Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Τη διαβεβαίωση ότι το εργοστάσιο της Ηλεκτρομηχανικής στην Κύμη δεν θα κλείσει, ενώ θα γίνουν και προσπάθειες αύξησης των θέσεων εργασίας παρείχε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Βασίλης Μιχαλολιάκος επισκεπτόμενος την περ. Πέμπτη την Κύμη.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΩΜΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΩΜΑΣ
Συγκεκριμένα ο υφυπουργός συνοδευόμενος από πολυμελή αντιπροσωπεία έφθασε στις 9.30 το πρωί στην Κύμη. Μαζί με το Δήμαρχο Κύμης Δημήτρη Θωμά, τον αντιδήμαρχο, Θανάση Καλογιάννη και μέλη του Δ.Σ. επισκέφθηκαν στη Μητρόπολη Κύμης, τον Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ.κ. Σεραφείμ και μισή ώρα αργότερα μετέβησαν στο εργοστάσιο Ηλεκτρομηχανικής της ΕΒΟ. Ο υφυπουργός επιθεώρησε τους χώρους του εργοστασίου, που βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση και δήλωσε, απευθυνόμενος στους εργαζόμενους, ότι θα επισκευάσει το κτιριακό συγκρότημα και θα προσπαθήσει όχι μόνο να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων, με νέο αντικείμενο δουλειάς, αλλά και να αυξηθούν.
Στις 11.30 το πρωί ο υφυπουργός συνεχίζοντας την επίσκεψη του στην Κύμη ανέβηκε στο λόφο του Προφήτη Ηλία, όπου οι μαθητές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης μαζί με τους καθηγητές, τους στα πλαίσια της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου, πραγματοποιούσαν μια σεμνή τελετή εμπρός από τον ανδριάντα του βαλκανιονίκη Ιωάννη Βελισσαρίου. Ο υφυπουργός εκ μέρους της κυβέρνησης κατέθεσε στεφάνι.
Στεφάνι κατέθεσαν επίσης ο Δήμαρχος της Κύμης και εκπρόσωπος των μαθητών.
Αμέσως μετά ο υφυπουργός επισκέφθηκε τη στρατιωτική μονάδα στην Κύμη. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του επιθεώρησε τους χώρους διαμονής των στρατιωτών, ενώ είχε και μια ολιγόωρη σύσκεψη με τους αξιωματικούς της μονάδας.
Στη μία μετά το μεσημέρι ο κ. Μιχαλολιάκος επισκέφθηκε το Δημαρχείο Κύμης. Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου, παρουσία των εργαζομένων και των δημοσιογράφων, ο Δήμαρχος Κύμης καλωσόρισε τον υφυπουργό, τον ευχαρίστησε για τις εξαγγελίες του στην ηλεκτρομηχανική και τόνισε ότι από την πλευρά του θα κάνει ότι μπορεί για να μη χάσουν τη δουλειά τους οι εργαζόμενοι.
Στη συνέχεια ο δήμαρχος αναφέρθηκε στο λιμάνι της Κύμης και στο δρόμο Κύμης - Χαλκίδας. Εξέθεσε τις ενέργειες που έχει κάνει για να ενταχθεί το έργο στο Δ'''' ΚΠΣ, αναφέρθηκε στη μεγάλη συγκέντρωση όλων των φορέων από τα νησιά του Αιγαίου που έγινε στις αρχές του καλοκαιριού στην Κύμη και ζήτησε από τον υφυπουργό να συμβάλει και ο ίδιος για την πραγματοποίηση αυτής της προσπάθειας.
Ακόμη ο κ. Θωμάς αναφέρθηκε και στο μουσείο βαλκανικών πολέμων, που προσπαθεί ο Δήμος να ιδρύσει και ζήτησε από τον υφυπουργό να συνδράμει και προς αυτή την κατεύθυνση αφού, όπως είπε, το χώρο για το μουσείο τον έχει ήδη παραχωρήσει ο Μητροπολίτης.
Ο υφυπουργός συμφώνησε ότι το έργο του δρόμου πρέπει να γίνει οπωσδήποτε και πρόσθεσε ότι σύντομα την Κύμη θα επισκεφθεί κυβερνητικό κλιμάκιο, για να εξετάσουν όλοι μαζί τα προβλήματα του τόπου και να βρουν τις κατάλληλες λύσεις, γιατί "σκοπός της κυβέρνησης είναι η προώθηση των έργων εκείνων που θα φέρουν τη χώρα μπροστά".
Στο τέλος οι δύο άνδρες αντάλλαξαν δώρα. Ο Δήμαρχος Κύμης δώρισε στον υφυπουργό ένα κουκουλάρικο και ο κ. Μιχαλολιάκος στο Δήμαρχο ένα σετ γραφείου. Ακολούθησε δεξίωση από το Δήμο προς τιμή του υφυπουργού και της αντιπροσωπείας του.Δημοφιλή σήμερα

Μπαίνουν οι υπογραφές για την Δημοτική Αγορά Χαλκίδας

Μπαίνουν οι υπογραφές για την Δημοτική Αγορά Χαλκίδας

15/12/2017
Αφού ξεπεράστηκαν πολλά εμπόδια - υπογραφές αρμόδιων Υπουργών, συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων και ενστάσεις - την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου μπαίνουν ο...
Εκτός Nomads η Χαλκιδέα Δήμητρα Φραντζή, ηττήθηκε από την Αποστολία Ζωή

Εκτός Nomads η Χαλκιδέα Δήμητρα Φραντζή, ηττήθηκε από την Αποστολία Ζωή

15/12/2017
Εκτός Nomads βρίσκεται από το βράδυ της Πέμπτης, η Χαλκιδέα Δήμητρα Φραντζή....
Εγκαινιάστηκε το νέο κατάστημα Watt+Volt στη Χαλκίδα

Εγκαινιάστηκε το νέο κατάστημα Watt+Volt στη Χαλκίδα

15/12/2017
Το βράδυ της Πέμπτης 14 Δεκεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου καταστήματος της Watt+Volt πάροχος ολοκληρωμένων υπηρεσιών ηλεκτρι...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
Ιχθυοπωλείο Νικόλας - Χαλκίδα

Αρχή της σελίδας