Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Στην παρακάτω δημόσια ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Κηρέως, Πρόδρομος Ενωτιάδης δίνει τη δική του απάντηση στα όσα του προσάπτει ο κ.Τριάντης με προηγούμενη ανακοίνωση:

Οι αλήθειες και τα ψέματα

Χρειάζεται μεγάλο πολιτικό θράσος, περίσσευμα αλαζονείας και αρκετή έπαρση για να πιστεύεις ότι οι δημότες δεν θυμούνται, δεν βλέπουν, δεν καταλαβαίνουν και δεν γνωρίζουν την διαδρομή, το ύφος και το ήθος στην διοίκηση του καθενός.
Στην πρόσφατη ανακοίνωσή του ο κ. Τριάντης μίλησε για «σπατάλη και ανεύθυνη οικονομική πρακτική», όταν ο ίδιος παρέδωσε έναν χρεοκοπημένο Δήμο Κηρέως με δάνεια ύψους 2.607.182 € και χρέη 2.251.181€ και εμείς μέσα σε τρία χρόνια κατορθώσαμε και μειώσαμε το σύνολο των δανείων (μαζί με αυτά που πήραμε για να καλύψουμε τα χρέη του στις Δημοτικές Επιχειρήσεις) στα 2.268.391 € και τα χρέη προς τρίτους στις 677.791 € έχοντας μέσα σε αυτά τιμολογήσει και όσα χρωστούσε σε επαγγελματίες, εργαζομένους, προμηθευτές και εργολάβους χωρίς παραστατικά.
Μιλά ο κ. Τριάντης για τις Δημοτικές Επιχειρήσεις όταν παρέδωσε τη ΔΕΥΑΚ με χρέη 912.678€ και τη ΔΕΠΑΑΚ με χρέη 500.571€. Όταν χρωστούσαν παντού, σε εργολάβους, σε προμηθευτές, σε ορχήστρες και καλλιτέχνες, σε εργαζόμενους, στο ΙΚΑ και στην Εφορεία. Διαμαρτύρεται δήθεν για το δάνειο που πήρε ο Δήμος για τις Επιχειρήσεις, αλλά δεν λέει ότι πάρθηκε αποκλειστικά για να πληρωθούν τα παραπάνω χρέη που ο ίδιος δημιούργησε και κυρίως οι 75 εργαζόμενοι του Προγράμματος Μερικής Απασχόληση που ξεκίνησε επί θητείας του διότι ο κ. Τριάντης σπατάλησε προεκλογικά τις 250.000 € που έδωσε το Υπουργείο για τους μισθούς των εργαζομένων. 
ναυπηγείο και τις επενδύσεις

Έχει το θράσος ο κ. Τριάντης και αναφέρεται στην περίπτωση του Ναυπηγείου στο Κυμάσι, όταν με ενστάσεις, με άθλιες συκοφαντίες και παρασκηνιακές διαδρομές έκανε ότι μπορούσε για να διώξει τον επενδυτή. Μιλά ο κ. Τριάντης για το πρόστιμο της πολεοδομίας στο κεντρικό κτίριο του «Παπαστρατή» που παρέμεινε στο Δήμο για δημιουργία Μεταλλευτικού Μουσείου, λέγοντας ψέματα ότι επιβλήθηκε στη ΛΑΜΔΑ ΝΑΥΣ (λες και αυτή το κατασκεύασε) επειδή δεν θέλει να αποκαλύψει ότι έπρεπε να το είχε τακτοποιήσει ο ίδιος όταν ως κοινοτάρχης Μαντουδίου το αγόραζε. Λέει συνειδητά ψέματα για 140.000 € γιατί γνωρίζει ότι μετά την εκδίκαση της ένστασής μας το πρόστιμο οριστικοποιήθηκε στις 30.693 €. Ταυτόχρονα όμως δεν λέει ότι ο Δήμος εισέπραξε μέχρι τώρα από τη ΛΑΜΔΑ ΝΑΥΣ ενοίκια ύψους 58.844€.
Ξεκαθαρίσαμε από την αρχή ότι είμαστε ανοιχτοί σε κάθε επένδυση που σέβεται το περιβάλλον, δεν προκαλεί βλάβες στην υγεία των κατοίκων, δεν θίγει τους υπόλοιπους παραγωγικούς κλάδους και προσφέρει νέες θέσεις εργασίας. Όμως ο κ. Τριάντης που έχει μόνιμη εργασία και οικονομικούς πόρους δεν θέλει τίποτε και κανέναν. Πολεμά την ελπίδα εργασίας και το δικαίωμα της περιοχής για οικονομική ανάκαμψη, διότι δεν θέλει συμπολίτες με εργασία, αξιοπρεπή ζωή και ελευθερία επιλογών, αντίθετα επιδιώκει δημότες οικονομικά ανίσχυρους, εξαρτώμενους για να τους σέρνει και να τους ελέγχει. Γι’ αυτό άλλωστε, πέρα από τη στείρα άρνηση, τις προφάσεις και τις δικαιολογίες δεν έφερε καμία επένδυση για να δούμε τις δικές του συγκεκριμένες προτάσεις.
δεξαμενές

Μιλά για τις Δεξαμενές στο Κυμάσι ο κ. Τριάντης, αλλά δεν λέει ότι επί θητείας του το Δικαστήριο Χαλκίδας αποφάσισε στις 26.5.2006 «την επανάληψη της συζητήσεως προκειμένου να προσκομιστεί συμπληρωματική έκθεση από την αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Οικονομικών στην οποία θα αναφέρεται η αντικειμενική αξία όλων των επικειμένων στο απαλλοτριούμενο ακίνητο» αφού ο Δήμος πρότεινε να πληρώσει για την απαλλοτρίωση 373.693€ ενώ η τότε ΒΙΟΜΑΓΝ διεκδικούσε 3.820.953 €. Γιατί τότε ο κ. Τριάντης αδράνησε; Γιατί δεν κίνησε καμία διαδικασία; Όχι μόνο δεν έκανε τίποτε (σκόπιμα ή από άγνοια;) αλλά δεν παρενέβη για την απαλλοτρίωση ούτε στον πτωχευτικό συμβιβασμό με αποτέλεσμα ο τότε Σύνδικος κ. Ξυλάς, να πανηγυρίζει με ανακοίνωση που διενεμήθη στους κατοίκους του Δήμου Κηρέως, ότι «μετά την επιτυχία του πτωχευτικού συμβιβασμού και αφού κανείς δεν άσκησε ανακοπή εναντίον του, την 20.9.2006 το Δικαστήριο θα προχωρήσει στην επικύρωση του συμβιβασμού…. Τέλος από την 20.9.2006 επειδή πλέον δεν θα υπάρχει η πτωχεύσασα «ΒΙΟΜΑΓΝ» αλλά η νέα εταιρεία, ολοκληρώνεται και παύει η πτώχευση και διακόπτονται όλες οι δίκες που υπάρχουν κατά της πτώχευσης». Γιατί άραγε δεν έκανε τότε τίποτε ο κ. Τριάντης για να διασφαλίσει την απαλλοτρίωση;
Για εμάς αποτελεί σταθερό στόχο η απομάκρυνση των δεξαμενών από το Κυμάσι και η ανάπλαση του χώρου. Έτσι όπως το 2007 χωρίς τυμπανοκρουσίες πετύχαμε και καταβλήθηκαν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων της ΒΙΟΜΑΓΝ, έτσι και τώρα προσπαθούμε για την απομάκρυνσή τους, εξαντλώντας κάθε δυνατότητα προκειμένου να αποφύγουμε το κόστος των εκατοντάδων χιλιάδων ή και εκατομμυρίων ευρώ που απαιτούνται για την απαλλοτρίωση.
αγροτεμάχια και τις μεταλλειοκτησίες

Μιλά ο κ. Τριάντης για το Γραφείο Αγροτών που δημιούργησε, αλλά ξέχασε να μας πει ότι επρόκειτο για μια άδεια αποθήκη, νοικιασμένη με 500 € το μήνα. Μιλά για μειωμένη αξία γης των αγροτεμαχίων στο Μαντούδι, αλλά δεν μας λέει πόσο υψηλότερες ήταν οι τιμές τους επί θητείας του. Μιλά για τις μεταλλειοκτησίες ο κ. Τριάντης, λες και αυτές δημιουργήθηκαν τώρα και όχι από το 1880 που δόθηκαν στους αρχικούς μεταλλειοκτήτες, λες και ο Δήμαρχος παραχωρεί μεταλλειοκτησίες ή αναγνωρίζει μεταλλειοκτήτες και όχι οι κεντρικές Υπηρεσίες του Υπουργείου. Πάντως ο κ. Τριάντης δεν είχε κανένα πρόβλημα με τις μεταλλειοκτησίες ως Κοινοτάρχης όταν τις διαχειριζόταν ο φίλος του κ. Βαρβούτης, ούτε επίσης ως Δήμαρχος όταν τις διαχειριζόταν ο Σύνδικος της πρώην ΒΙΟΜΑΓΝ.
αποχέτευση

Μιλά ο κ. Τριάντης για δήθεν καθυστέρηση στην αποχέτευση όταν ο ίδιος απαξίωσε το έργο, όταν όλοι γνωρίζουν ότι η Αποχέτευση του Δήμου Κηρέως κατασκευάστηκε το 2000 στη πρώτη μας θητεία, λειτούργησε το 2007 πάλι στη δικής μας θητεία και μέχρι σήμερα έχουν συνδεθεί πάνω από 1000 οικίες και καταστήματα σε Μαντούδι, Προκόπι και Κήρινθο.
τα έργα

Μιλά ο κ. Τριάντης για αναπλάσεις στις παραλίες Κρύας Βρύσης, Πηλίου, για το δρόμο σύνδεσης με την Αγκάλη, για το Κάμπινκ Πηλίου, λες και ο ίδιος είχε ξεκινήσει κάποια έργα και εμείς τα διακόψαμε. Αντί να απολογηθεί για τις πιστώσεις που έχασε από το Γ’ ΚΠΣ το οποίο χρηματοδοτούσε τότε τέτοιες δράσεις, ζητά σήμερα ευθύνες από άλλους. Μήπως δεν έμαθε ότι σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ευβοίας καταφέραμε και εντάξαμε στο Δ’ ΚΠΣ (ΕΣΠΑ) την χρηματοδότηση 8.100.000 € για το νέο λιμάνι στο Μαντούδι, 1.500.000 € για την ολοκλήρωση του Νέου Δημοτικού Μαντουδίου, 800.000 € για αίθουσες πολλαπλών χρήσεων στο Γυμνάσιο Μαντουδίου και στο Δημοτικό Κηρίνθου;
Μιλά για ποιότητα έργων ο κ. Τριάντης, αλλά ξεχνά το «άφαντο» αντιπλημμυρικό έργο του Νηλέα στη Φαράκλα που το πήρε το ποτάμι όταν κατασκευάστηκε. Ξεχνά τους δρόμους στον Περαμύλο Μαντουδίου που τους ασφαλτόστρωσε άρον - άρον πριν τις δημοτικές εκλογές και αφού πλημμύρισαν τα σπίτια της περιοχής αναγκαστήκαμε να τους ξηλώσουμε και να τους ξαναφτιάξουμε. Ξέχασε την είσοδο στο Μαντούδι, πόσο καιρό την έφτιαχνε και πόσες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στοίχισε.

Αναρωτιέται για τα έργα στη θητείας μας, αλλά δεν βλέπει τη λειτουργία του Συστήματος Αποχέτευσης, την επέκτασή του στη Στροφυλιά και στο Πήλι, τη νέα γεώτρηση και το δίκτυο ύδρευσης στην Κήρινθο & Ζωοδ. Πηγή, στο Πήλι, στο Τρούπι και τις επεκτάσεις ύδρευσης σε όλα τα χωριά μας, την ανάπλαση της πλατείας στο Προκόπι, την ασφαλτόστρωση των δρόμων στον Πέρα Μύλο και στη Σπηλιά Μαντουδίου, το νέο δρόμο Πορτάρας - Πελέκι στο Μαντούδι, τη δημοπράτηση των νέων κερκίδων-αποδυτηρίων στο γήπεδο Μαντουδίου, την παραλία στο Κυμάσι, την αποπεράτωση του γηπέδου Κηρίνθου, τον ηλεκτροφωτισμό του κεντρικού δρόμου της Κηρίνθου, τα πεζοδρόμια, το φωτισμό και τα έργα ενίσχυσης στο Αλιευτικό καταφύγιο Πηλίου, τα αντιπλημμυρικά συρματοκυβώτια στον Κηρέα και στον Βούδωρο, το έργο εμπλουτισμού του κάμπου Μαντουδίου, το γήπεδο ποδοσφαίρου στο Μετόχι, τον καθαρισμό των υπονόμων αποχέτευσης στο Σπαθάρι, το δρόμο με το αντιπλημμυρικό τεχνικό στη Φαράκλα, την ανακαίνιση κτιρίων πρώην σχολείων σε Φαράκλα, Καλύβια και Δαφνούσα, τις ασφαλτοστρώσεις και τα διάφορα έργα σε όλα τα χωριά μας, την ανακύκλωση, την κατάργηση του σκουπιδότοπου και τη λειτουργία του ΧΥΤΑ της Βόρειας Εύβοιας, το ΣΥΖΕΥΞΙΣ, τα ευρυζωνικά δίκτυα και το επικείμενο δωρεάν internet.

το ήθος της διοίκησης

Μιλά ο κ. Τριάντης για ήθος διοίκησης αλλά ξεχνά ότι επί θητείας του, όλως τυχαίως, όλες οι δημόσιες υπηρεσίες του Μαντουδίου μίσθωσαν όλα τα ακίνητα της οικογένειάς του, ξεχνά τον κομπασμό και την υπεροψία του, ξεχνά τις φωνές και τις προσβολές εναντίων των δημοτών, ξεχνά πόσους πέταξε έξω από το Δημαρχείο, ξεχνά πόσους απειλούμε με μηνύσεις, ξεχνά σε πόσους επαγγελματίες κυνήγησε, ξεχνά ότι όλως τυχαίως ξηλώθηκαν και μετατέθηκαν οικογενειάρχες υπάλληλοι του Λιμενικού Σταθμού και του Αστυνομικού Τμήματος Μαντουδίου, επειδή δεν συμμορφώθηκαν προς τις υποδείξεις του κ. Τριάντη, που δήλωνε, τότε, άρχοντας της περιοχής και πρόσταζε όλους να στέκονται κλαρίνο μπροστά του…


Αγαπητοί Δημότες και Δημότισσες

Είναι γνωστή σε όλους σας, η διαδρομή, η εντιμότητα, το ήθος και η προσφορά του κάθε αιρετού. Σε μια μικρή κοινωνία σαν τη δική μας ουδέν κρυπτόν υπό του ήλιου. Πορεύτηκα πάντα με σύνεση, σεμνότητα και με σεβασμό στον πολίτη, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις γιατί πιστεύω ότι όλοι οι δημότες έχουν ακριβώς τα ίδια δικαιώματα. Υπόγειες διαδρομές, συναλλαγές, έπαρση και αλαζονεία ήταν πάντα εκτός της δικής μου ηθικής. Μπορώ και σας κοιτάζω στα μάτια γιατί έχω καθαρό το πρόσωπο και αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη τιμή μου.

Στο τέλος του 2010 έχουμε δημοτικές εκλογές και από ότι φαίνεται σε έναν μεγαλύτερο και πιο διευρυμένο Δήμο. Σε αυτές τις εξελίξεις θα είμαι παρών, σε μια ανοιχτή, πλατιά, διάφανη και ενωτική συνεργασία με ανθρώπους που θα τους διακρίνει η εντιμότητα, η ανιδιοτέλεια, η διάθεση προσφοράς και η αγάπη για τον τόπο μας.

Από την άλλη πλευρά ο κ. Τριάντης, απομονωμένος ακόμη και από τους μισούς δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του, κραδαίνει ανακοινώσεις εκλιπαρώντας μια θέση στα ψηφοδέλτια που θα γίνουν. Όποιος τον δεχθεί ας τον χαίρεται. Υπενθυμίζω απλώς τις πολιτικές κωλοτούμπες του κ. Τριάντη για την επίτευξη των προσωπικών του συμφερόντων: Επίσημος υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ για κοινοτάρχης Μαντουδίου το 1994, επίσημος υποψήφιος της ΝΔ για Δήμαρχος Κηρέως το 2002. Υπενθυμίζω επίσης ότι ο κ. Τριάντης έχει καταδικαστεί αμετάκλητα σε 7 μήνες φυλάκιση από το 5μελές Εφετείο Αθηνών με ότι αυτό συνεπάγεται. Προς το παρόν πάντως φαίνεται να έχει εξασφαλίσει μια θέση στο ψηφοδέλτιο του άλλου λασπολόγου μου του κ. Δεληβάνη. Όμοιος στον όμοιο.

Όμως ο μέγας κριτής των αιρετών είναι ο κυρίαρχος λαός. Αυτός κρίνει, συγκρίνει και αποφασίζει".

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΗΡΕΩΣ

ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΕΝΩΤΙΑΔΗΣ
Δημοφιλή σήμερα

Επιδείνωση του καιρού με ψύχος και χιόνια στην Εύβοια από το Σάββατο

Επιδείνωση του καιρού με ψύχος και χιόνια στην Εύβοια από το Σάββατο

19/2/2019
Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία νέο κύμα κακοκαιρίας, με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας θα επικρατήσει το Σα...
Η Νατάσα Παζαΐτη χάρισε δύναμη και αισιοδοξία στις γυναίκες του δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού

Η Νατάσα Παζαΐτη χάρισε δύναμη και αισιοδοξία στις γυναίκες του δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού

17/2/2019
Μια ανθρώπινη εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού με ομιλήτρια τη χειρουργ...
Κόπηκε στα δύο το χωριό Μακρυχώρι του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

Κόπηκε στα δύο το χωριό Μακρυχώρι του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

18/2/2019
Διακοπή κυκλοφορίας στο δρόμο Μακρυχωρίου-Μανίκια για λόγους ασφαλείας....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας