμενης δημοτικής περιόδου συνέβησαν τέτοιες ζημίες από θεομηνίες όπως την 31η Δεκεμβρίου 2004, ούτε υπάρχουν σχετικές εκθέσεις αυτοψίας αρμοδίων Υπηρεσιών. Εν τούτοις η χρηματοδότηση του Δήμου Αυλώνος στο χρονικό διάστημα Ιανουάριο 2003 έως Μάρτιο 2004 από πόρους για την Πολιτική Προστασία ανέρχεται περίπου σε 200.000 Ευρώ, ενώ την προηγουμένη περίοδο ανέρχεται τουλάχιστον σε 80.000 Ευρώ. Οι αριθμοί απαντούν μόνοι τους.
Είναι προφανές ότι η ενέργεια της φερόμενης ως Τοπικής Επιτροπής είναι απολύτως απαράδεκτη και σίγουρα δεν εκφράζει τον απλό νεοδημοκράτη δημότη που αγωνιά για την πρόοδο του τόπου μας και απαιτεί μαζί με τον Δήμαρχο από κάθε Κυβέρνηση, οποιουδήποτε κόμματος, την συνδρομή για την επίλυση των τοπικών προβλημάτων.  Ιδιαίτερα μάλιστα όταν η οικονομική κατάσταση του Δήμου μας είναι και αποτέλεσμα της ασύδοτης οικονομικής διαχείρισης και του τεράστιου χρέους  με το οποίο εγκατέλειψαν τον Δήμο οι προκάτοχοί μας.
Εύχομαι και Ελπίζω να κατανοήσουν εμπράκτως το ατόπημά τους.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ
Αυλωνάρι, 1 Μαρτίου 2006
Δημοφιλή σήμερα

Το Υδατοδρόμιο της Σκύρου στη τελική Ευθεία - χρηματοδοτήθηκε η κατασκευή του

Το Υδατοδρόμιο της Σκύρου στη τελική Ευθεία - χρηματοδοτήθηκε η κατασκευή του

17/3/2019
Xρηματοδοτήθηκε η κατασκευή του Υδατοδρομίου στην Σκύρο από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με το...
Πρώτη θέση για τους Ευβοιώτες αθλητές στο σκάκι

Πρώτη θέση για τους Ευβοιώτες αθλητές στο σκάκι

17/3/2019
Στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα σκάκι, αθλητές από σχολεία της Εύβοιας, έλαβαν την 1η θέση ανάμεσα σε πολλές συμμετοχές....
Ο Δημήτρης Αναγνωστάκης στη Θήβα και στην Αλίαρτο

Ο Δημήτρης Αναγνωστάκης στη Θήβα και στην Αλίαρτο

16/3/2019
Στη Θήβα και στην Αλίαρτο βρέθηκαν στις 15 Μαρτίου 2019 ο Υποψήφιος περιφερειάρχης Δημήτρης Αναγνωστάκης και η Παράταξη «Στερεά… Υπεροχής!»....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας