Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Επιστολή με την οποία εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του για το κλείσιμο του υποκατάστηματος της Εθνικής Τράπεζας στη Λίμνη, απέστειλε στην Πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ευβοίας Γιάννης Λιονάκης.
Γιάννης Λιονάκης
Γιάννης Λιονάκης
Το πλήρες κείμενο της επιστολής είναι το ακόλουθο

Αγαπητοί κύριοι,

Με την παρούσα εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας για το επικείμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας Λίμνης. Ως ένας Φορέας που βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τα μέλη του, με την Περιφέρεια του και με τους κατά Τόπους Φορείς Ανάπτυξης μεταφέροντας τον παλμό τους σας διαβεβαιώνουμε απόλυτα ότι είμαστε σε ικανή θέση να σας αναφέρουμε ότι το κλείσιμο της τράπεζας θα προκαλέσει  : 

• Την πλήρη υποβάθμιση του Τουριστικού Τομέα της περιοχής, ο οποίος σε συνδυασμό και με την πρόσφατη οικολογική καταστροφή που έπληξε την περιοχή λόγω των μεγάλων πυρκαγιών, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα πληγεί ανεπανόρθωτα. Οι επιχειρήσεις του χώρου, οι οποίες στο σύνολο τους είναι μικρές και οικογενειακού χαρακτήρα, θα κλείσουν. Το φυσιολογικά επερχόμενο ντόμινο θα συμπαρασύρει ταχύτατα τον Πρωτογενή Τομέα, το Εμπόριο, τις Υπηρεσίες κλπ. στον ίδιο καταστροφικό δρόμο. Ουσιαστικά δηλ. το κλείσιμο της τράπεζας θα οδηγήσει την τοπική επιχειρηματικότητα και ιδίως την μικρομεσαία, σε ακόμη πιο δύσβατους δρόμους, την τοπική οικονομία σε μεγαλύτερο μαρασμό και την τοπική κοινωνία σε περεταίρω φτωχοποίηση. 
• Την άνοδο της ανεργίας και της ανέχειας, ως αποτέλεσμα της απώλειας θέσεων εργασίας με δεδομένο την συρρίκνωση και την υποτίμηση της επιχειρηματικής βάσης της περιοχής. 
• Την ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμιση της ζωής των κατοίκων από την στιγμή που το Υποκατάστημα εξυπηρετεί και συνταξιούχους, εργαζόμενους κλπ., αν σκεφτούμε ότι το κοντινότερο άλλο Υποκατάστημα απέχει από την Λίμνη τουλάχιστον 1 ώρα. 
• Την αύξηση της μετανάστευσης κατοίκων και στην μεταφορά επιχειρήσεων σε μεγάλα αστικά κέντρα. 
• Την ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμιση της ευρύτερης περιοχή της Λίμνης. 

Αγαπητοί κύριοι, για να ξεπεράσει η χώρα μας την μεγάλη ύφεση απαιτείται η στήριξη του επιχειρηματικού τομέα – περισσότερο δε στην Περιφέρεια - ειδάλλως θα βιώσουμε συνθήκες τραγικές και πρωτόγνωρες στην οικονομία και στην κοινωνία. 

Προς την κατεύθυνση αυτή η ευθύνη είναι συλλογική. 

Παρακαλούμε όπως λάβετε σοβαρά υπόψη τα ανωτέρω, αποφασίζοντας τελικά το αυτονόητο και αναπτυξιακά χρήσιμο,  την συνέχεια της λειτουργίας του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι στην συνείδηση του κόσμου λόγω και της παλαιότητας του.  Δημοφιλή σήμερα

To 1ο «Chalkida Street Food Festival» είναι γεγονός!

To 1ο «Chalkida Street Food Festival» είναι γεγονός!

19/2/2019
Η μεγαλύτερη γιορτή φαγητού έρχεται για πρώτη φορά στην πόλη της Χαλκίδας από την Παρασκευή 3 έως και την Κυριακή 5 Μαΐου 2019 μπροστά στο Κόκκινο...
Επιδείνωση του καιρού με ψύχος και χιόνια στην Εύβοια από το Σάββατο

Επιδείνωση του καιρού με ψύχος και χιόνια στην Εύβοια από το Σάββατο

19/2/2019
Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία νέο κύμα κακοκαιρίας, με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας θα επικρατήσει το Σα...
Κόπηκε στα δύο το χωριό Μακρυχώρι του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

Κόπηκε στα δύο το χωριό Μακρυχώρι του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

18/2/2019
Διακοπή κυκλοφορίας στο δρόμο Μακρυχωρίου-Μανίκια για λόγους ασφαλείας....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας