Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ερώτηση κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ, μεταξύ αυτών και της Εύβοιας, Γιώργος Μαρίνος σχετικά με την έκταση της πρώην Ελλενίτ στη Ν.Λάμψακο και τα επενδυτικά σχέδια επιχειρηματία που θέλει να κατασκευάσει εμπορικό κέντρο στον εν λόγω χώρο. Η ερώτηση προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων έχει ως εξής:  

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της Χαλκίδας και της ευρύτερης περιοχής εξαιτίας πληροφοριών που αναφέρουν πως ετοιμάζεται να δημιουργηθεί εμπορικό κέντρο σε περιοχή που παλαιότερα λειτουργούσε εργοστάσιο καρκινογόνου υλικού.

Πρόκειται για την έκταση, που ανήκει στο Δήμο Ληλαντίων και βρίσκεται μεταξύ των ορίων των Δήμων Ληλαντίων και Χαλκιδέων, στην έξοδο ακριβώς της πόλης της Χαλκίδας, όπου παλιότερα λειτουργούσε η επιχείρηση ΕΛΛΕΝΙΤ. Εδώ και χρόνια γίνονται επανειλημμένες παρεμβάσεις η έκταση αυτή να περάσει στο Δημόσιο και να απορρυπανθεί με τον κατάλληλο τρόπο ώστε να προστατευθεί η υγεία των κατοίκων της περιοχής.

Αντ’ αυτού η έκταση έχει πωληθεί σε μεγάλη ιδιωτική εταιρεία που έχει στην κατοχή της το εμπορικό κέντρο Athens Heart, με σκοπό να την αξιοποιήσει για τη δημιουργία εμπορικού κέντρου. Να σημειωθεί ότι πριν λίγα χρόνια είχε γίνει προσπάθεια εξαγοράς από την εταιρεία Carrefour, με σκοπό τη δημιουργία σούπερ μάρκετ, αλλά ματαιώθηκε μετά από παρεμβάσεις του ΚΚΕ και τις αντιδράσεις φορέων της περιοχής.

Αν κάτι τέτοιο συμβεί σήμερα τίθενται σε κίνδυνο οι ζωές τόσο των εργαζόμενων στην επιχείρηση, όσο και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, αφού σε ολόκληρη την έκταση υπάρχουν επιχώσεις με ελλενίτ, το οποίο είναι ένα εξαιρετικά επικίνδυνο καρκινογόνο υλικό και το οποίο αν δεν απομακρυνθεί με τον κατάλληλο τρόπο θα δημιουργήσει πολύ σοβαρά προβλήματα.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί σε τι ενέργειες θα προβούν για:

Να προχωρήσει η απορρύπανση της περιοχής με τον κατάλληλο επιστημονικό τρόπο, ώστε να πάψει να εκτίθεται σε τέτοιο κίνδυνο η υγεία των κατοίκων της περιοχής. Αποκλειστική ευθύνη γι’ αυτό να έχει το κράτος.
Να περάσει ολόκληρη η έκταση που ανήκε στην επιχείρηση Ελλενίτ στο Δημοσίου και μετά την απορρύπανσή της να γίνει χώρος πράσινου και αναψυχής.
 
Δημοφιλή σήμερα

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή 28 Οκτωβρίου

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή 28 Οκτωβρίου

22/10/2018
Μια ώρα πίσω θα πρέπει να γυρίσουμε τα ρολόγια μας την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018, καθώς η ώρα αλλάζει από θερινή σε χειμερινή....
Πρόγραμμα εορτασμού 28ης Οκτωβρίου 2018 στην Χαλκίδα

Πρόγραμμα εορτασμού 28ης Οκτωβρίου 2018 στην Χαλκίδα

22/10/2018
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018, θα πραγματοποιηθεί η μαθητική παρέλαση στην παραλία της Χαλκίδας....
Νέο κατάστημα γυναικείων ρούχων και αξεσουάρ στη Χαλκίδα

Νέο κατάστημα γυναικείων ρούχων και αξεσουάρ στη Χαλκίδα

23/10/2018
Το γνωστό κατάστημα γυναικείων ενδυμάτων και αξεσουάρ Εξαρχής, απέκτησε αδελφάκι. Άνοιξε στην Χαλκίδα το νέο κατάστημα Εξαρχής Pop Up Stor...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας