Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Την άποψή του για τη ψήφιση του νέου αναπτυξιακού νόμου της «δίκαιης ανάπτυξης» καταθέτει μέσω επιστολής του, το μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Ευβοίας Γιάννης Μαραγκός.
Γιάννης Μαραγκός
Γιάννης Μαραγκός
Στα πλαίσια της ψήφισης του νέου αναπτυξιακού νόμου της «δίκαιης ανάπτυξης» όπως αρέσκονται να την αποκαλούν, από το οικονομικό επιτελείο  έχει δοθεί  μεγάλη βαρύτητα στην θεσμοθέτηση υπηρεσιών μιας στάσης για την ίδρυση επιχειρήσεων σε μία ημέρα όπως λέγεται και αδειοδότησης σε τρείς ημέρες.  

Αυτό αρχικά και για λόγους λαϊκής κατανάλωσης ακούγεται καλό. Θα ήταν όμως πολύ καλύτερο εάν δεν  αφορούσε μόνο μικρές επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, τουρισμού και μικρής μεταποίησης. Η στασιμότητα της ανάπτυξης σίγουρα δεν οφείλεται στο ότι ένα σουβλατζίδικο ένα κομμωτήριο ή ένα τυροπιτάδικο δεν έχουν την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας σε τρείς ημέρες, αλλά σε ένα μήνα όπως γίνεται μέχρι σήμερα.

Δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη και εξπρές αδειοδοτήσεις όταν για την έγκριση λειτουργίας υδατοδρομίων στην Εύβοια έχουν περάσει 18 μήνες από την ημέρα ανακοίνωσής τους και ακόμη βρίσκονται  στο αρχικό στάδιο . Δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη όταν από την ημέρα κατάθεσης του φακέλου μέχρι την νόμιμη  λειτουργία μιας μεγάλης τουριστικής μονάδας σε πολλές περιπτώσεις απαιτούνται περισσότερο από δέκα πέντε με είκοσι έτη. Ούτε όταν για την χωροθέτηση και έγκριση άδειας  μιας Β.Ι.Π.Ε. χρειάζεται να γνωμοδοτήσουν και συναποφασίσουν τουλάχιστον δέκα διαφορετικά υπουργεία.

Πέραν των προαναφερθέντων φυσικά υπάρχει και μια σειρά άλλων μεταρρυθμίσεων  όπως μείωση φορολογίας, σταθερό φορολογικό πλαίσιο, εύκολη χρηματοδότηση, μικρότερο κράτος και άλλα πολλά όπου το κάθε ένα θα πρέπει να εξετασθεί χωριστά με την προσοχή που απαιτείται.

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό πως αδειοδοτώντας το σουβλατζίδικο σε τρείς ημέρες ενώ για την βάση υδροπλάνων χρειάζεται πάνω από δύο έτη, την λειτουργία ενός café αυθημερόν ενώ μιας μεγάλης τουριστικής μονάδας σε δέκα χρόνια, στην ουσία βλέπουμε το δένδρο και χάνουμε το δάσος.Δημοφιλή σήμερα

Χρήστος Παγώνης και Γιάννης Μπάκας μαζί για τον Δήμο Χαλκιδέων

Χρήστος Παγώνης και Γιάννης Μπάκας μαζί για τον Δήμο Χαλκιδέων

15/2/2019
Δήλωση συμπόρευσης από κοινού ανακοίνωσαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι για τον Δήμο Χαλκιδέων Γιάννης Μπάκας και Χρήστος Παγώνης....
Υποψήφιος Δήμαρχος Ερέτριας ο Μπάμπης Καραβάς

Υποψήφιος Δήμαρχος Ερέτριας ο Μπάμπης Καραβάς

13/2/2019
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ο Μπάμπης Καραβάς θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος Ερέτριας στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2019....
Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

14/2/2019
Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ mo...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας