Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του πολιτικού γραφείου του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Ν.Δ. και βουλευτή Ευβοίας Κώστα Μαρκόπουλου, την Κυριακή 24 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί, στην κατάμεστη αίθουσα του Ξενοδοχείου ΛΟΥΣΥ.
Ο Κ.Μαρκόπουλος μετά την πίτα... αποκάλυψε!
Ο Κ.Μαρκόπουλος μετά την πίτα... αποκάλυψε!

Ο Κώστας Μαρκόπουλος, μεταξύ άλλων στην ομιλία του τόνισε τα εξής: 
«Σας ευχαριστώ που είστε εδώ σήμερα, σε αυτόν το βαθμό, σε αυτόν τον αριθμό για να δείξετε τη δύναμη και την ψυχή αυτής της παράταξης. Μιας παράταξης που μετά από μια βαριά ήττα, κατέφυγε στους 800.000 ψηφοφόρους που περίμεναν μέχρι αργά τη νύχτα, εκείνη τη νύχτα της 29ης Νοεμβρίου για να αντλήσουν ψυχή από τη δύναμη τους και κουράγιο και να δώσουν δύναμη, κουράγιο και στήριξη σε ένα νέο Πρόεδρο, τον Αντώνη Σαμαρά που παίρνει στην πλάτη του τις τύχες μιας παράταξης που έχει χαράξει με χρυσά γράμματα την ιστορία αυτού του τόπου…».

 «…Δεν έχουμε υποχρέωση σε κανέναν άλλον παρά μόνο σε εσάς. Στους 800.000 ψηφοφόρους που μας έδωσαν μια εντολή, έδωσαν εντολή στο Αντώνη Σαμαρά και εκείνος μας έδωσε τη δύναμη να τα αλλάξουμε όλα.

Και να χαράξουμε τα χαρακτηριστικά της δυναμικής, της νέας μεταπολίτευσης στον τόπο.

Και νέα μεταπολίτευση σημαίνει αφήνουμε πίσω όλα τα αποτυχημένα σχέδια και σχηματισμούς της μεταπολιτευτικής περιόδου της Ελλάδας….».

«…Θα χαράξουμε το πολιτικό ιδεολόγημα μιας δυναμικής κεντροδεξιάς όπως σε ολόκληρη την Ευρώπη. Θα λέμε τα πράγματα με το όνομά τους δεν θα φοβόμαστε τους τίτλους και τις ταμπέλες και θα κοιτάμε κατάματα τον ελληνικό λαό για να μπορούμε να αντικατοπτρίζουμε τα οράματα και τις προσδοκίες του λαϊκού κινήματος αυτού το τόπου.

Γιατί η κεντροδεξιά στη χώρα δεν είναι κόμμα δωματίων και αριστοκρατίας, δεν είναι κόμμα τζακιών και οικογενειών, δεν είναι υπόθεση των ολίγων, αλλά είναι μια παράταξη πλατιά, λαϊκή, εσείς, εμείς είμαστε η κεντροδεξιά αυτού του τόπου και μια κοινωνία ολόκληρη περιμένει από εμάς να πούμε το πώς θα βγάλουμε τη χώρα από το αδιέξοδο σε αυτή τη φάση με το ρόλο μας στην Αξιωματική Αντιπολίτευση, με ότι θεσμικό περιλαμβάνει αυτό και μεθαύριο, όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου, με νέα πρόταση για τη νέα διακυβέρνηση της χώρας…»

«… Αυτό που έρχεται στην Ελλάδα δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια συνολική ενσυνείδητη αλλαγή του τρόπου ζωής των Ελλήνων. Πρόκειται για την πιο επιθετική πολιτική εναντίον όλων των κοινωνικών στρωμάτων… Πρέπει να μάθουμε να σκεφτόμαστε όπως ο πολίτης. Αλίμονο στα κόμματα που σκέφτονται όπως οι άλλοι, όπως αυτοί που περνάνε έξω από το ποτάμι. Και πρέπει να μάθουμε να αντιπολιτευόμαστε, όπως θα κυβερνήσουμε αύριο. Αλίμονο στα κόμματα που θολώνουν το μήνυμα στη μετάβαση από την αντιπολίτευση στην Κυβέρνηση. Αλίμονο στις παρατάξεις που αντιμάχονται τους αντιπάλους, όταν είναι στην αντιπολίτευση, δηλ. την Κυβέρνηση και όταν έρθουν στην Κυβέρνηση τα ξεχνάνε όλα. Γίνονται δούλοι των αριθμών και ξεχνούν τους πολίτες.

Γίνονται δούλοι μιας πολιτικής που τους δίνουν οι τεχνοκράτες ενώ η πολιτική είναι ο λαός και η κοινωνία. Και αυτή είναι η τέχνη της πολιτικής. Σήμερα το ΠΑΣΟΚ κατηφόρισε, πολύ πιο γρήγορα από ότι θα περίμενε κανείς, σε μια απίθανη αριθμολαγνεία. Θεραπεύει τα νούμερα και τους αριθμούς με αμφίβολο τρόπο. Και ξεχνάει τους πολίτες…»

«… Και η Νέα Δημοκρατία έρχεται να στηρίξει με σύνεση και σοφία όλες εκείνες τις κοινωνικές ομάδες οι οποίες βάλλονται….

Η αλλαγή της πολιτικής κουλτούρας, δεν αφορά μόνο τα κόμματα που πρέπει να κοιτούν μπροστά, να μην είναι φοβικά να αντέχουν τη κριτική, αφορά και τα πρόσωπα. Αφορά και εμάς τους πολιτικούς. Διότι εμείς είμαστε φορείς μιας πολιτικής με τη δική σας εντολή. Είμαστε εκλεγμένοι μεταξύ ίσων, με τη δική σας δύναμη.

Και η δική σας δύναμη είναι αυτή που μας δίνει την κατεύθυνση και την πορεία. Εμείς οι πολιτικού πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία. Να πάψουμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Να εγκαταλείψουμε την παλαιομοδίτικη τακτική που έλεγε ότι όποιος είναι ψηλά, να τον τραβήξουμε λίγο παρακάτω για να ανέβουμε εμείς. Δεν οδηγεί πουθενά αυτό. Ούτε τους πολιτικούς, ούτε τα κόμματα. Οδηγεί στην απαξίωση της πολιτικής. Και στα τεράστια ερωτηματικά όλων των πολιτών.

Για αυτό η Νέα Δημοκρατία είπε ναι σε όλες τις εξεταστικές.

Γιατί δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Δεν χρεωνόμαστε τίποτα. Δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε βήματα πίσω. Και κυρίως δεν είμαστε εδώ ως καημένοι πολιτικοί για να κλαιγόμαστε μπροστά στον καθένα Γιατί ξέρουμε τι διαχειριστήκαμε. Και ξέρουμε και πως το διαχειριστήκαμε. Η Ν.Δ. να ξέρετε ένα πράγμα. Είναι υπερήφανη χάρη σε εσάς. Σε εσάς στηρίζεται. Σε εσάς χρωστάει. Και για σας θα πολιτευθεί. Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα αποκλειστικά απενοχοποιημένο κόμμα από ότι συνέβη στο παρελθόν.

Ένα παρελθόν για το οποίο ξέρετε πολύ καλά τι αγώνα έχω δώσει προσωπικά. Υπήρξα πάντοτε και θα υπάρχω στην πρώτη γραμμή. Και αυτή τη πρώτη γραμμή φαίνεται ότι τώρα πληρώνω. Την πληρώνω γιατί κάποιοι ενοχλούνται. Κάποιοι δεν θέλουν να δουν κατάματα τι ακριβώς έχει συμβεί. Και κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται κατά που πάει η ρότα αυτής της παράταξης.

Αυτοί οι κάποιοι πρώτα από όλα είναι στο ΠΑΣΟΚ. Γιατί το ΠΑΣΟΚ ερχόμενο στην εξουσία και με τη φόρα και την αλαζονεία ενός 10,5%, το οποίο θα δούμε σε λίγο αν είναι 10,5 και πόσο θα αντέξει με αυτή την αλαζονεία, άρχισε να κατακρίνει τους πάντες και τα πάντα. Ατερμόνως, αενάως και διαρκώς. Υπουργοί και Υφυπουργοί, βγήκαν στα κανάλια και άρχισαν να σπιλώνουν τους πάντες και τα πάντα.

Ο καθένας όμως από εμάς, εκτός από την υπερηφάνεια για την παράταξή του, έχει την υπερηφάνεια για το άτομό του.

Και αυτή η υπερηφάνεια του καθενός είναι ο καθρέφτης ολόκληρης της παράταξης. Εδώ δεν ήρθαμε να απολογηθούμε στους κυρίους του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, που δεν ασχολούνται με τις μεγάλες ανοιχτές πληγές του τουρισμού αλλά κάθονται και ασχολούνται με τα πεπραγμένα τα δικά μας. Τους λέμε λοιπόν τα εξής.

Πρώτον, στη θητεία του Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης που σας μιλάει σήμερα και για λογαριασμό του ΕΟΤ, υπάρχει πλεόνασμα 6 εκατομμυρίων. Όχι έλλειμμα, πλεόνασμα.

Και απευθύνω την παραίνεση στην Κυβέρνηση να πάει να πάρει το 50% πάνω στη διαφήμιση που είχε υποσχεθεί ο Καραμανλής, και αρνείται να το δώσει ο Υπουργός των Οικονομικών, για να μάθουν να προσέχουν και να αφαιρούν σωστά.

Δεν υπάρχει και δεν υπήρξε καμία εκταμίευση χωρίς την υπογραφή της Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τις μικρές συμβάσεις και καμία εκταμίευση για τις μεγάλες συμβάσεις χωρίς την απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου με βάση το Προεδρικό Διάταγμα του ΕΟΤ.

Δεν εδόθη καμία δουλειά σε εταιρία φάντασμα, δεν εδόθη καμία ανάθεση χωρίς την υπογραφή της Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου με βάση τις προδιαγραφές του Προεδρικού Διατάγματος του ΕΟΤ. Δεν εδόθη καμία διαφήμιση ως έτυχε. Αλλά η εξήγηση ποια είναι. Όταν το ΠΑΣΟΚ, τον Ιανουάριο, το Φεβρουάριο, και το Μάρτιο μας πυροβολούσε με την επερχόμενη καταστροφή του τουρισμού με 40%, τώρα που είναι στο -6,5 δεν μιλάει. Το ξέχασε. Ξέχασε τα ψέματα και τις κραυγές του χειμώνα.

Ούτε η παιδεία μου, ούτε οικογένειά μου, ούτε η ύπαρξή μου θα μου επέτρεπε ποτέ να φτιάξω τζάκια σε γραφεία να παραγγείλω χαλιά που τα πέταξα από το παράθυρο γιατί τα βρήκα, να πάρω μεταξωτές γραβάτες, να κάνω κρουαζιέρες. Τίποτα από αυτά δεν υπάρχει. Απολύτως τίποτα. Όσοι λοιπόν τα ισχυρίζονται, θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη. Άπαντες.

Είτε λέγονται δημοσιογράφοι όπως ο κ. Παπαγιάννης που τον πλήρωνε η Νέα Δημοκρατία να παίρνει το μισθό του από τον ΟΔΔΥ, είτε λέγεται καναλάρχης, είτε λέγεται, ο πατριώτης μας ο κ. Τσουνής. Απότακτος από την Αστυνομία. Αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι θα λογοδοτήσουν και σε μήνυση και σε αγωγή.

Και να ξέρετε ένα πράγμα. Αν αυτό που έχει ενοχλήσει, αν είναι κάτι που έχει ενοχλήσει, είναι γιατί έβαλα την Εύβοια, όπως έπρεπε να το κάνω και θα το ξανακάνω μέσα στην προσωπική μου φιλοδοξία να προσφέρω. Τι έδωσα λοιπόν; Έδωσα 350.000 ευρώ στήριξης, από τα 4.5 εκ. του ειδικού λογαριασμού για ολόκληρη την Ελλάδα. Αυτό ήταν το αμάρτημά μου. Για μια Εύβοια, που όλοι οι πολιτικοί, χρόνια τώρα την αρμέγουν και πετάνε και το γάλα.

Δεν θέλουν πολιτικούς που να κοιτάζουν τον τόπο τους.

Όσο ήμουν Υπουργός, και το λέω και το τιμώ, αντιπολίτευση από τους τοπικούς βουλευτές, από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν είχα και το τιμώ απεριόριστα. Και είχα και καλή συνεργασία μαζί τους και αυτό ήταν θετικό. Απέκτησα αντιπολίτευση σήμερα, με ερώτηση στη Βουλή για διαχειριστικό έλεγχο δικό μου από το συνάδελφό μου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, τον κ. Κεδίκογλου. Σέβομαι τους εκλεγμένους. Και εγώ υπήρξα και τρίτος και δεύτερος. Και εγώ ξεκίνησα από χαμηλά και αυτοδημιούργητα. Αλλά δεν έχω κάνει τέτοιο ατόπημα. Εύχομαι να ήταν ένα ατόπημα στιγμιαίο. Είμαι διατεθειμένος να το ξεχάσω.

Στην πολιτική φαίνεται ότι πρέπει να έχεις πολύ μεγάλο στομάχι και υπομονή.

Είμαι εδώ. Στηρίζομαι στο λαό της Εύβοιας, δεν μετανιώνω για αυτά που έκανα γιατί είναι έντιμα, κρυστάλλινα και ηθικά. Δεν δέχομαι να κουβαλήσω κανενός άλλου το σταυρό. Επί 8,5 μήνες γύρισα ολόκληρο τον κόσμο και θα μετρηθούμε με το ΠΑΣΟΚ στο τέλος αυτής της σαιζόν. Θα δούμε λοιπόν ποιος ξέρει να κάνει πολιτική.

Δεν ήρθα εδώ να απολογηθώ, αλλά είμαι υποχρεωμένος να δώσω απαντήσεις ενώπιον των ανθρώπων που με εκλέγουν. Είναι το πιο έντιμο είναι το πιο λογικό είναι το πιο δυνατό. Εδώ είναι οι εξετάσεις του πολιτικού. Όχι στις κατασκευασμένες κατηγορίες.

Η παράταξη βρίσκεται σε διαδικασία αναδιάρθρωσης και ανασύστασης. Οδεύουμε σε συνέδρια θεματικά σε όλη την Ελλάδα. Επιθυμούμε να δώσουμε ρόλο στον καθένα χωριστά από εσάς, από τις 800.000 που μας έδωσαν τη δύναμη. Θέλουμε ανοιχτό κόμμα προς την κοινωνία. Θέλουμε να χαράξουμε μια παράταξη που δεν την είχαμε ποτέ. Δεν θέλουμε κόμμα των ολίγων. Θέλουμε κόμμα των πολλών, των ισχυρών, των δυναμωμένων, των ψυχωμένων στελεχών που είναι εδώ σήμερα. Θέλουμε να δώσουμε δύναμη σε αυτόν τον άνθρωπο, τον Αντώνη Σαμαρά, που έσπασε τα δεσμά, για να είναι πράγματι ριζοσπαστικός, να είναι μόνιμα δυνατός να μπορεί να εκφράζει την ψυχή του Έλληνα. Να θυμόσαστε ένα πράγμα. Θα σκεφτόμαστε όπως εσείς, και θα αντιπολιτευόμαστε, όπως θα κυβερνάμε. Εμάς, δεν θα μας γράψει η ιστορία, και δεν είναι και αυτή η φιλοδοξία μας.

Η ιστορία πρέπει να γράψει τη νέα μεταπολίτευση με τη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά ισχυρό πρωθυπουργό των ονείρων μιας παράταξης που έχουμε φυλαγμένη μέσα μας. Τίποτα δεν χαρίζεται.

Όλα κατακτιούνται με αγώνα, ειλικρίνεια και με κρυστάλλινη σκέψη».
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Σχόλια

[1]
Andreas (25/1/2010 1:18:19 μμ)
Ξέχασε ο κ.Μαρκόπουλος την επιστολή στον κ. Αγγέλου εις βάρος του κ. Λιάσκου. Αλλά ακόμη και τα 6 εκατ. να δίνονταν, τι θα γινόταν με τ άλλα 70 εκατ. Τον θυμάμαι το βράδυ των εκλογών να δηλώνει αυτάρεσκα ότι αυτός είναι πρώτος βουλευτής της ΝΔ στην Εύβοια! Αυτό φαίνεται τον ενδιέφερε. Κι όχι η καταπόντηση του κόμματός του. Ίσως γιατί δεν πιστεύει σ αυτό το κόμμα. Μιάς κι όταν έφυγε αν θυμάται καλά η αιτία ήταν ότι η Ντόρα δεν τον είχε διορίσει Νομάρχη Φθιώτιδας.
Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη του EVIAPORTAL.GR. Σε κάθε περίπτωση όμως το EVIAPORTAL.GR διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας