Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ερώτηση κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ, μεταξύ αυτών και της Εύβοιας, Γιώργος Μαρίνος σχετικά με την έκταση της πρώην Ελλενίτ στη Ν.Λάμψακο και τα επενδυτικά σχέδια επιχειρηματία που θέλει να κατασκευάσει εμπορικό κέντρο στον εν λόγω χώρο. Η ερώτηση προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων έχει ως εξής:  

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της Χαλκίδας και της ευρύτερης περιοχής εξαιτίας πληροφοριών που αναφέρουν πως ετοιμάζεται να δημιουργηθεί εμπορικό κέντρο σε περιοχή που παλαιότερα λειτουργούσε εργοστάσιο καρκινογόνου υλικού.

Πρόκειται για την έκταση, που ανήκει στο Δήμο Ληλαντίων και βρίσκεται μεταξύ των ορίων των Δήμων Ληλαντίων και Χαλκιδέων, στην έξοδο ακριβώς της πόλης της Χαλκίδας, όπου παλιότερα λειτουργούσε η επιχείρηση ΕΛΛΕΝΙΤ. Εδώ και χρόνια γίνονται επανειλημμένες παρεμβάσεις η έκταση αυτή να περάσει στο Δημόσιο και να απορρυπανθεί με τον κατάλληλο τρόπο ώστε να προστατευθεί η υγεία των κατοίκων της περιοχής.

Αντ’ αυτού η έκταση έχει πωληθεί σε μεγάλη ιδιωτική εταιρεία που έχει στην κατοχή της το εμπορικό κέντρο Athens Heart, με σκοπό να την αξιοποιήσει για τη δημιουργία εμπορικού κέντρου. Να σημειωθεί ότι πριν λίγα χρόνια είχε γίνει προσπάθεια εξαγοράς από την εταιρεία Carrefour, με σκοπό τη δημιουργία σούπερ μάρκετ, αλλά ματαιώθηκε μετά από παρεμβάσεις του ΚΚΕ και τις αντιδράσεις φορέων της περιοχής.

Αν κάτι τέτοιο συμβεί σήμερα τίθενται σε κίνδυνο οι ζωές τόσο των εργαζόμενων στην επιχείρηση, όσο και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, αφού σε ολόκληρη την έκταση υπάρχουν επιχώσεις με ελλενίτ, το οποίο είναι ένα εξαιρετικά επικίνδυνο καρκινογόνο υλικό και το οποίο αν δεν απομακρυνθεί με τον κατάλληλο τρόπο θα δημιουργήσει πολύ σοβαρά προβλήματα.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί σε τι ενέργειες θα προβούν για:

Να προχωρήσει η απορρύπανση της περιοχής με τον κατάλληλο επιστημονικό τρόπο, ώστε να πάψει να εκτίθεται σε τέτοιο κίνδυνο η υγεία των κατοίκων της περιοχής. Αποκλειστική ευθύνη γι’ αυτό να έχει το κράτος.
Να περάσει ολόκληρη η έκταση που ανήκε στην επιχείρηση Ελλενίτ στο Δημοσίου και μετά την απορρύπανσή της να γίνει χώρος πράσινου και αναψυχής.
 
Δημοφιλή σήμερα

Ξεκινά η υποβολή δηλώσεων στο Κτηματολόγιο για Εύβοια και Σκύρο

Ξεκινά η υποβολή δηλώσεων στο Κτηματολόγιο για Εύβοια και Σκύρο

21/1/2019
Ξεκίνησε τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019, η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας, σε όλο το Νομό Εύβοιας, εκτός Χαλκίδας....
Ακόμη τέσσερα άτομα στην παράταξη του Χρήστου Παγώνη

Ακόμη τέσσερα άτομα στην παράταξη του Χρήστου Παγώνη

21/1/2019
Ο νυν και υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, ανακοίνωσε ακόμη τέσσερα άτομα για την στελέχωση του ψηφοδελτίου του....
Ο Χρήστος Παγώνης θα παρουσιάσει τον συνδυασμό του «Γέφυρα προόδου και ελπίδας»

Ο Χρήστος Παγώνης θα παρουσιάσει τον συνδυασμό του «Γέφυρα προόδου και ελπίδας»

17/1/2019
Ο νυν δήμαρχος Χαλκιδέων και υποψήφιος δήμαρχος στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου 2019 Χρήσ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας