Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Συνάντηση με το Σύλλογο Γονέων της Δημοτικής Ενότητας Αυλίδας, με αφορμή την απόφαση του Υπουργείου για μόρφωση 80 προσφυγόπουλων σε σχολεία της Αυλίδας, είχε ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου.
Χρήστος Παγώνης και Δημήτρης Παπαποστόλου
Χρήστος Παγώνης και Δημήτρης Παπαποστόλου
Συνάντηση γονέων πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 9 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Κατάστημα Βαθέος Αυλίδας, με πρωτοβουλία των Συλλόγων Γονέων της Δημοτικής Ενότητας Αυλίδας, εν όψει της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας να λειτουργήσει στα Δημοτικά Σχολεία Βαθέος και Παραλίας σχολικές δομές με 80 παιδιά, προερχόμενα από το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων της Ριτσώνας.

Μετά από διαλογική συζήτηση και αφού η συντριπτική πλειοψηφία των παρισταμένων απέρριψε το σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας, οι γονείς πρότειναν δύο εναλλακτικές λύσεις.

Η πρώτη λύση είναι τα 80 παιδιά των προσφύγων να μοιραστούν σε περισσότερα σχολεία του Δήμου Χαλκιδέων, όπου λειτουργούν Τμήματα Υποδοχής, με πρωινή λειτουργία μαθημάτων, έτσι ώστε να μπορέσουν πιο εύκολα να ενσωματωθούν στην μαθητική κοινότητα.

Σε διαφορετική περίπτωση πρότειναν να τοποθετηθούν οικίσκοι εντός της Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων της Ριτσώνας και εκεί να παρακολουθούν Τμήματα Υποδοχής  μέχρι να μπορέσουν να ενσωματωθούν στην τοπική κοινωνία.

Στην συνάντηση είχε κληθεί και παρέστη και ο δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης με αιρετούς συνεργάτες του, ο οποίος ανέφερε ότι η θέση που διατύπωσαν οι γονείς θα μεταφερθεί από τον ίδιο στην συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Πέμπτη και στην οποία θα πάρουν μέρος εκπρόσωποι από το χώρο της εκπαίδευσης.

Στην διάρκεια της συνάντησης ο δήμαρχος τόνισε ότι ο ίδιος ενημερώθηκε για την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας το μεσημέρι της Παρασκευής 7 Οκτωβρίου και διευκρίνισε ότι εάν υπήρχε συνεργασία του Υπουργείου με τους τοπικούς φορείς, το θέμα θα είχε λυθεί χωρίς προβλήματα. 

Μάλιστα, διευκρίνισε ότι αυτοί που πήραν την απόφαση απέφυγαν να παραστούν στην συνάντηση και να την αιτιολογήσουν.

Τέλος, ο Χρήστος Παγώνης υπογράμμισε ότι η τοπική κοινωνία έχει σταθεί αρωγός στο πρόβλημα των προσφύγων και μάλιστα ο Δήμος Χαλκιδέων έχει ξοδέψει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για διάφορες ανάγκες τους, χωρίς να έχει πάρει ούτε ένα ευρώ από την Κυβέρνηση.Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας