Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ανακοίνωση με την οποία καλούν τον κόσμο να ξεσηκωθεί ενάντια στο κλείσιμο του Κέντρου Υγείας Αλιβερίου απέστειλαν τα σωματεία Μετάλλου, Οικοδόμων-Συνταξιούχων ΙΚΑ Νότιας Εύβοιας Νοσοκομείου Κύμης-ΟΓΕ Αλιβερίου.
Κέντρο Υγείας Αλιβερίου
Κέντρο Υγείας Αλιβερίου
Συναδέλφισες - συνάδελφοι, η κατάσταση δραματικής υπολειτουργίας, που επικρατεί σήμερα στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Συστηματικά εδώ και χρόνια μειώνεται το προσωπικό όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, μέσα από συνταξιοδοτήσεις και μεταθέσεις που δεν αναπληρώνονται (π.χ. από 16 που ήταν οι γιατροί, έχουν μείνει μόνο 3). Οι συνεχείς μειώσεις στις λειτουργικές δαπάνες έχουν σαν συνέπεια τη δυσλειτουργία των εργαστηρίων και την έλλειψη στοιχειώδους ιατροφαρμακευτικού υλικού.

Μέσα  σ’ αυτές τις συνθήκες είναι ολοφάνερο πια, πως όποιες και όσες κι’ αν είναι οι προσπάθειες των εργαζομένων ( γιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού κλπ ) είναι αδύνατο να ικανοποιηθούν οι ανάγκες του λαού της περιοχής μας, για εξετάσεις, ιατροφαρμακευτική κάλυψη, φροντίδα χρόνιων ασθενειών, σοβαρών έκτακτων περιστατικών και ατυχημάτων. Ο κίνδυνος ουσιαστικής παύσης της λειτουργίας του είναι πια ορατός.

Όλοι όμως ξέρουμε πως οι αλυσίδες που μας δένουν, δεν σπάνε με υπομονή, παρακάλια και υπομνήματα προς τους αρμοδίους. Ότι μέχρι τώρα κέρδισαν οι εργαζόμενοι το κατάφεραν με τους δικούς τους αγώνες.

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι σας καλούμε να οργανώσουμε τον αγώνα μας για ένα Κέντρο Υγείας που θα καλύπτει τις ανάγκες μας  -   για ένα σύστημα υγείας στην υπηρεσία του λαού διεκδικώντας:  

• Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όλες τις μέρες και όλες τις ώρες του χρόνου.
• Καμία επιχειρηματική δράση στο χώρο της Υγείας. 
• Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση όλων των δημόσιων Μονάδων Υγείας-Πρόνοιας και των ασφαλιστικών ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση κάθε είδους πληρωμής από τους ασθενείς που προσέρχονται για εξετάσεις στα εργαστήρια του νοσοκομείου ή και για αναγκαίες θεραπείες, επεμβάσεις, νοσηλεία, είτε είναι ασφαλισμένοι είτε ανασφάλιστοι, Έλληνες ή μετανάστες.
• Μαζικές προσλήψεις μόνιμου, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης επιστημονικού και υγειονομικού προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
• Να καλυφθούν ΤΩΡΑ οι υγειονομικές ανάγκες όλων των ανασφάλιστων.
Συναδέλφισες – συνάδελφοι, για 6η συνεχόμενη χρονιά οι ελληνικές κυβερνήσεις και οι δανειστές εταίροι τους ( Ε.Ε.,Ε.Κ.Τ.,Δ.Ν.Τ. ) με την πολιτική που εφαρμόζουν, συρρίκνωσαν τους μισθούς, πετσόκοψαν τις συντάξεις, λεηλάτησαν τα ασφαλιστικά ταμεία. Ληστεύουν καθημερινά με τη φορολογία το πενιχρό μας εισόδημα.

Πιστοί  στις πολιτικές τους επιλογές ματώνουν τον λαό για να στηρίξουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου. 

Συνεχίζουν να ξηλώνουν με λύσσα, ότι με αγώνες, θυσίες και αίμα κέρδισαν οι εργαζόμενοι τον 20ο αιώνα σε εργασιακά δικαιώματα και παροχές υγείας-πρόνοιας και παιδείας, με στόχο να ανοίξουν το δρόμο για την ιδιωτικοποίησή τους.

Το δρόμο αυτό μπορούμε να τους τον κλείσουμε οριστικά, μόνο με την ανάπτυξη ενός δυναμικού κινήματος στην περιοχή μας, που θα ενώσει τη φωνή του και τους αγώνες του με τα σωματεία της χώρας που διεκδικούν ανυποχώρητα τη ζωή που μας αξίζει.Δημοφιλή σήμερα

1ο Πολιτιστικό Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Χαλκίδας

1ο Πολιτιστικό Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Χαλκίδας

17/4/2019
Η ομάδα Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Χαλκίδας διοργανώνει το 1ο Πολιτιστικό Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Χαλκίδας....
Υπουργείο Παιδείας: Προχωρά η διαδικασία για «κουδούνι στις εννιά»

Υπουργείο Παιδείας: Προχωρά η διαδικασία για «κουδούνι στις εννιά»

17/4/2019
Η επιστηµονική κοινότητα το συνιστά, ο υπουργός Παιδείας το θέλει, αλλά τα πρακτικά προβλήµατα είναι πολλά....
Θεατρικό εργαστήριο στο γηροκομείο Χαλκίδας και στο κέντρο ανιάτων Αυλίδας

Θεατρικό εργαστήριο στο γηροκομείο Χαλκίδας και στο κέντρο ανιάτων Αυλίδας

17/4/2019
Το Σάββατο 13 Απριλίου 2019 το Θέατρο Χαλκίδας επισκέφθηκε τους ηλικιωμένους του Γηροκομείου Χαλκίδας ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας