Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ερώτηση προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης και Οικονομικών κατέθεσε ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ, Σίμος Κεδίκογλου μαζί με άλλους βουλευτές σχετικά με την έντοκη δανειοδότηση πτηνοτρόφων με την εγγύηση του Δημοσίου για την ενίσχυσή τους λόγω των ζημιών που υπέστησαν από την κρίση της νόσου των πτηνών.

Απαντώντας το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης τους παρέπεμψε στο συνερωτώμενο Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο υπογραμμίζει, ότι παρέχεται η δυνατότητα στους αδύναμους οφειλέτες του Δημοσίου να ζητήσουν με αίτησή τους, διευκόλυνση τμηματικής καταβολής των οφειλών τους και με την προϋπόθεση ότι αυτές έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, η οποία μπορεί να χορηγηθεί σε μηνιαίες δόσεις ύστερα από έκδοση απόφασης του αρμόδιου οργάνου.

Επιπλέον, μπορεί να ζητηθεί, άπαξ, κατά τη διάρκεια της πρώτης ή δεύτερης διευκόλυνσης, επανεξέταση της χορηγηθείσας διευκόλυνσης, προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των δόσεων, ο οποίος μπορεί να φθάσει κατά περίπτωση μέχρι και τις 48, με την κατάθεση άιτησης στη Δ.Ο.Υ προς τη Γνωμοδοτική Επιτροπή του άρθρ. 15 Ν. 2648/98. Σε κάθε περίπτωση το σχετικό αίτημα θα πρέπει να υποβληθεί στην αρμόδια Δ.Ο.Υ όπου είναι βεβαιωμένες οι οφειλές. Σύμφωνα με την υπ’ αρ. 2/22213/0025/9-5-2006 απόφαση του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών είχε παρασχεθεί η εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου στα δάνεια για κεφάλαια κίνησης , πενταετούς διάρκειας με περίοδο χάριτος ενός έτους, που χορηγήθηκαν στις εν λόγω πτηνοτροφικές επιχειρήσεις. Στη συνέχεια η συγκεκριμένη απόφαση τροποποιήθηκε και προβλέφθηκε ότι η διάρκεια των δανείων αυξάνεται από πέντε σε επτά έτη και η περίοδος χάριτος ορίστηκε διετής. Περαιτέρω με την υπ’ αρ. 2/73821/0025/14.12.2007 απόφαση του Υπουργού Οικονομίας παρασχέθηκε εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου στα δάνεια πενταετούς διάρκειας που θα χορηγηθούν άπαξ σε αιγοπροβατροτρόφους, βοοτρόφους, χοιροτρόφους και πτηνοτρόφους , φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή ομάδες φυσικών ή νομικών προσώπων των οποίων η εκμετάλλευση βρίσκεται στην ελληνική επικράτεια άτοκα. Η πρώτη δόση ορίστηκε καταβλητέα την 31.12.2008 και η τελευταία την 31.12.2012. Περαιτέρω, τροποποιήθηκε εκ νέου η αρχική απόφαση και ορίστηκε ότι η οφειλόμενη χρεολυτική δόση του έτους 2009 δύναται να καταβληθεί έως 31.12.2011. Με τις διατάξεις της παρ. 5 του πέμπτου άρθρου ν. 2275/94, όπως ισχύει, σε περιπτώσεις σεισμών, πλημμυρών ή άλλων θεομηνιών , οι οποίες προκαλούν εκτεταμένες καταστροφές σε μεγάλες περιοχές της ελληνικής επικράτειας και από τις οποίες πλήττεται σημαντικός αριθμός φορολογουμένων, εξουσιοδοτείται ο Υπουργός Οικονομικών να εκδίδει σχετικές αποφάσεις με τις οποίες αναστέλλεται η είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο για χρονικό διάστημα μέχρι έξι μηνών και ρυθμίζεται η καταβολή των χρεών αυτών μέχρι 24 μηνιαίες δόσεις.
Δημοφιλή σήμερα

Ακόμη τέσσερα άτομα στην παράταξη του Χρήστου Παγώνη

Ακόμη τέσσερα άτομα στην παράταξη του Χρήστου Παγώνη

21/1/2019
Ο νυν και υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, ανακοίνωσε ακόμη τέσσερα άτομα για την στελέχωση του ψηφοδελτίου του....
Ο Χρήστος Παγώνης θα παρουσιάσει τον συνδυασμό του «Γέφυρα προόδου και ελπίδας»

Ο Χρήστος Παγώνης θα παρουσιάσει τον συνδυασμό του «Γέφυρα προόδου και ελπίδας»

17/1/2019
Ο νυν δήμαρχος Χαλκιδέων και υποψήφιος δήμαρχος στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου 2019 Χρήσ...
Οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης «Γέφυρα Προόδου και Ελπίδας»

Οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης «Γέφυρα Προόδου και Ελπίδας»

21/1/2019
Υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκιδέων στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2019, ο Χρήστος Παγώ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας