Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Δήλωση του Βαγγέλη Αποστόλου για το θέμα του κτιρίου πρώην Γεωργιάδη και ΔΑΡΙΓΚ. Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΝ σχολιάζει τα δύο θέματα και καλεί το Δήμο Χαλκιδέων να αναλάβει τις ευθύνες.
Βαγγέλης Αποστόλου
Βαγγέλης Αποστόλου

Ο Βαγγέλης Αποστόλου για το πόρισμα του ΤΕΕ Εύβοιας που αναφέρεται στην ανάγκη σωτηρίας των κτισμάτων πρώην Γεωργιάδη στη Χαλκίδα και για την ακύρωση από το ΣΤΕ της κοινωφελούς χρήσης που προβλέπει το Γ.Π.Σ. της Χαλκίδας για το οικόπεδο της πρώην συρματουργίας ΔΑΡΙΓΚ σχολιάζει:

Συγκρότημα Γεωργιάδη

Είναι παρήγορο για την πόλη μας οτι το περιφερειακό τμήμα Εύβοιας του ΤΕΕ ασχολείται με τα πολεοδομικά της ζητήματα·Πόσο μάλλον όταν την υπερασπίζεται από τις επιθέσεις οικοδόμησης ακόμη κι αυτής της ιστορίας της.

Μετά το πόρισμα για το παράνομο τερατούργημα του ΚΤΕΛ, για το οποίο θα αποδώσει και η Δικαιοσύνη ποινικές ευθύνες -23/3/2010 διεξάγεται η σχετική δίκη- το ΤΕΕ λέει ομόφωνα όχι στα σχέδια της Ν.Α. Εύβοιας για κατεδάφιση μέρους κτισμάτων και τσιμεντοποίηση του συγκροτήματος πρώην Γεωργιάδη.

Η αξία του πορίσματος είναι σημαντική όχι μόνον γιατί προστίθεται στις φωνές που έχουν αντισταθεί στις ορέξεις της Ν.Α. και των μεγαλοεργολάβων αλλά και γιατί θα διαβιναστεί στη Δ/νση Νεώτερης και Σύγχρονης Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού που ήδη άρχισε να επεξεργάζεται την πρότασή της για τον χαρακτηρισμί του συγκροτήματος ως Νεώτερου Μνημείου.

Αλήθεια τί έχει κάνει μέχρι σήμερα ο Δήμος Χαλκιδέων για να υπερασπιστεί τις αποφάσεις του 284/95 και 285/95 με τις οποίες κηρυσσόταν ομόφωνα απαλλοτριωτέο και διατηρητέο το συγκεκριμένο κτηριακό συγκρότημα;

Ακίνητο ΔΑΡΙΓΚ

Η απόφαση αποτελεί αρνητική εξέλιξη για τη Χαλκίδα. Απειλείται με τσιμεντοποίηση ο τελευταίος χώρος που έχει απομείνει στην πόλη με δυνατότητες κάλυψης αναγκών κοινωφελούς χαρακτήρα. Γι΄αυτό πρέπει η απόφαση βα αντιμετωπιστεί άμεσα με βασικό στόχο αυτόν που προέβλεπε το Γ.Π.Σ. της πόλης.

Ο Δήμος μπορεί και ωφείλει να κινηθεί στους παρακάτω άξονες:

“Να επιδιώξει την επέκταση εφαρμογής και στις περιπτώσεις των κοινοφελών λειτουργιών του άρθρου 11, παρ.5, του Ν. 32/2/2003 που αναφέρεται στην εισφορά γης των ιδιοκτησιών, όταν αίρεται η αναγκαστική απαλλοτρίωση, πράγμα που έχει κάνει δεκτό και το Σ.Τ.Ε. με την 1448/2006 απόφασή του.

Σε μια τέτοια περίπτωση περισσότερο από το 50% του γηπέδου εισφέρεται στο Δήμο αυτοδίκαια. Για το υπόλοιπο λιγότερο του 50% μπορεί ο Δήμος να κινηθεί με δύο τρόπους: α) να συντάξει πράξη αναλογισμού σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.Δ. 17/7/1923 και του Ν.5269/1031, αν για πολεοδομικούς λόγους χρειάζεται περισσότερους κοινόχρηστους χώρους και β) να προωθήσει και να επιβάλλει μια πολεοδόμηση με χαμηλό Σ.Δ. (0,4) και πλούσιο δημοτικό οδικό δίκτυο.”

Βέβαια όλα αυτά προϋποθέτουν μια Δημοτική Αρχή που να θέλει και να μπορεί να συγκρουστεί με συμφέροντα, πράγμα που δυστυχώς δεν έχει κάνει μέχρι σήμερα, και ένα κίνημα πολιτών που θα στηρίξει και έμπρακτα τις παραπάνω διαδικασίες. Σ΄αυτήν την κατεύθυνση θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις".

 
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Σχόλια

[1]
MHTSOS (18/1/2010 9:29:12 πμ)
ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΦΕΛΟΙ Σ΄ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΠΑΝΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΨΗ, ΚΑΙ Ο ΕΝ ΛΟΓΩ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟΣΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ Η ΠΑΡΑΛΗΨΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ ΧΑΛΚΙΔΑ! ΤΟ ΔΕ ΤΕΕ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΣΑΝ ΦΕΡΕΦΩΝΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ. ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΨΩΝΙΖΟΥΝ..ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΗΜΙΜΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΙΖΕΡΕΣ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΥΗΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΩΝΩΠΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΟΝΤΕΣ ΤΗΝ ΚΑΜΗΛΟ ΧΑΡΙΝ ΔΗΘΕΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ!..ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΒΕΒΑΙΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΝΑ ΠΟΛΕΜΙΣΗΣ ΤΟ ΧΑΟΣ ΤΗΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΗΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ
Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη του EVIAPORTAL.GR. Σε κάθε περίπτωση όμως το EVIAPORTAL.GR διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας