Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Επιστολή με την οποία στηρίζει το ψήφισμα αλληλεγγύης του κλαδικού συνδικάτου τροφόμων ποτών Εύβοιας Βοιωτίας, προς τους εργαζόμενους του ομίλου ΖΟΥΡΑ, απέστειλε το Σωματείο εργαζομενων ομίλου Νηρέα Εύβοιας.
Σωματείο Εργαζομένων Νηρέας
Σωματείο Εργαζομένων Νηρέας
Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις συμφερόντων ΖΟΥΡΑ που εδώ και πάνω από ένα χρόνο παλεύουν ενάντια στην επίθεση που δέχονται από την εργοδοσία. Τους οφείλονται δεδουλευμένα, ένσημα και αποζημιώσεις. Έχουν γίνει απολύσεις, ασκείται τρομοκρατία, διώξεις συνδικαλιστών.

Την ίδια στιγμή η εργοδοσία  ετοιμάζει σχέδια σε συνεργασία και με άλλους επιχειρηματίες για να γλιτώσει χρωστούμενα σε εργαζόμενους, σε ΙΚΑ και αλλού, συνολικά πολλών εκατομμυρίων αξιοποιώντας ό,τι όπλο παρέχεται από τη νομοθεσία. Στόχος είναι να λειτουργήσουν την παραγωγή με μισθούς πείνας και συνθήκες γαλέρας, απαλλαγμένοι παράλληλα από τα χρέη που οι ίδιοι δημιούργησαν.

Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας. Η επιτυχία του θα είναι θετική για την υπεράσπιση των κατακτήσεων όλης της εργατικής τάξης. Από την άλλη, όλοι οι βιομήχανοι στέκονται στο πλευρό της εργοδοσίας, ακόμα και οι ανταγωνιστές, γιατί θέλουν να ηττηθούν οι εργάτες σε αυτή τη μάχη, για να χειροτερέψουν κι αυτοί τις συνθήκες εργασίας στους χώρους τους και να μεγαλώσουν τα κέρδη τους.

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ

Καταδικάζουμε την προκλητική επίθεση – στεκόμαστε στο πλάι των εργαζομένων. 

Συνυπογράφουμε τα αιτήματα του επιχειρησιακού σωματείου και απαιτούμε:

• Να διατηρηθούν όλες οι θέσεις εργασίας με όλα τα μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα
• Να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα
• Να σταματήσει η τρομοκρατία και οι διώξεις συνδικαλιστών

Για τους σκοπούς αυτούς στηρίζουμε κάθε κινητοποίηση των εργαζομένων και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας με όποια μορφή χρειαστεί.

Στηρίζουμε τη συγκέντρωση του επιχειρησιακού σωματείου έξω από τα δικαστήρια της Χαλκίδας τη Δευτέρα 12 Σεπτέμβρη 2016 στις 8:30πμ.

Ένας για όλους και όλοι για ένανΚάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας